14 / 05 / 2024

kiracıyım kira gelir vergisi ödermiyim

kiracıyım kira gelir vergisi ödermiyim

Konut ve işyeri sahibi olan kişilerin, taşınmazlar üzerinden elde ettiği kar ve kazançlar için kira gelir vergisi ödemesi gerekiyor. Peki, kendisi de kirada oturan kişiler kira geliri vergisi öder mi?

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kira bedeli 5 yıl dolmadan artırılabilir mi? 

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan tartışmalar çığ gibi büyürken, kira bedelinin 5 yıl dolmadan artırılıp artırılamayacağı pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki kira bedeli 5 yıl dolmadan artırılabilir mi? 

Milyonlarca ev sahibini ilgilendiriyor! Kira gelir beyannameleri için başvuru süreleri uzatıldı!

Milyonlarca ev sahibini yakından ilgilendiren 2023 yılı kira gelir beyannamesi için sona yaklaşıldı. 1 Nisan 2024 tarihinde sona ermesi beklenen başvurular 5 Nisan 2024 tarihine kadar uzatıldı. 

Ev sahiplerinin kiracıyı çıkarma şartları gündem oldu: 'Evi komple kiracıya mı verelim?' 

Mağdur ev sahipleri, kiracıyı tahliye etme şartlarına 'Evi komple kiracıya mı verelim?' diyerek tepki gösterdi. İşte Avukat Esat Özel'in gündem olan o paylaşımı ve gelen yorumlar...

Kira gelir vergisi 25 soruda tüm detaylarıyla!

Kira gelir vergisi son dönemlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alıyor. İşte kira geliri olan milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren kira gelir vergisi  ile ilgili tüm merak edilenler...

Evi kirada olanlar dikkat! Kira gelir vergisinde geri sayım başladı: İşte istisna şartları!

Konut ve iş yeri gibi gayrimenkullerinden kira geliri elde edenler, yıllık beyanname düzenleyerek vergi ödüyor. Kira gelir vergisinde geri sayım başladı. Peki kira gelirinde istisna tutarı ne kadar? 

Milyonlarca kiracıyı ilgilendiriyor! Kira depozitosu elden verilse dahi iade edilebilir!

Milyonlarca kiracıyı yakından ilgilendiren kiracı sözleşmelerinde kritik ayrıntıyı Avukat Atilla Çilekçi açıkladı. Çilekçi: ''Kira sözleşmesi kapsamında verilen depozito bankaya yatırılıp değerlendirilmemişse bile iade edilebilir'' dedi.

Antalya Meidan Plaza'da yüksek kira getirisi ile karlı bir yatırım avantajı!

Akdeniz bölgesinde yatırım ve yaşam değeri yüksek projeleri hayata geçiren Aderan Global, Meidan Plaza projesi yüksek kira getirisi ile karlı bir yatırım avantajı sunuyor. İşte ayrıntılar...

Ev sahibi kiracıyı 'Ben oturacağım' diye çıkarıp evi başkasına kiralayabilir mi? Bu durumda kiracının hakları nedir?

Ev sahiplerinin kiracıları çıkarmak için başvurdukları yöntemlerden bir tanesi de “Kendim oturacağım” demek. Peki ev sahibi kiracıyı 'Ben oturacağım' diye çıkarıp evi başkasına kiralayabilir mi?

Kiracılara müjde! Kira fiyatları yeni yılda asgari ücret zammından etkilenmeyecek!

Konut kira fiyatları, ülkenin gündeminden düşmüyor. Vatandaşlar, yükselen kira fiyatları karşısında ezilirken yeni yılda asgari ücrete gelecek zamla birlikte kiraların artıp atmayacağını merak ediyor. 

Kira hukukumuza göre kiracıyı tahliye edebilmek için haklı sebepler!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında kira zamları nedeniyle tartışmalar devam ederken, Sinop Barosu avukatlarından Esat Özel kira hukukumuza göre kiracıyı tahliye edebilmek için haklı sebepleri yazdı. İşte detaylar...

Kiracılar aman dikkat! Konut sahibi kendim oturacağım diye kiracıyı çıkarabilir mi?

Kiracı ile ev sahibi ilişkisinde sık sık 'Konut sahibi kendim oturacağım diye kiracıyı çıkarabilir mi?' sorusu gündeme geliyor. İşte kiracının ve ev sahiplerinin hakları...

Kiracılar dikkat! Kira sözleşmesi olmayanlar kiracı evden hemen çıkarılırlar mı?

Kira sözleşmesi olmayan kiracıların yaşayabilecekleri sıkıntılı durumlar ev sahibi ve kiracılar aeasında merak edilen konular arasında yer alıyor. Bir kiracının kira sözleşmesi yoksa ev sahibi kiracıyı hemen evden çıkarabilir mi? İşte haberin detayları...

Kira gelir vergisi nedir? Kimler kira gelir vergisi ödüyor?

Kira gelir vergisini, 2022-2023 yılı içerisinde toplam 9 bin 500 TL üzerinde mesken kira geliri elde edenler beyanname verecek. Peki, Kira gelir vergisi nedir, detayları nelerdir? İşte tüm ayrıntılar...

kiracıyım kira gelir vergisi ödermiyim Haberi

kiracıyım kira gelir vergisi ödermiyim

Kendisi de kirada oturan kişiler kira geliri vergisi öder mi?

Kira gelir vergisi beyannamesi, mal sahibi vatandaş tarafından Maliye Bakanlığı’na yılda bir kez verilen; yıl boyunca (bir takvim yılı) konut ve işyeri kiralarından elde edilen gelirlerin yazılı olarak (beyan edilmesi) bildirilmesi olarak biliniyor.


Kira gelir vergisi ödenmesi zorunlu olan bir vergi olarak karşımıza çıkıyor. Vergi ödemesi yapılmadığı takdirde cezai yaptırımlar uygulanıyor.


Konut ve işyerinden elde edilen kira gelirleri vergisi ya da mevzuattaki adıyla gayrimenkul sermaye iradı, Gelir Vergisi Kanunu'nun unsurlarından biri. Buna göre, konut ve işyeri sahibi olupta, söz konusu mülklerden elde edilen gelirler vergilendirmeye tabi oluyor. 


Bu hususta ise kimin vergi ödeyeceğinin belirlendiği nokta istisna sınırı oluyor. Bunun için bir takvim yılında elde ettikleri toplam kira gelirlerine bakmak gerekiyor. 


Eğer, 2014 yılı boyunca...