28 / 08 / 2024

Kiralık yazlıklar koronavirüs

Kiralık yazlıklar koronavirüs

Saros Körfezi'nin Erikli ve Yayla sahillerindeki kiralık yazlıklarda Kovid-19'a karşı sertifikalı ev modeli uygulanıyor.

İstanbul'da satılık ve kiralık konut sayısı 5 yılda ne kadar düştü?

İstanbul'da 2019 yılında satılık konut sayısı 149 bin 474 adet iken, 2024 yılında bu rakam 129 bin 81 adet oldu. 2019 yılında kiralık konut sayısı 44 bin 627 iken, 2024 yılında söz konusu bu rakam 37 bin 717 oldu. 

1941 yılında kiralık yazlık ev oyunu! Ev yok demişler, oda oda kiralamışlar...

1941 yılında vatandaşlar kiralık yazlık ev bulmakta zorluk yaşamış. Emlakçı emlakçı gezen vatandaşlar boş gördükleri evleri kiralamak istediklerinde 'dolu' yanıtını almışlar. İşte 1941'de emlakçıların kiralık yazlık ev oyunu...

Yazlık bölgelerdeki satılık ve kiralık konut fiyatları enflasyonun altında kaldı!  

Yazlık bölgelerdeki kiralık ve satılık konut piyasasındaki fiyatlar nominal olarak artarken, birçok beldede reel değişim enflasyonun altında kaldı.

Kıbrıs'taki kiralık evlere tatil ayarı! Vatandaş müstakil ev ve villalara yöneldi!

Kıbrıs'ta tatil sezonun başlaması ile  kiralık “tatil dairelerine” rağbet oluştu. Villa, müstakil ev, ikiz villa, bungalov grubundaki kiralıkların sayısı ise 883’ten 965’e çıktı.

Kıbrıs'ta kiralık evler büyük talep görüyor! İşte Kıbrıs'taki güncel kiralık ev fiyatları!

Kıbrıs'taki kiralık evler, hem yerel halk hem de yabancı öğrenciler ve çalışanlar tarafından büyük ilgi görüyor. Peki Kıbrıs'taki kiralık ev fiyatları ne kadar? İşte Kıbrıs 2024 kiralık ev fiyatları...

Airbnb yasasıyla günlük kiralık konut sayısı 2 ayda yüzde 435 düştü!

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Airbnb düzenlemesi meyvelerini vermeye başladı. Günlük kiralık konut sayısı 2 ayda, 13 bin 472’den 3 bin adede kadar indi. Ayrıca bunun dışında güvenlik kontrolüne alınmış olan bu konutlar vergiye de tabi duruma getirildi.

Murat Kurum'dan kentsel dönüşüm açıklaması: 100 bin kiralık konut yapılacak!

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkan Adayı Murat Kurum, İstanbul'da kentsel dönüşüm vaadiyle ilgili bilgiler veren Kurum, Türkiye'de ilk defa 100 bin kiralık konut yapacaklarını söyledi.

Kiralık konut piyasasındaki kısır döngüden nasıl çıkılır?

Prof. Dr. Ali Hepşen bugünkü yazısında kiraların enflasyona etkisi ve Merkez Bankası’nın önerilerini kaleme aldı. Peki kiralık konut piyasasındaki kısır döngüden nasıl çıkılır? İşte Hepşen'in konu ile ilgili o yazısı...

1945'te yazlık evlerin fahiş kira bedelleri çileden çıkarttı! İşte Büyükada ve Suadiye'deki kiralık yazlık evler

1945 yılında kiralık konut bedelleri ile ilgili yapılan denetimlerde fahiş fiyata yazlık ev kiralayanlar mahkemeye verilmiş.

Kiralık konut sıkıntısı gitgide büyüyor! Artan taleplere karşı kiralık konut bulunamıyor!

Kandemir Emlak’ın sahibi Necmi Kandemir emlak piyasası ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Kandemir artan taleplere karşı kiralık ev bulunmadığını söyledi.

Türkiye genelinde, konut arayanların yüzde 44'ü kiralık ev baktı...

Türkiye'de kasım ayında konut arayanların yüzde 44'ü kiralık, yüzde 56'sı satılık konut araması yaptı. Emlakjet CEO’su Tolga İdikat, tek rakam düzenlemesinin sektöre katkı sağlayacağını kaydetti. İşte haberin ayrıntıları...

Kiralık daire sayısı artıyor ama kiralar düşmüyor!

Elazığ Emlakçılar Derneği Başkanı Nuri Gülyüz yaptığı açıklamada kiralık daire fiyatlarında düşüş olmadığını söyledi. İşte konu ile ilgili detaylar...

Kiralık konut piyasasında kısır döngü!

Türkiye’de son dönemlerde kiralık konut piyasasında yaşananları “Penrose Merdiveni” yapısına benzeten Dünya gazetesi Köşe Yazarı Prof. Dr. Ali Hepşen, Penrose merdiveninin tanımını ve neden konut piyasasını buna benzettiğini bugünkü köşe yazısında anlattı.

Kiralık yazlıklar koronavirüs Haberi

Kiralık yazlıklar koronavirüs

Ege Denizi'nin kuzeydoğusunda Edirne sınırları içinde yer alan Saros Körfezi'nin Erikli ve Yayla sahillerindeki kiralık yazlıklarda tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında "sertifikalı ev" modeli uygulanıyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Emlakçılar, konutların uygunluğunu kontrol ettikten sonra tatilcilere kiraya veriyor, belediye ekipleri de evlerin "sertifikalı ev" modeline uygunluğunu  denetliyor.

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, Saros Körfezi sahillerinde salgına karşı  önlemler aldıklarını belirtti.

Her yıl turizm sezonunda bölgede 3 milyon kişinin tatil yaptığını dile getiren Helvacıoğlu, "Otel ve yatak sayımız az, kiralık ev sayımız fazla. İstanbul'a yakınlığımız nedeniyle sezonda 10 bine yakın ev kiralanıyor. Salgına karşı İlçe Hıfzıssıhha Kurulumuzun tavsiyesiyle 'sertifikalı kiralık ev' modeline geçtik. Bu uygulama otellerde, pansiyonlarda var ama...