24 / 07 / 2024

kiracı evden ne zaman çıkarılabilir

kiracı evden ne zaman çıkarılabilir

Son zamanlarda gündemden düşmeyen ev sahibi kiracı kavgalarına bir yenisi daha ekleniyor. Ev sahipleri şimdi de tadilat bahanesiyle kiracılarını çıkarmaya çalışıyor. İşte detaylar...

Ev sahipleri merak ediyor! Kira sözleşmesi olmayan kiracı evden nasıl çıkartılır?

Kira sözleşmesi olmayan bir kiracının ev sahibi tarafından evden hangi durumlarda çıkarılabileceği vatandaşlar arasında merak edilen bir konu olarak karşımıza çıkıyor. Eğer bir kiracının kira sözleşmesi yoksa ne yapılır?

Bir kiracı evden haksız yere çıkarılırsa, ev sahibi kiracıya ne kadar tazminat ödemek zorunda kalır?

Son zamanlarda kiracılar ve ev sahipleri arasında yaşanan sıkıntılar, aralarında sorunlar çıkmasına neden oluyor. Bazen bu durumlar öyle bir hal alıyor ki iki taraf arasında mahkemeye kadar sonuçlanıyor.

Kiracılar dikkat! Kiracı tahliye davasını kaybederse ne kadar öder?

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan tahliye davalarının sayılarında yükselmeler devam ediyor. Buna göre, tahliye davasını kaybeden kiracılar ne kadarlık bir maliyet ile karşı karşıya kalırlar bu konuda merak ediliyor.

Ünlü kripto fenomeni: İçinde kiracı olan ne kadar konut ilanı varsa yüzde 50'sini teklif edin!

Konut fiyatları yatırımcılar tarafından yakından takip edilirken, kripto fenomeni Murat Ali Calman, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda "Sarı sitede ne kadar içinde kiracı olan konut ilanı varsa yüzde 50'sini teklif edin. Kabul etmezse dönün gidin" dedi

Ev sahibi 'kendim oturacağım' diyerek kiracıyı ne kadar sürede evden çıkarabilir? 

Kiracılar ile ev sahipleri arasında tahliye sorunu büyük mesele haline geldi. Peki Ev sahibi 'kendim oturacağım' diyerek kiracıyı ne kadar sürede evden çıkarabilir? 

Birçok kiracı kirasını ödeyemeyecek! Kirada yüzde 25 sınırı çıkmaza girdi! 

Konut kira zammında 1 Temmuz itibarıyla eski TÜFE uygulamasına dönülmesi bekleniyor. Peki kiracılar ne yapacak? Kiralık konut bedelleri ne kadar artacak? İşte hem ev sahiplerini hem kiracıları yakından ilgilendiren o detaylar...

Kiracı evden çıkmak için 120 bin TL istedi! Ev sahibi isyan etti! Kiraya verdik, tapusunu da mı verdik!

Kiracı ve ev sahipleri arasındaki gerilimin dozu her geçen gün artıyor. Hem kiracı hem de ev sahiplerinden kaynaklı oluşan gerginlikler gündemden düşmezken bugün olaylara bir yenisi daha eklendi. Kiracı evden çıkmak için ev sahibinden 120 bin lira istedi...

Ev sahipleri ve kiracıların en çok merak ettiği konu! 1 yıllık kiracı evden çıkarılır mı?

Kiracılar ile ev sahipleri arasında yaşanan sıkıntılar meselenin hukuki boyutlarının daha çok araştırılmasını sağlıyor. Buna göre, 1 yıllık bir kiracıyı ev sahipleri evden çıkarabilir mi?

Satışı yapılan evden, kiracı nasıl çıkartılır? Ev sahipleri ve kiracılar dikkat!

Satılmış ve içerisinde kiracı bulunan evlerin durumunda bir kiracının evden ne kadar sürede çıkarılabileceği vatandaşlar arasında merak edilen konular arasında yer alıyor. Buna göre, yeni ev sahibi kiracıyı hangi süreçlerde ve nasıl evden çıkarabilir?

Kira sözleşmesi biten kiracı evden çıkarılabilir mi? Ev sahiplerine ve kiracılara flaş uyarı! 

Milyonlarca ev sahibi ve kiracı haklarını merak ediyor. Peki kira sözleşmesi biten kiracı evden çıkarılabilir mi? Avukat Mehmet Fatih Özer, 4 maddede sıraladı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Kiracıların yasal hakları neler? Kiracı evden çıkmak istemezse sonuç ne olur? 

Kiracılar ev sahipleri tarafından evden çıkarılmak istenmeleri halinde ne yapabileceklerini bilmiyor ve merak ediyorlar. Buna göre, kiracıların yasal hakları neler? Ev sahibi kiracısını evden çıkarırsa ne olur?

Kiracılar dikkat! Ev sahibine hakaret eden kiracıya ne olur?

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan sıkıntılar ve sonrasında oluşabilecek olumsuz mahkeme süreçleri ve yeni hukuki kaideleri de gündeme getiriyor. Buna göre, bir kiracı ev sahibine hakaret ederse hangi yaptırımlar ile karşı karşıya kalabilir? Konu ile ilgili merak edilen tüm detaylar.

Eski ev sahibi ve yeni kiracı mağdur, yeni ev sahibi ve eski kiracı karlı! Ev sahibi-kiracı sorunu ne olacak?

Kiracılar ile ev sahipleri arasındaki tartışmalarda sular durulmuyor. Eski bankacı Nejat Özonay, X sosyal medya hesabından konuya ilişkin bir paylaşım yaptı. İşte o paylaşım ve ev sahipleri ile kiracılardan gelen yanıtlar...

kiracı evden ne zaman çıkarılabilir Haberi

kiracı evden ne zaman çıkarılabilir

Bu ay yaklaşık olarak 8 milyon kiracıyı ilgilendiren mayıs ayı kira artış oranı yüzde 34.46 şeklinde gerçekleşti. Merakla beklenen bu artışa göre 2 bin TL kira ödeyen vatandaşın ödeyeceği kira bedeli 689 TL farkla beraber 2 bin 689 TL şeklinde oldu.

Sabah'tan Hazal Ateş'in aktardığına göre, don zamanlarda gündemden düşmeyen ev sahibi kiracı kavgalarına bir yenisi daha ekleniyor. 

İşte ev sahiplerinin milyonlarca kiracıyı ilgilendiren yeni oyunu...

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Ali Güvenç Kiraz konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada ev sahiplerinin zorlama kira artışlarına karşı şu cümleleri kullandı: "Kira sözleşmeleriniz birinci yılını doldurmuş ve beşinci yılını doldurmamışsa sadece yüzde 34.46 artış yapacaksınız. Bunun üstündeki zorlama artış oranını kabul etmeyiniz" 

KABUL ETMEYİN

Kiraz, konu ile ilgili yaptığı değerlendirmede , "TÜFE yüzde 69.97 ve kira...