06 / 05 / 2024

konut amortisman

konut amortisman

Son yılların en gözde yatırım araçlarından gayrimenkulum getirisi azalıyor. Yapılan gayrimenkul yatırımının kira geri dönüş süresi 10 yıldan 20 yıla kadar çıktı. İşte piyasa analizi...

Konutun amortismanı nasıl hesaplanır?

Binalarda duran bir malın yıpranma ya da teknik gelişmelerden kaynaklanan eskime nedeniyle değerinden düşmesi amortisman olarak tanımlanıyor. Peki, konutun amortismanı nasıl hesaplanır? İşte konutta amortisman hesabı...

Konutta amortisman süreleri düşüyor

Konut fiyatlarındaki artışın yavaşlaması ve kira fiyatlarının yükselmesiyle amortisman süreleri de kısalıyor. Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Celal Erdoğdu Türkiye ve İstanbul için kısalan amortisman sürelerini açıkladı.

Konut için amortisman süresi nasıl hesaplanır?

Konut amortisman süreleri merak edilip araştırılıyor. Borsacı Sima Kocatepe, konut için amortisman süresinin nasıl hesaplandığını açıkladı.

Gayrimenkulde amortisman süreleri düşüyor!

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı yaptığı açıklamada konut fiyatlarındaki artışın azalması, kiraların da yükselmeye devam etmesi sonrasında gayrimenkulde amortisman sürelerinin düşmeye başladığını söyledi.

Konut yatırımında ABD ilk sırada!

ABD, yüksek kira getirisi ve düşük amortisman süresi ile konut sektöründe yatırım için ön plana çıkıyor. Yabancı yatırımcı ilgisinin her geçen gün arttığı Türkiye’de de yerli yatırımcılar, yurtdışına açılmaya başladı. 

Konut alma zamanı mı?

Konut fiyatlarının artmasıyla ev sahibi olmak zorlaşıyor. Endeksa, İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa ve Antalya gibi beş büyük kentindeki öne çıkan ilçelerde son üç yıllık süreçte metrekare fiyatları ve amortisman sürelerini değerlendirdi.

Ev alacaklar dikkat! Amortisman süresi en düşük iller belli oldu!

2019 yılı konut satış ve kira rakamlarına bakılarak yapılan ‘konutta amortisman süresi’ araştırmasına göre en avantajlı iller belli oldu. İşte o iller...

İstanbul, İzmir ve Ankara'da konut amortisman süresi ne kadar?

Gayrimenkul Türk halkı için en güvenli yatırım aracı. Peki yapılan bu yatırım kendini kaç yılda amorti ediyor? Konut yatırımı İstanbul’da ortalama 20.4 yıl, Ankara’da 19 yıl, İzmir’de 18.8 yılda kendini amorti ediyor...

Türkiye'deki emlak yatırımlarında amortisman süresi 19,5 yıl!

Türkiye Satılık Konut Fiyat Endeksi Aralık ayında bir önceki aya göre yüzde 0,02 azalırken, geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 5,79 oranında artış kaydetti. Aralık ayında amortisman süresi ülke düzeyinde 19,5 yıl, yıllık brüt getiri oranı ise yüzde 5,24 olarak açıklandı. 

MİNT Kağıthane ve MİNT Çağlayan’da amortisman süresi 16.5 yıl!

MİNT’in hayata geçirdiği MİNT Kağıthane ve MİNT Çağlayan’da amortisman süresi 16.5 yıl olarak belirtildi. Tüm projelerinde 48 ay kira garantisi veren MİNT, ilk yıl yatırımcısının konut bedelinin yüzde 6’sını geri almasını sağlıyor. 

Konut satışlarının yavaşlamaması için ne yapılmalı?

Efe Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Paris Efe, konut yatırımcılarının çogunlukla yatırımda ticarilere yöneldiğini, çünkü konutta amortisman sürelerinin kira ve satış rakamlarının arasının iyice açıldıgını belirtti..

İstanbul'da ilçelere göre konut amortisman süreleri!

İstanbul'da konut yatırımının geri dönüş süresinin en kısa olduğu beş ilçede ortalama 19 yıl, en uzun olduğu beş ilçenin ortalaması ise 31 yıl olarak belirtildi...

Konutta en hızlı amortisman süresi Esenyurt ve Beylikdüzü'nde!

TUVİMER araştırmasına göre, İstanbul'da konut amortisman süresi en kısa olan ilçelerin başında 17 yıl ile Esenyurt ve Beylikdüzü geliyor.

İşte İstanbul'un konut değer haritası!

İstanbul Raylı Sistem ve Metrobüs Hatları Konut Değer Haritası açıklandı. REIDIN; hat üzerindeki durakların çevresinde bulunan konutların satış ve kira değerleri ile birlikte, amortisman süreleri ve yıllık brüt getiri oranlarını ortaya çıkardı.

konut amortisman Haberi

konut amortisman

Gayrimenkulde amorti etme süresi eskiden 10 yıl diye bilinirdi. Ancak başta İstanbul olmak üzere bu süre 20 yıla kadar çıkıyor. 

Ev sahipleri artık ortalama 20 yılda yatırımlarını geri kazanıyor. 

Konut fiyatları son bir yılda yaklaşık yüzde 20 artarken yatırımcıların verdiği paranın karşılığını alması da mümkün olmuyor. Gayrimenkulün kendini amorti etme süresi uzayınca yatırımcı da farklı yatırım araçlarına yöneliyor. 

Konut yatırımcıları daha çok kısa vadede al - sat işlemlerini tercih etmeye başladı. Bu durum da gayrimenkulde geri dönüş sürelerini uzatıyor. İstanbul genelinde bu süreler yeni konutlarda yaklaşık 20 yıl ve üzerinde. 

Bölgelere göre değerlendirmelerimizde de genel olarak orta yaş denilen Beşiktaş, Bakırköy, Kadıköy gibi bölgelerde bu süre 25 yıla kadar çıkıyor. 


Ticariye yatırım artıyor


Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun, İstanbul'da ticari emlakta amorti etme süresinin...