03 / 10 / 2024

kira bedelinin tespiti davası dilekçe örneği 2014

kira bedelinin tespiti davası dilekçe örneği 2014

Taşınmaz mal kiralamalarında kira bedelinin belirlenmesi için dava her zaman açılabiliyor. Kira bedelinin tespiti davası, bir dilekçe ile açılabiliyor. Kira bedelinin tespiti için dilekçe nasıl yazılır? İşte kira bedelinin tespiti davası dilekçe örneği..

İşyeri kira sözleşmesi devir edilebilir mi? Kiracı kira bedelinin yüzde kaçını öder?

Kira sözleşmesinin konusunun işyeri olması halinde, kira ilişkisinin devri de konut kiralarında da olduğu gibi, ancak kiraya verenin yazılı izni gerekiyor. 

Kira tespit davasında dikkat! Bunu yapan kiracılar tahliye tarihine kadar artırılmış kiraları öder...

Kira bedelinin tespiti davasını hem kiralayan hem de kiracı açabilir. Kiracı, fazla olan kira bedelinin düşürülmesi; kiralayan ise düşük kira bedelinin arttırılması amacıyla tespit davası açabilir. 

Kira tespit davası ne zaman açılır? Kira bedeli nasıl belirlenir? Ünlü avukat ev sahiplerini uyardı! 

Kira bedelinin tespiti davasını hem kiralayan hem de kiracı açabilir. Peki kira tespit davası ne zaman açılır? Kira bedeli nasıl belirlenir? Ünlü avukat Tarık Çakmak ev sahiplerini uyardı. İşte ayrıntılar...

Kirayı elden ödeyenlere kötü haber! Kira bedelinin yüzde 10'u oranında ceza kesilecek!

Kira ödemelerini banka ve PTT aracılığıyla yapmayıp, elden yapanlara her bir tespit için kira bedelinin yüzde 10'u oranında ceza kesileceği belirtildi.

Ev sahipleri dikkat! Kira tespit davasında mutlaka bu maddeleri yazın!

Kira bedelinin tespitinin dava yoluyla talep edilmesi kira tespit davası olarak adlandırılmakta. Avukatlar kira tespit davasında bazı kriterlere dikkat çekiyor. Peki  Kira tespit davasında hangi maddeler eklenmeli?

Altınla kira sözleşmesi yapılması neden sorun oluyor?

Geçtiğimiz günlerde Hazine ve Maliye Bakanlığı, kira bedelinin altın cinsinden ödenmesinin mevzuata aykırı olduğunu açıkladı. Peki neden? 

Ev sahibi, emlakçı ve kiracılara kötü haber! Kira tespit davasında doğru bilinen yanlış ortaya çıktı!

Finansal Yönetim Danışmanı Dr. İbrahim Can, kira bedelinin tespiti konusundaki davalara değinerek, ev sahibi, kiracı ve emlakçıların doğru bildiği yanlışı açıkladı. 

Kira tespit davalarında bilirkişi indirim yapabilir! Ev sahipleri dikkat!

Kira bedelinin düşük kalması sebebiyle kira tespit davası açan ev sahipleri, davalardaki detayları merak ederken, şimdi de gündeme bilirkişi indirimi geldi. İşte ayrıntılar...

Şehir hastanelerinin yıllık kira bedeli 1,5 milyar dolar!

Şehir hastanelerine bütçeden ayrılan yıllık kaynak 1,5 milyar dolardan 2,2 milyar dolara çıktı. İktisatçı Mustafa Sönmez, Şehir hastanelerinin yıllık kira bedelinin 1,5 milyar dolar olduğunu açıkladı.

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Emlak sitelerindeki ilanlar kira bedelinin tespitine esas alınır mı? 

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar son ayların en çok konuşulan konuları arasında başı çekerken Emlak sitelerindeki ilanlar kira bedelinin tespitine esas alınıp alınamayacağı pek çok kişi tarafından merak ediliyor. İşte o sorunun yanıtı...

İstanbul'da ortalama kira bedeli 23 bin TL! Çalışanlar ortalama kiradan yüzde 20 düşük maaş alıyor! 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, barınma sorununa değinerek İstanbul'da ortalama kira bedelinin 23 bin TL olduğuna dikkat çekti. İşte Özel'in o açıklamaları...

Ev sahipleri dikkat! Bu 4 maddeyi bilmeyen çok şey kaybeder!

Yüzde 25 zam sınırı nedeniyle zor günler geçiren ev sahipleri çareyi kira bedelinin tespiti davası açmakta buluyor. Kira bedelinin tespiti talebi incelenirken Yargıtay’ın bazı kriterleri bulunuyor. İşte o kriterler...

Kira tespit davası açmak isteyen ev sahipleri dikkat!

Yüzde 25 zam sınırına takılan ev sahipleri çareyi kira bedelinin tespiti davasında bulurken, söz konusu davada Yargıtay'ın dikkat ettiği bazı noktalar bulunuyor. İşte ev sahibi kiracı paylaşımları ile dikkat çeken Hukuk Bil'in o paylaşımı...

kira bedelinin tespiti davası dilekçe örneği 2014 Haberi

kira bedelinin tespiti davası dilekçe örneği 2014

Kira bedelinin tespiti davası dilekçe örneği!

Kiralamalarda kira bedelinin belirlenmesi için dava her zaman açılabiliyor. Ancak, bu dava, yeni dönemin başlangıcından en geç otuz gün önceki bir tarihte açıldığı ya da kiraya veren tarafından bu süre içinde kira bedelinin artırılacağına ilişkin olarak kiracıya yazılı bildirimde bulunulmuş olması koşuluyla izleyen yeni kira dönemi sonuna kadar açıldığı takdirde, mahkemece belirlenecek kira bedeli, bu yeni kira döneminin başlangıcından itibaren kiracıyı bağlar.


Sözleşmede yeni kira döneminde kira bedelinin artırılacağına ilişkin bir hüküm varsa, yeni kira döneminin sonuna kadar açılacak davada mahkemece belirlenecek kira bedeli de, bu yeni dönemin başlangıcından itibaren geçerli olur.


Kira bedelinin tespiti davası, bir dilekçe ile açılabiliyor. Kira bedelinin tespiti davası dilekçe örneği aşağıda yer alıyor:


Kira bedelinin tespiti davası dilekçe örneği..


…...... HUKUK MAHKEMESİ...