22 / 07 / 2024

konut artışları ne durumda

konut artışları ne durumda

Konut satışında ağustos, eylül ve ekim aylarında belirgin bir artış ortaya çıktı ve özellikle ilk el satışlar bu yıl ilk kez on ay toplamında geçen yılı aştı.

Yabancıya konut satışlarındaki düşüş 'Artık onlara bile Türkiye pahalı' dedirtti! 

Yabancıya konut satışı Ocak-haziran 2024 döneminde, bir önceki senenin aynı dönemine göre yüzde 45,7 düşüş gösterdi. Yabancıya konut satışlarındaki düşüş 'Artık onlara bile Türkiye pahalı' dedirtti. İşte vatandaşların konuyla ilgili yorumları...

Gayrimenkul fonlarıyla ilgili düzenleme konut satışlarını azaltır, yurt dışına yatırımı artırır

Gayrimenkul yatırım fonlarının, gayrimenkul projelerine yatırım yapmasının önü açılıyor. Ekonomist Nejat Özonay, konut sektörüne çözüm olarak sunulan yeni uygulamanın projeleri yavaşlatacağını ve satışları azaltacağını söyledi.

ABD'de, bekleyen konut satışları artış gösterdi! 

Amerika'da bekleyen konut satışları endeksi, mart ayında yüzde 3,4 ile piyasa beklentilerinin üzerinde de artış göstermiş oldu. 

Konut satışları aylık yüzde 12,2 arttı: Yüksek fiyatlara rağmen satışlar neden artıyor?

Konut satışları Mart'ta yıllık yüzde 0,1 düşerken aylık yüzde 12,2 yükseldi. Peki yüksek fiyatlara rağmen satışlar neden artıyor?

Konut fiyat artışları, inşaat maliyet artışlarının altında kaldı!

Mars Gayrimenkul kurucu ortağı Samet Hızalan konut fiyat artışlarının inşaat maliyet artışlarının altında kaldığını açıkladı.

Konut kredisi faizleri yüzde 0.99 olursa, ev fiyatları artar mı? Vatandaşlar ne diyor? 

Yeni ev alacaklar merakla düşük faizli konut kredisi kampanyasının ne zaman hayata geçirileceğini araştırıyor. Peki konut kredisi düşerse ev fiyatları artar mı? Vatandaşlar ne diyor? 

ABD'de bekleyen konut satışlarında artış!

Ulusal Emlakçılar Birliği (NAR) tarafından açıklanan verilere göre ABD'de bekleyen konut satışları endeksi, Şubat ayında yüzde 1,6 ile piyasa beklentilerinin üzerinde artış gösterdi.

7 milyon TL'lik evini satan faizden 310 bin TL kazanıyor! Konut yatırımı, faiz yatırımı mı mantıklı? Vatandaşlar ne dedi

Bankaların TL mevduat faizleri yüzde 60'lara yaklaşmışken, konut yatırımının mı faiz yatırımının daha mantıklı olduğu yeniden gündeme geldi. Peki vatandaşlar ne diyor?  

Faiz artışları konut kredilerini nasıl etkiledi?

21 Mart'ta Para Politikası Kurulu, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 45’ten yüzde 50'ye çıkartılmasına karar verdi. Peki faiz artışları konut kredilerini nasıl etkiledi?

Konut satışları artarsa fiyatlar ne olur? 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) konut satışları dün açıklandı. Satışlar 2024 yılının Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 17,8 azalarak 80 bin 308 oldu. Konut satışlarını düşmesine rağmen fiyatlar değişmedi. Peki konut satışları artarsa fiyatlar ne olur? 

Satılık ve kiralık konut fiyatlarındaki artışları neler tetikliyor? İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu 9 maddede sıraladı!

Ev fiyatlarında ve kira bedellerinde yaşanan artışlar gündemden düşmüyor. İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu, 9 maddede satılık ve kiralık konut fiyatlarındaki artışları nelerin tetiklediğini X sosyal medya hesabından açıkladı. İşte o açıklama...

Yabancıya konut satışında alt limitin 600 bin dolara yükseltilmesine vatandaşlar ne dedi? 

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, yabancıya konut satışında alt limitin 600 bin dolara çıkartılmasını değerlendirdi. Peki vatandaşlar yabancıya konut satışında alt limitin 600 bin dolara yükseltilmesine vatandaşlar ne dedi? 

Konut satışlarında yeni dönem başladı! Balon fiyat artışları sönecek mi? 

Konut satışlarında yeni dönem bugün itibarıyla resmen başladı. Peki konut sektöründeki balon fiyat artışları sönecek mi? 

konut artışları ne durumda Haberi

konut artışları ne durumda

Yılın ilk dokuz ayında satılan her 67 yeni konuta karşılık 100 konuta kullanma izin belgesi verildi. Arz-talep makası daha da açılmış oldu. 2015'in ilk dokuz ayında kullanım izni verilen konut sayısının bu yıla göre yüzde 20-25 artmasıyla makas daha da açılacak. 


Yılın ilk dokuz ayında satılan her 67 yeni konuta karşılık 100 konuta kullanma izin belgesi verildi. Arz-talep makası daha da açılmış oldu. 2015'in ilk dokuz ayında kullanım izni verilen konut sayısının bu yıla göre yüzde 20-25 artmasıyla makas daha da açılacak. 


Konut satışında ağustos, eylül ve ekim aylarında belirgin bir artış ortaya çıktı ve özellikle ilk el satışlar bu yıl ilk kez on ay toplamında geçen yılı aştı. Toplam konut satışı da ocak-ekim döneminde neredeyse geçen yılı yakaladı. Ekim ayında...