29 / 04 / 2024

kontratım bitmeden evden çıkmak istiyorum

kontratım bitmeden evden çıkmak istiyorum

Mesken ve işyerleri için kira sözleşmesi imzalayan kiracılar bazı hak ve sorumlululara sahip oluyor. Peki kiracılar sözleşmeyi feshedebilir mi? Kira kontratı bitmeden evden çıkmak istiyorum çıkabilir miyim?" diyorsanız işte yanıtı..

2 milyon TL ile evden 10-15 bin TL kira almak mı, yoksa mevduattan aylık 81 bin TL kazanmak mı? 

Son zamanlarda yükselişe geçen ve yıllardır görmediği seviyelere ulaşan mevduat faizleri sık sık konut yatırımı ile karşılaştırılıyor. Peki 2 milyon TL'ye ev alıp 10-15 bin TL kira almak mı, 2 milyon TL ile mevduattan aylık 81 bin TL kazanmak mı? İşte yorum yağan o paylaşım ve vatandaşların yorumlar

Kentsel dönüşüm hızlandı, evden depoya nakliyat dönemi başladı!

Kentsel dönüşüm ‘Evden eve nakliyat' kavramını da değiştiriyor. Evi kentsel dönüşüme giren vatandaş, düşük maliyeti sebebiyle eşyaları için depo kiralamaya başladı. Depoların aylık kirası ise 4 bin TL'den başlıyor.

Kiracılara son dakika uyarısı: 6 aylık süre verilmediyse tahliye başlar mı? Aman dikkat!

Son zamanlarda fahiş oranlarda artan kiralar sebebiyle ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar arttı. Ev sahipleri, çeşitli sebeplerle mevcut kiracılarını tahliye etmek isterken, kiracılar evden çıkmamak için çözüm yolu arıyor. Peki tahliyede hangi detaylar önemli?

Tadilat nedeni ile kiracı evden çıkarılabilir mi?

Mülk sahipleri tadilat nedeni ile kiracının evden çıkarılıp çıkarılmayacağını sorguluyor. Peki, Tadilat nedeni ile kiracı evden çıkarılabilir mi? İşte detaylar...

İyi kiracıların evden tahliye edilmesi mümkün mü? Ev sahibi ve kiracılar aman dikkat!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan tartışmalar ve tahliye şartları şu sıralar gündemden düşmüyor. Peki iyi kiracıların evden tahliye edilmesi mümkün mü?

Ev sahipleri dikkat! Kiracı ile komşusu arasında yaşanan sıkınıtıda kiracı evden çıkartılır mı?

Kiracı ve ev sahipleri arasında son zamanlarda yaşanan sorunların yanı sıra, kiracıların komşuları ile olan sıkıntıları da evden çıkarılmaya yol açabileceği kaydedildi. Buna göre ev sahiplerinin yasal hakları ve çıkarılma sürecinin nasıl işlediği önemli bir detay. İşte haberin ayrıntıları...

Kiracılar dikkat! Kirasını geç ödeyen kiracı hemen evden tahliye edilir mi?

Kiracılar ile ev sahipleri arasında yaşanan anlaşmazlıklar çeşitli konuları da gündeme getiriyor. Buna göre, kira ödemelerinde aksama yapan kirasını geç ödeyen  kiracıların evden çıkarılma durumları araştırılmakta. Kiracı geç ödeme yaparsa evden çıkarılır mı? İşte ayrıntılar...

2023'te kiracının sözleşme bitmeden evden çıkma hakkı var mı?

Kiracılar kira sözleşme süresi dolmadan önce evden çıkıp çıkamadığını merak ediyor. Peki, Kiracının sözleşme bitmeden evden çıkma hakkı var mı? İşte detaylar...

Kiracılar dikkat! Kira sözleşmesi olmayanlar kiracı evden hemen çıkarılırlar mı?

Kira sözleşmesi olmayan kiracıların yaşayabilecekleri sıkıntılı durumlar ev sahibi ve kiracılar aeasında merak edilen konular arasında yer alıyor. Bir kiracının kira sözleşmesi yoksa ev sahibi kiracıyı hemen evden çıkarabilir mi? İşte haberin detayları...

Kilis deprem konutları 2023 yılı bitmeden tamamlanacak!

Kilis'in Bozkaya köyünde depremzedeler için inşa edilen evlerin sene bitmeden tamamlanacağı belirtildi. Musabeyli ilçesine bağlı köyde yapımı süren 26 köy evinin aralık sonu itibarıyla mülk sahiplerine teslim edilmesi hedefleniyor.

İstanbul'da eski dairelerin kiraları bile 25 bin TL'ye kadar yükseldi! Evler depreme dayanıklı mı?

Beklenen Marmara depremi sebebiyle oturduğu evden daha güvenli bir yere taşınmak isteyenlerin sayısı arttı. Peki İstanbul'da evlerin deprem raporu var mı? İşte emlakçılarla yapılan o araştırma...

Kiracılar dikkat bu kuralı çiğneyenleri mülk sahibi evden çıkarıyor! Davalar da sürünmemek için hemen bu şartlara bakın

Ev sahibi ve kiracılar arasında daireyi kiralamadan önce kontrat imzalanıyor. Bu kontrat içinde bazı şartlar bulunuyor. Eğer bu şartlara uymazsanız ev sahibi sizi evden çıkarabiliyor. Peki, ev sahibi kirasını ödemeyen kiracıyı ne kadar sürede evden çıkarabilir?

Kiracılar dikkat: Bu dört madde sizi evsiz bırakabilir! Kirasını düzenli ödeyen kiracı bile çıkarılıyor!

Ev sahibi ve kiracılar arsında yapılan kira kontratına göre kiracı belirlenen tutardaki ödemeyi her ay düzenli yapmak zorunda. Peki, kiracısından memnun olmayan mülk sahibi kiracısını Kirasını düzenli ödeyen kiracıyı evden nasıl çıkarabilir?

kontratım bitmeden evden çıkmak istiyorum Haberi

kontratım bitmeden evden çıkmak istiyorum

Kira kontratı bitmeden evden çıkmak istiyorum çıkabilir miyim?

Mesken ve işyerleri için kira sözleşmesi imzalayan kiracılar bazı hak ve sorumlululara sahip oluyor. Bu hakların düzenlendiği Borçlar Kanunu gereğince; Kiracı, kiraya verenden kiralanandaki ayıbın uygun bir sürede giderilmesini isteyebiliyor.


Bu sürede ayıp giderilmezse kiracı, ayıbı kiraya veren hesabına gidertebilir ve bundan doğan alacağını kira bedelinden indirebilir veya kiralananın ayıpsız bir benzeri ile değiştirilmesini isteyebilir.


Ayıbın, kiralananın öngörülen kullanıma elverişliliğini ortadan kaldırması ya da önemli ölçüde engellemesi ve verilen sürede giderilmemesi hâlinde kiracı, sözleşmeyi feshedebiliyor.


Kiralananın sözleşmenin bitiminden önce geri verilmesi

Kiracı, sözleşme süresine veya fesih dönemine uymaksızın kiralananı geri verdiği takdirde, kira sözleşmesinden doğan borçları, kiralananın benzer koşullarla kiraya verilebileceği makul bir süre için devam eder. 


Kiracının bu sürenin geçmesinden önce kiraya verenden kabul etmesi beklenebilecek,...