25 / 07 / 2024

konut alım gücü

konut alım gücü

Güneş Gazetesi Köşe Yazarı İslam Memiş, bugünkü yazısında Emlak Konut'un 20 yıl vadeli konut kampanyasına değindi. İşte o yazı..

Ünlü analist yatırım amaçlı konut alım zamanını açıkladı!

Yeni bir konut sahibi olmak isteyenler konut almak için doğru zamanı araştırırken, Borsa Temel Analisti Tardu Barlas resmi sosyal medya hesabı üzerinden yatırım amaçlı konut alım zamanını açıkladı.

Sağlık Bakanlığı 1468 personel alımı yapacağını duyurdu!

T.C. Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından, 2022 yılı Eski Hükümlü/TMY statüsünde sürekli işçi (temizlik görevlisi) yedek alımı göreve başlama işlemleri açıklaması yapıldı. Buna göre, başvurular nereden ve nasıl yapılacak ve özel şartlar neler olacak?

Alım gücü eriyor! Asgari ücret kıymaya gelen zam oranında artsaydı 42 bin TL olacaktı!

Asgari ücretlinin alım günü her geçen gün giderek daha da erirken, eğer asgari ücret kıymaya gelen zam oranında artsaydı 42 bin TL olacaktı.

Enflasyondaki hızlı yükseliş asgari ücretten 3 bin 184 TL’yi götürdü!

Enflasyondaki hızlı yükseliş maaş zamlarını da götürdü. Geçtiğimiz Ocak ayında 17 bin 2 Türk Lirası'na yükseltilen asgari ücretin alım gücü 13 bin 854 Türk Lirası'na  inerken, memurun cebinden de 6 bin 292 Türk Lirası uçtu.

Deprem korkusu konut kredisi başvurularını artırdı! 

Konut almak için yeterli seviyede alım gücüne sahip olanlar sembolik miktarlar için banka kredisine başvuru yapıyor. Emart Gayrimenkul Kurucusu Arzu Turan özellikle eski binalarda uygulanan bu yöntemin sebeplerini ve emlak sektöründeki son gelişmeleri değerlendirdi. 

Konut alım satımında 'ekspertiz raporu' gündemde! Kaçak işlemlerin önüne geçilecek!

Konutta vergilerin tam olarak ödenebilmesi için alım-satım sırasında 'ekspertiz raporu' istenmesi gündeme geldi. Peki süreç nasıl işleyecek? İşte detaylar...

Artan maliyetler ve düşen alım gücü deprem riskiyle birleşti: Konut krizi can krizine dönüştü!

Mega kent İstanbul'daki 2 milyonluk yapı stokunun 1.3 milyonu riskli olarak belirtiliyor. Söz konusu yapılardan 230 bin tanesi de acilen dönüştürülmesi gerekiyor.

Artık ev almak isteyen arabasını, araba almak isteyen de konut, arsa ve tarlasını takas ediyor!

Düşen alım gücü ve yükselen maliyetleri konut ve otomotiv gibi lokomotif sektörlerde piyasanın alternatif takas seçeneklerine yönelmesine neden oldu. Konut ihtiyacı olan lüks aracını, otomobil almak isteyen arsa veya ofisini takas ediyor. İşte ayrıntılar...

Asgari ücret 13 bin 552 TL'ye, en düşük emekli maaşı 7 bin 971 TL'ye düşecek! Çalışana ve emekliye şok!

Merkez Bankası ilk 6 ayda enflasyonun yüzde 25.46’ya çıkacağını belirledi. İkinci yarıda zam verilmezse milyonlarca asgari ücretlinin alım gücü 13 bin 552 TL'ye, en düşük emekli maaşı da 7 bin 971 TL'ye gerileyecek. İşte ayrıntılar...

Konut alımı karşılığı verilen vatandaşlık fahiş fiyatları tetikledi!

CHP Denizli Milletvekili Şeref Arpacı, fahiş fiyatlara ve enflasyona değinerek, konut alımı karşılığı verilen vatandaşlığın fahiş fiyatlara neden olduğuna dikkat çekti. İşte o açıklama...

4 ayda tam 2 bin 681 TL eriyen asgari ücrete ara zam yapılacak mı?

Son zamanlarda gündemden düşmeyen yüksek enflasyon çalışanların ve emeklilerin 4 ayda maaşlarını eritip kuşa çevirdi. Asgari ücretlinin alım gücü 14 bin 321 TL'ye kadar indi. Peki asgari ücrete ara zam gelecek mi?

Konut kredileri tutarı 1 yılda 391 milyar TL'den 444 milyar TL'ye çıktı!

Yüksek enflasyonla beraber alım gücü giderek daha da erirken, vatandaşlar da çareyi kredi ve kredi kartlarına yüklenmekte buldu. Merkez Bankası’nın sıkılaştırma adımlarına rağmen harcamalar durmazken konut kredileri tutarı da 1 yılda 391 milyar TL'den 444 milyar TL'ye çıktı...

Kıbrıs'ta konut alım satımlarda geçen yıl rekor kırıldı!

Güney Kıbrıs’ta 2023 yılında emlak piyasasında gerçekleşen alım-satımlarda rekor kırdı. Kıbrıs yatırımcıların yeni gözdesi haline geldi.

konut alım gücü Haberi

konut alım gücü

Emlak GYO' nun başlatmış olduğu 240 ay vadeli konut satışları ev alacak vatandaşları umutlandırdı. 

İki hafta boyunca kampanyalı projeleri inceleyen vatandaşların kafasının biraz karışık olduğunu gözlemliyoruz. Metropol şehirlerde, lüks konutların satışta olduğunu ve fiyatlarında hatırı sayılır olduğunu belirtmekte fayda var. Ev sahibi olmak için satış ofislerine giden vatandaşların geneli 240 ay vadeli borçlanmayı tercih etmiyor. Millet olarak borcuna sadık bir ülke olduğumuzdan uzun vade borçlanma yıllardır çokta tercih edilmiyor. Emlak GYO vatandaşları bilgilendirmek için bir fiyat üzerinden fırsatları anlatmaya çalıştı. Bakalım vatandaş gerçekten bir fırsat mı yakaladı? 


Mesela; 

2+1 ev için (369 BİN TL) 

Kredi tutarı: 295.200 

60 ay sıfır faiz, aylık ödeme 4.920 

120 ay 0,45 faiz, aylık ödeme 3.189 

240 ay 0,79 faiz, aylık ödeme 2.747  


Ödeme planı böyle ancak herkesin ödeyebileceği bir miktar...