06 / 05 / 2024

Kira vergisi cezası ne kadar

Kira vergisi cezası ne kadar

2014 yılında uygulancak kira vergisi cezasına ilişkin esaslar Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan vergi rehberinde yer alıyor. Peki, kira vergisi cezası ne kadardır? İşte yanıtı...

Evi ve iş yeri kirada olanlar dikkat: Kira beyan sınırı 2023 ne kadar? Kira vergisi hesaplama 2024!

Geçtiğimiz yıl konut ve iş yerinden kira geliri elde eden binlerce gayrimenkul sahibi, 'kira beyan sınırı 2023 ne kadar?' sorusunun yanıtını araştırıyor. İşte kira vergisi hesaplama 2024!

Kira vergisi ilk taksit ödemeleri için son 10 gün! 2024 kira geliri nasıl hesaplanır?

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın hiç beyanname vermeyenleri de takibe aldığı ve milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren kira vergisi ilk taksit ödemeleri için artık son 10 güne girildi.

Akrabaya bırakılan evler için kira vergisi ödenir mi? Evi olanlar aman dikkat!

Milyonlarca ev sahibi kira geliri beyan süreci başladı. Peki akrabaya bırakılan evler için kira vergisi ödenir mi?

Evini boş tutanlar dikkat! Boş ev için kira vergisi ödenecek mi? Şimdi açıklandı!

Kira geliri elde eden mülk sahiplerinin 1 Mart tarihinden itibaren beyanname verme süreçleri başladı. Peki boş ev için kira vergisi ödenecek mi?

Evinde misafiri olanlara 'Misafir Vergisi' şoku! Kira almış gibi kira vergisi ödenecek: Aman beyan dönemini kaçırmayın!

Konutta vergi dönemi başlamışken, önce 'Kaynana Vergisi', şimdi de 'Misafir Vergisi' gündeme geldi. Peki misafir vergisi nedir? Kimler misafir vergisi ödeyecek? 

Kira vergisi ödemeyenler tespit edildi! 1 milyon ev sahibi kira vergisi ödemedi!

Maliye kira vergisi ödeme dönemi yaklaşırken kira vergisini ödemeyenler tespit edilmeye başladı. Buna göre 1 milyon ev sahibi kira vergisi ödemedi. 

Kira geliriniz 9 bin 500 TL'yi aşıyorsa şimdi bakın! Son gün 31 Mart! Ödemeyene cezası var! 

Milyonlarca mükellefi ilgilendiren kira geliri vergisi ile ilgili detaylar merak ediliyor. Kira geliriniz 9 bin 500 TL'yi aşıyorsa şimdi bakın! Son gün 31 Mart! Ödemeyene cezası var! 

Kira geliriniz bu rakamı aşıyorsa siz de bakın! 31 Mart'a kadar ödemeyene cezası var! 

Kira geliri 9 bin 500 Türk Lirası'nın geçen vatandaşların beyanname vermeleri ve kira vergisi ödemesi gerekli. Kira geliriniz bu rakamı aşıyorsa siz de bakın! 31 Mart'a kadar ödemeyene cezası var!

Çevre temizlik vergisi ödenmezse ne olur? Çevre temizlik vergisi cezası var mıdır?

2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu'nda esasları belirlenen çevre ve temizlik vergisi; konut, iş yeri ve diğer binaları kullananlarının ödemekle yükümlü oldukları bir vergidir. Peki, Çevre temizlik vergisi ödenmezse ne olur? İşte tüm detaylar..

Emlak vergisi ödenmezse ne olur? Emlak vergisi cezası var mıdır?

Gayrimenkul sahiplerinin tamamını ilgilendiren emlak vergisi ödemeleri devam ediyor. Emlak vergileri, yılda iki eşit taksitle ödenebiliyor. İlk taksit ödemeleri mart, nisan ve mayısta, ikincisi ise kasımda tahsil ediliyor. Peki, Emlak vergisi ödenmezse ne olur? Emlak vergisi cezası var mıdır?

Kira gelir vergisi beyannamesi verme süresi uzadı mı? Ne zaman bitiyor?

Kira vergisi beyanname ve 1. taksit ödeme dönemi Mart ayının başında başlamıştı. Peki, kira gelir vergisi beyannamesi verme süresi uzadı mı? Ne zaman bitiyor?

Emlak, çevre temizlik ve kira vergisine taksit yapan bankalar!

1 Mart itibarıyla başlayan emlak, çevre temizlik ve kira vergisi ödemeleri için bazı bankalar ekstra taksit imkanı sunuyor. İşte emlak, çevre temizlik ve kira vergisine taksit yapan bankalar...

Kira vergisi 24 soruda tüm detaylarıyla!

1 Mart itibariyle başlayan kira vergisi dönemi 31 Mart'ta son bulacak. Peki kimler nasıl kira vergisi ödeyecek? İşte 24 soruda kira vergisi beyan dönemine ilişkin tüm detaylar...

Kira vergisi cezası ne kadar Haberi

Kira vergisi cezası ne kadar

Kira vergisi cezası!

2014 yılında uygulancak kira vergisi cezasına ilişkin esaslar Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan vergi rehberinde yer alıyor.


Buna göre, konutlardan elde edilen kira gelirleri beyan edilmez veya eksik beyan edilirse, 2012 yılı için 3.000 TL’lik istisnadan yararlanılamaz. Ancak, idarece herhangi bir tespit yapılmadan önce, süresinde beyan edilmeyen veya süresinde verilen beyannamede yer almayan konut kirası gelirlerini, süresinden sonra verilen beyanname ile beyan edenler söz konusu istisnadan yararlanabilirler.


Geçmiş takvim yıllarına ait kira gelirlerini ilgili beyan döneminde hiç beyan etmeyen veya eksik beyan eden kira geliri sahiplerinin bu gelirlerini, Vergi Usul Kanununda yer alan Pişmanlık ve Islah hükümlerinden yararlanarak beyan etmeleri de mümkündür. 


Vergi dairesinin bilgisine girmeden önce, vergi dairesine kendiliğindendilekçe ile bildirilmesi ve dilekçenin verildiği tarihten itibaren 15 gün içerisinde...