25 / 07 / 2024

kktc yeni isale hattı temeli ne zaman atılacak

kktc yeni isale hattı temeli ne zaman atılacak

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen ve asrın projesi olarak nitelendirilen KKTC Su Temin Projesi kapsamında 3 tesisin temeli atılıyor. Projelerinin yaklaşık yatırım maliyeti 123 milyon lirayı buluyor...

Kıbrıs'taki emlak krizi yeni bir boyut kazandı! Projeler durdu, satışlar iptal ediliyor, lansmanlar erteleniyor!

Kıbrıs'ta gayrimenkul sektöründe yılbaşından bu yana var olan kriz; yeni yasayla yabancılara taşınmaz mal satışında çıkarılan zorluklar, deprem uzmanlarının yaptığı açıklamalar ve KKTC vatandaşı Afik Grup Direktörü Simon Aykut’un Güney’de tutuklanmasıyla adeta yeni bir boyut kazandı.

Konut yatırımcılarının yeni adresi KKTC ve Dubai oldu!

Konut yatırımcıları gözünü KKTC ve Dubai'ye dikti. Yavru Vatan'da Türkiye vatandaşlarına konut alma hakkı birden, üçe yükseltilirken; zenginler de milyon dolarlık yatırım için Dubai'nin yolunu tuttu.

Kıbrıs, konut yatırımcıları için kapılarını tamamen açtı! Konut satın alma kotası üçe çıkarıldı!

Konut yatırımcılarının yeni gözdesi KKTC, yeni yasa tasarısı ile Türkiye vatandaşlarına önceden bir olan konut satın alma kotasını 3’e çıkarttı.

Emlak yatırımında yeni gözde KKTC oldu!

Kıbrıs’ta nereye baksanız yeni bir inşaat projesi görüyorsunuz. Popüler yatırım alanı şeklinde gösterilmesinden sonra ilgi odağı haline gelen bölge Türk gayrimenkulcülerin de rotasında yer alıyor. Fiyatlardaki artışlara rağmen yeni yatırımlar ve gelişim potansiyeli bölgeye ilgiyi de canlı tutuyor. 

Konut yatırımcısının yeni limanı KKTC!

Yerli ve yabancı gayrimenkul yatırımcısının yeni rotası Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti oldu. Kıbrıs'a en çok yatırımı İsrailliler yapıyor.

Fidan, ‘MİT ve Dışişleri takipte’ demişti! KKTC’de inşaat sektöründe yabancılara yap-sat yasağı!

KKTC’de inşaat piyasasına son zamanlarda yabancı ilgisinin artması, Kıbrıs Türkleri arasında önce “Fiyatlar yükseliyor. Çocuklarımıza konut alamıyoruz” tartışmalarına, İsrail-Hamas çatışmasıyla da “Yahudiler Kıbrıs’ı satın alıyor” iddialarına neden oldu. Olayın ardından yeni bir gelişme yaşandı.

Aksa Enerji, Türkiye ile KKTC arasına denizaltı kablosuyla enerji köprüsü kuruyor!

Aksa Enerji, imzaladığı 15 yıllık ABD doları bazlı yeni sözleşmeyle Türkiye ile KKTC arasına enterkonnekte denizaltı kablosuyla elektrik hattı çekecek. Aksa Enerji, aynı sözleşme kapsamında KKTC’deki kurulu gücünü de 188 MW seviyesine çıkaracak.

Ehliyette yeni dönem! Ehliyeti olanlar hemen baksın! Resmi Gazete’de yayımlandı!

Ehliyette yeni döneme ilişkin karar, Resmi Gazete’de yayımlandı. Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti (KKTC) arasında sürücü belgelerinin karşılıklı tanınmasını kapsayan yasa, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

KKTC'den Kapalı Maraş çıkışı: 3 yılın ardından yeni bir ilk

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde 1974 yılından bu yana kapalı olan Maraş'ın yeniden yerleşime açılmasının gündeme geldiği bugünlerde KKTC'den dikkat çeken bir açıklama geldi. Maraş'ın Demokrasi Caddesi ile sahil kısmının bir bölümü 8 Ekim 2020'de açılmıştı.

Gayrimenkulde yeni gözde Kıbrıs oldu!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), hem Türklerin hem de yabancı turistlerin favori tatil yerlerinden. Kıbrıs, pandemiyle beraber ise gayrimenkulde yeni gözde oldu. Peki Kıbrıs'ta ev fiyatları ne kadar? En çok talep hangi tip konutlara geliyor? İşte ayrıntılar...

Ercan Havalimanı'nın yeni terminali ne zaman açılacak?

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ersan Saner, inşaat sürecinin hız kesmeden devam ettiği Ercan Havalimanı'nın yeni terminalinin açılış tarihini açıkladı.

KKTC deniz geçişi isale hattı projesi meclis gündeminde!

KKTC deniz geçişi isale hattı projesine ve onarım işi meclis gündemine taşındı. CHP'li Erdoğdu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Gayrimenkul yatırımcılarının yeni hedefi KKTC!

Eşsiz doğası ve gelişmekte olan ekonomisiyle gelecek vadeden KKTC'de, gayrimenkul pazarı hızla yükseliyor.

kktc yeni isale hattı temeli ne zaman atılacak Haberi

kktc yeni isale hattı temeli ne zaman atılacak


Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen ve asrın projesi olarak nitelendirilen KKTC Su Temin Projesi kapsamında 3 tesisin temeli atılıyor. KKTC İçmesuyu Arıtma Tesisi, Geçitköy Terfi Merkezi-Lefkoşa İsale Hattı ve Girne İsale Hattı projelerinin yaklaşık yatırım maliyeti 123 milyon lirayı buluyor. 


KKTC Su Temin Projesi kapsamında 3 tesisin temeli 1 Şubat Cumartesi günü atılacak. KKTC Girne Geçitköy Barajı’nda gerçekleştirilecek temel atma merasimi KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, KKTC Başbakanı Özkan Yorgancıoğlu, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile KKTC Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hamit Bakırcı’nın katılımıyla yapılacak.


KKTC tarafında temeli atılacak 3 tesisin yaklaşık yatırım maliyeti 123 milyon lirayı buluyor. Bu...