30 / 04 / 2024

kıyılarda kaçak yapı

kıyılarda kaçak yapı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Çanakkale’den İskenderun’a kadar olan tüm sahil şeridini inceleyeceklerini belirterek, “Kazanılmış hakları koruyacağız. Ortalığı karıştıracak, kırıp dökmek gibi bir şey olmayacak” dedi

Bodrum'da kaçak yapılaşma dur durak bilmiyor! 6.890 kaçak yapı mühürlendi!

Son yıllarda kaçak yapılaşmanın hedefi haline gelen Bodrum'da 6 bin 890 kaçak yapı mühürlenirken, 18 milyon 545 bin TL para cezası uygulandı. Belediye Başkanı Ahmet Aras, kaçak yapılaşma ile mücadelenin süreceğini belirtti. İşte detaylar...

İBB'den kaçak yapılara darbe! İstanbul'un o ilçesinde kaçak yapılara geçit verilmiyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kaçak yapılarla mücadelesine devam ediyor. Bu sabah saatlerinde Üsküdar Salacak sahilindeki bir kaçak yapının daha yıkımı gerçekleştirildi.

Muğla Akbük Koyu'ndaki kaçak yapılar yıkılıyor!

Çalışmalarına devam eden Menteşe Belediyesi ekipleri, Muğla Menteşe Akbük Koyu'nda yer alan kaçak yapıları yıkıyor.

Muğla Akbük Koyu'nda kaçak yapılar yıkılıyor!

Muğla'nın Menteşe ilçesi Akbük Koyu'nda yer alan kaçak yapıların yıkımı hız kesmeden devam ediyor. 

Nilüfer'de kaçak yapılar tek tek yıkılıyor!

Bursa Nilüfer Belediyesi tarafından şehirde yükselen kaçak yapılarla ilgili mücadeleyi hızlandırıyor. Özellikle tarım alanlarında inşa edilen kaçak yapılar, hukuki süreç ve uyarılardan sonra tek tek yıkılıyor.

İzmir’de 2018'de 811 bin 453 kaçak yapı imar barışına başvurdu!

6.9’luk depremle sarsılan İzmir’de 2018 yılındaki “İmar Barışı”na rekor düzeyde başvuru yapılmıştu. Toplam 811 bin 453 başvurunun yapıldığı İzmir, nüfusa oranlandığında Türkiye’nin en yüksek kaçak yapı başvurusu yapılan kenti olmuştu.  

Arnavutköy'de gergin yıkım! 7 kaçak yapı yıkıldı!

Arnavutköy'de hisseli araziler üzerinde inşa edilen kaçak yapıların yıkımı gerçekleşti. Yaptığı ahırın yıkımına engel olmak isteyen bazı vatandaşlar ve polis ekipleri arasında gerginlik yaşandı.

Volkan Yılmaz: Kaçak yapıların hepsi tek tek yıkılacak!

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “Silivri Belediyesi olarak uzun zamandır kaçakla mücadelede, hiç hakkı olmadığı halde, özellikle orman arazilerine, tarım arazilerine ve hazine arazilerine kaçak yapılar inşa etmeleri noktasında çok ciddi bir mücadele veriyoruz" dedi.

Gökçeada'daki kaçak yapılar 60 gün içinde yıkılacak!

Çanakkale Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Gökçeada'da arkeolojik sit alanına inşa edilen kaçak yapıların 60 gün içerisinde yıkılıp arazinin eski hale getirilmesini istedi.

Antalya'da 654 kaçak yapı yıkıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca Antalya'da 654 kaçak yapının yıkıldığı, 1127 kaçak yapının daha yıkılacağı belirlendi.

Akbük kıyısındaki kaçak yapılar yıkılıyor!

Aydın'ın Didim ilçesinin tatil beldesi Akbük bölgesinde, kıyılarda bulunan kaçak yapı ve eklentiler, belediye ekipleri tarafından yıkılıyor.

Muğla'da kaçak yapıların yıkımları devam ediyor!

Muğla Bodrum Yslıkavak’ta kaçak yapı olduğu belirlenen 4 bin metrekare taban alanına sahip yapılarda yıkım işlemi başlatıldı…

Bodrum'da kaçak yapılara geçit yok!

Muğla'nın Bodrum ilçesinde imara uygun olmayan kaçak yapıların yıkımına devam ediliyor. İlçede yaklaşık 5 bin kaçak yapı olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Ahmet Aras, “Bunlarla olan mücadelemiz sürecek. Bodrum’un metropol, kozmopolit bir kent olmasına izin veremeyiz” şeklinde konuştu.

kıyılarda kaçak yapı Haberi

kıyılarda kaçak yapı

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın ‘Kıyı çizgisindeki evleri yıkacağız’ dediği çalışmanın ayrıntılarını Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Hürriyet’e anlattı. Bodrum’da Başbakanla birlikte sahillerde incelemelerde bulunan Bayraktar, Çanakkale’den İskenderun’a kadar olan tüm sahil şeridini vatandaşın menfaati doğrultusunda inceleyeceklerini söyledi. Bayraktar, “Şimdi bir geçiş dönemi başlatıyoruz. Yasal çerçevede yapılan binalara dokunmayacağız. Kazanılmış hakları koruyacağız. Ancak kaçak, salaş, iskânsız ve imarsız yapıları tek tek yıkacağız” dedi.



Bodrum’da Başbakan Erdoğan 'tsunamisi'



Bayraktar, kaçak, salaş, iskansız ve imarsız yapıları tek tek gözden geçireceklerini söyledi. Bayraktar, “Türkiye bir turizm ülkesi, buna da dikkat etmeliyiz. Gerekli hassasiyeti gözetiyoruz. Kıyılar vatandaşın malıdır. Orada kanunun emrettiği hükümler çerçevesinde gerekli tüm düzenlemeler yapılacak” dedi. Ortalığı karıştıracak, kırıp dökmek gibi bir şey olmayacağını kaydeden Bayraktar, sözlerini şöyle sürdürdü:


YASAL OLANA KARIŞMAYIZ


“Herşey yasalar doğrultusunda yapılacak....