29 / 04 / 2024

konut alma zamanı ne zaman

konut alma zamanı ne zaman

Ancak, dövizde kısa sürede yaşanan büyük artış dengeleri bozuyor. Şu ana kadar daire fiyatlarında fazla değişiklik olmadı ancak, böyle giderse 4-5 ay sonra satış fiyatlarında güncelleme yapmak kaçınılmaz olacak...

Konut sahibi olmak isteyenlere ucuz ev kredisi! 10 yıl vadeli konut kredisi ve ödeme seçenekleri!

Yükselen faizler ve sonrasında yaşanan ekonomik kriz vatandaşların konut alma maliyetlerini zorlaştırıyor. Konut sahibi olmak isteyen vatandaşlar bankaların kredi ve faiz oranlarını takip ediyor. Buna göre, 1 milyon TL'nin banka banka 10 yıl vadeli konut kredisi ödeme seçeneği ne kadar oldu?

Yatırımcılar soruyor: Konut ne zaman alınır, ne zaman satılır? 

Dreamland Gayrimenkul Yatırım Şirketi CEO'su Deniz Tüzüner, konut alım satımının yılın belli dönemlerinde daha yoğun olduğunu belirtti. Peki ne zaman konut alınır, ne zaman satılır?

Kredi ile konut alma dönemi bitti, durgunluk dönemi başladı! Konut satan çok, alıcı yok! 

Fiyatlarda yaşanan artış, faiz oranlarının zirveye ulaşması ve ekonomideki sıkıntılı süreç en çok da gayrimenkul sektörünü etkiledi. Vatandaşlar yüksek faizlerden dolayı konut almakta zorlanıyor.

TOKİ Ankara başvuruları 3 gün sonra başlıyor! Başkentte 9 bin 703 taksitle 3+1 konut alma fırsatı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Ankara Haymana projesi için başvurular 3 gün sonra başlıyor. Projeden 9 bin 703 TL taksitle konut sahibi olmak mümkün.

Konut alma umudunu yitirenler evini yeniledi, satışlar fırladı!

2022 yılında konut alma umudunu yitirenler evlerini yeniledi. Bu trendin etkisi ile satışlarını yüzde 80 yükselten Kalekim, 50’nci yılında planlarını yurtdışında da büyüme üzerine yapıyor. 

Aşamalı konut edindirme sistemi: Önce arsayı sonra konutu al! İnşaat sektörüne etkisi nasıl olacak?

Son beş yılda arsa fiyatları ve inşaat maliyetlerinin artması ile vatandaşın konut alma hayali kabusa dönmeye başladı. Vatandaşların konut sahibi olmasına yardımcı olacak aşamalı konut edindirme sistemi devreye girdi. Peki yeni sistemin İnşaat sektörüne etkisi nasıl olacak?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: ‘Sosyal konut, her zaman gündemimizde’

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 2024'te uygulanacak asgari ücret için müzakere sürecinin üçlü şekilde yürütüldüğünü söyledi. Yılmaz, aynı zamanda, sosyal konutun hiçbir zaman ihmal edilecek bir konu olmadığını söyledi.

Ruslar artık Türkiye yerine Macaristan’dan konut almak istiyor!

Rusların Avrupa'da emlak alma iştahı tekrar kabardı. RBC gazetesi, Macaristan ve Güney Kıbrıs'tan konut alma isteğinin Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni (BAE) geride bıraktığını belirtti.

Yurtdışından konut alma fikri artıyor! Türkler son yıllarda en çok İngiltere’den ev alıyor...

Türkiye’de son senelerde yükselen ev fiyatları, artan kredi maliyetleri, yurtdışında ev alma fikrini daha cazip hale bir hale getiriyor. Buna göre İstanbul’da bir ev fiyatına Avrupa’dan da ev alınabildiğini kaydeden yatırımcılar, başta İngiltere olmak üzere Avrupa’dan ev sahibi oluyorlar. İşte ayrın

Bayraktar: Konut her zaman faiz ve dövizi yener

Bayraktar İnşaat Yönetin Kurulu Başkanı Erdoğan Bayraktar, gayrimenkul ve konutun kriz dönemleri dahil her zaman faiz ve dövizi bastırdığını kaydetti. Bayraktar, Adres Ankara Projesi’nin de faiz ve dövizi yeneceğini belirtti. İşte haberin ayrıntıları...

İstanbul TOKİ kuralarında 50 bin konut ne zaman kura ile dağıtılacak? İşte Bakan Kurum'dan tarih geldi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İstanbul'un Başakşehir, Arnavutköy, Esenler, Çatalca, Tuzla ve Silivri ilçelerinde yer alan 50 bin konutun kura çekiminin ne zaman yapılacağını duyurdu. 

Deprem konut sektörünü de etkiledi! Rusların konut alma iştahı azaldı! Artık onlar da deprem dayanıklılık raporu arıyor!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve büyük yıkıma neden olan depremler, konut sektörünü de etkiliyor. Rusların konut alma iştahı azaldı! Artık onlar da deprem dayanıklılık raporu arıyor!  

Konut fiyatları yıllık olarak arttı! Satışlar neden geriledi?

Vatandaşın konut alma hayalleri neredeyse suya düşerken piyasadaki alıcılar yatırımcılar ya da yabancılar oldu. Ekonomistler, konut fiyatlarını, yüzde 15'e varan yabancı satışlarının katladığına dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

konut alma zamanı ne zaman Haberi

konut alma zamanı ne zaman

TL karşısında 2,1'lere yaklaşarak tarihi rekor kıran dolar ile 2,9'lan zorlayan avro, girdilerinin önemli bölümü ithal olan lüks konutlarda fiyat ayarlamasını gündeme getirdi. Başkent'te son olarak inşaat çalışmaları tamamlanmak üzere olan Elit Royal Residence'i inşa eden Elit Yapı AŞ Yönetim Kurulu Üyesi Mert Yıldızhan, döviz kurundaki ciddi artışın, ürünleri genellikle ithal malzemeler arasından seçen kendileri gibi firmalar için büyük sorun olduğunu kaydetti. Kısa süre öncesine kadar 1,9'larda olan dolar kurunun şu an 2,1'e yaklaştığını, avronun ise 2,9'u zorladığını ifade eden Yıldızhan, şunları söyledi: "Biz Elit Royal Residence'in inşaatına başladığımız Haziran 2012'de euro 2,27, dolar 1,85 TL idi. Aradan geçen sürede kurda yaklaşık yüzde 18 artış olmuş. 


Bir de malzeme aldığımız firmalar da zam yapınca, 18 ay gibi sürede ürün girişindeki...