14 / 05 / 2024

Kira yardımına nasıl başvurulur 2020

Kira yardımına nasıl başvurulur 2020

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kentsel dönüşüm kapsamında sunulan finansal destekler arasında kira yardımı da yer alıyor. Son gelişmeyle kira yardımı süresi 48 aya uzatıldı. Peki kira yardımına nasıl başvurulur? Kira yardımı süresi ne kadar?

Kira yardımı uzatıldı mı 2024? Kira yardımı yatmayanlar için adım adım ödeme alma yöntemi!

Pek çok kişi kira yardımı uzatıldı mı sorusunun yanıtını araştırırken, kira yardımı yatmayanlar ise ödemeleri nasıl alacağını merak ediyor. İşte hem kira yardımı uzatıldı mı sorusunun yanıtı hem de adım adım kira alma yöntemi...

Riskli yapılarda oturanlar dikkat! İBB kira yardımı başvurusu 2024 nasıl yapılır? 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından riskli yapılarda oturan vatandaşlara belirli tutarda kira yardımı veriliyor. İBB tarafından verilen kira yardımı tutarları yeni yıl ile beraber değişti. Peki İBB kira yardımı başvurusu 2024 nasıl yapılır? 

Kentsel dönüşüm kira yardımı 2024 ne zaman yapılacak? Kira desteği kimlere verilecek?

2024 yılının başında artan kira yardımı ile ilgili detaylar belli oldu. Milyonlarca kişi kira yardımı ödemelerini merak ediyor. Peki kira desteği başvurusu nasıl yapılır? Kentsel dönüşüm kira yardımı 2024 ne zaman yapılacak? İşte detaylar...

Kentsel dönüşüm kira yardımına 2024 zammı! 

Kentsel dönüşümü desteklemek için verilen kira yardımları artırıldı. En son artış geçen sene Nisan'da yapılmıştı. İşte il il kira yardımı bedelleri...

Öğretmenlere kira yardımı 10 bin TL’mi oluyor?

Yaşadığımız ekonomik kriz ve son zamanlarda artan faiş fiyatlar ile birlikte öğretmenlerimizin desteğe ihtiyacı olduğu çok net açık bir durum. Bu durumda da kira yardımına dair bir gündem yaratıldı. İşte ayrıntılar...

Memura kira yardımında son dakika! Kira yardımı toplu sözleşme maddesi haline getirilsin!

Hükümet daha önce memurlara kira yardımı yapılabileceği ile ilgili açıklama yapmıştı. Memurlar ise bunun toplu sözleşme maddesi haline getirilmesi talebinde bulundu. İşte memura kira yardımına son dakika gelişmesi...

Memur-Sen'den açıklama geldi: Memura kira yardımı...

Memur-Sen'in kamu görevlilerinin beklentilerini içeren anketinden, kira yardımına genç memurların, diğer memurlara göre daha çok ihtiyaç duyduğu ortaya çıktı. İşte detaylar...

Diyarbakır'da 16 bin 466 depremzedeye kira yardımı yapılıyor!

Diyarbakır'da, Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerde evleri hasar gören 2 bin 387 depremzedeye geçici konaklama imkanı sunulurken, 16 bin 466 depremzedeye ise kira yardımı yapılıyor.

İŞKUR 130 bin personel alımı başvuruları başladı! İŞKUR iş ilanlarına nasıl başvuru yapılır? Kayıt olun, hemen başvurun!

İŞKUR tarafından Nisan 2023 kapsamında pek çok meslekten toplam 130 bin personel alımı gerçekleştiriliyor. Peki İŞKUR iş ilanlarına nasıl bakılır? İŞKUR iş ilanlarına nasıl başvuru yapılır? 

2 bin TL yardım parası nasıl alınır? Asgari ücretliler faydalanabilir mi?

Asgari ücretle çalışan ve maddi sıkıntılar sebebiyle mağduriyet yaşayan vatandaşlar için sevindirici haber geldi. Peki 2 bin TL yardım parası nasıl alınır? Asgari ücretliler faydalanabilir mi? Şartlar nedir? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

Depremzedeler kira yardımı için nasıl başvuracak?

Depremden etkilenen 11 ilde vatandaşlara ödenen kira yardımı için izlenecek adımlar netleşti. Peki kimler deprem kira yardımına başvurabilir? Ne kadar kira yardımı ödenecek?

İkinci bir evi olan kira yardımı alabilir mi? Belediye kira yardımı kaç ay?

Kira yardımına dair pek çok vatandaşın araştırdığı konular vardır. İşte o merak edilen detaylar!

Çocuk yardımına Nisan zammı geldi mi? Başvuran PTT'den anında alabiliyor! Anne babalar hemen bakın!

Bakanlık tarafından dar gelirli haneler için çocuk başına sosyal yardım ödemesi yapılıyor. Peki çocuk yardımına Nisan zammı geldi mi? Çocuk destek bileşenine nasıl başvurulur? 

Kira yardımına nasıl başvurulur 2020 Haberi

Kira yardımına nasıl başvurulur 2020

COVID-19 salgını özellikle dar gelirli ailelerde ekonomik sıkıntılara sebep oldu. Kısıtlı maaşlarla geçinmeye çalışan ve kentsel dönüşüme giren ve riskli alan ilan edilen bölgelerde otuan aileler kiralarını ödemekte zorluk çekiyor. Bakanlık bu konuda bir adım attı ve kira yardımı süresini uzattı. E-Devlet üzerinden kira yardımı başvurusu yapan aileler 48 aya kadar kira yardımından yararlanabiliyor. 

Kamu Ajans'ta yer alan habere göre; kira yardımı yasada belirlenen şartlarla, belirli süreler için ilgili ailelere sağlanıyor. 

Hak sahibi ailelere kira desteği yapılmasına ilişkin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kira yardım süresini uzattığını açıkladı. 

Kentsel dönüşüme ilişkin 6306 Sayılı Kanun'un yönetmeliğine göre 2020 yılında 36 aya kadar olan kira yardımı süresi 48 aya kadar uzatıldı. 6306 sayılı Afet Risk Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanuna istinaden yapılan kira yardımı başvuruları...