29 / 04 / 2024

konut artışları ne durumda

konut artışları ne durumda

Konut satışında ağustos, eylül ve ekim aylarında belirgin bir artış ortaya çıktı ve özellikle ilk el satışlar bu yıl ilk kez on ay toplamında geçen yılı aştı.

Konut satışları artarsa fiyatlar ne olur? 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) konut satışları dün açıklandı. Satışlar 2024 yılının Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 17,8 azalarak 80 bin 308 oldu. Konut satışlarını düşmesine rağmen fiyatlar değişmedi. Peki konut satışları artarsa fiyatlar ne olur? 

Satılık ve kiralık konut fiyatlarındaki artışları neler tetikliyor? İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu 9 maddede sıraladı!

Ev fiyatlarında ve kira bedellerinde yaşanan artışlar gündemden düşmüyor. İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu, 9 maddede satılık ve kiralık konut fiyatlarındaki artışları nelerin tetiklediğini X sosyal medya hesabından açıkladı. İşte o açıklama...

Yabancıya konut satışında alt limitin 600 bin dolara yükseltilmesine vatandaşlar ne dedi? 

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, yabancıya konut satışında alt limitin 600 bin dolara çıkartılmasını değerlendirdi. Peki vatandaşlar yabancıya konut satışında alt limitin 600 bin dolara yükseltilmesine vatandaşlar ne dedi? 

Konut satışlarında yeni dönem başladı! Balon fiyat artışları sönecek mi? 

Konut satışlarında yeni dönem bugün itibarıyla resmen başladı. Peki konut sektöründeki balon fiyat artışları sönecek mi? 

ABD'de yeni konut satışları yüzde 12,3 artışla beklentileri aştı!

ABD Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan rakamlara göre, ABD'de yeni konut satışları, Eylül ayında aylık bazda yüzde 12,3 artış göstererek, 759 bine çıktı. Böylece de piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleşmiş oldu.

TMB Başkanı Eren: Asgari ücret artışı üretim maliyetlerini artıracak, bu artışlar konut satış fiyatlarına da yansıyacak!

Asgari ücrete yapılan yüzde 34 zam çalışanları memnun ederken, işverenler üretim maliyetlerinin artacağından şikayetçi. TMB Başkanı Eren son bir yılda inşaat sektöründeki maliyet artışlarının önemli bölümünün işçilikten kaynaklandığını belirterek bu artışın konut fiyatlarına yansıyacağını söyledi

ABD'de yeni konut satışları Nisan ayında yüzde 4,1 artışla beklentileri aştı!

ABD Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de yeni konut satışları, Nisan ayında aylık bazda yüzde 4,1 artış gösterdi ve 683 bine çıkarak beklentilerin üzerinde gerçekleşti.

TOKİ'den 50 bin konut kampanyası açıklaması: Maliyet artışları...

TOKİ, ek konut alanları belirlenmesi sırasında yaşanan mülkiyet ve planlama sorunlarından kaynaklı yaşanan gecikmelerden kaynaklı maliyet artışlarını konut fiyatlarına yansıtmayacaklarını ve vatandaşların mağdur etmeyeceklerini açıkladı. İşte o açıklama...

ABD'de yeni konut satışları Mart'ta yüzde 9,6 artışla beklentilerin üzerine çıktı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de yeni konut satışları, Mart ayında aylık yüzde 9,6 artışla 683 bine yükseldi ve beklentilerin üzerine çıktı.

Konut fiyatlarındaki fahiş artışların önüne geçilemiyor! Bir yılda Yüzde 153 zamlandı

Türkiye'de son yıllarda yaşanan konut fiyatlarının çıkışı, yükselen enflasyonunda etkisiyle tartışmaların alevlenmesine neden olmaya devam ediyor. Konut fiyatlarındaki bu fahiş fiyat artışları ile alakalı, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası yeni verileri açıkladı.

Gayrimenkul sektörünün 2022 4. çeyrek karnesi! Birinci el konut satışlarında zirve! Konut fiyatları ne oldu?

GYODER tarafından Ziraat GYO'nun katkıları ile hazırladığı 'GYODER Gösterge' 2022 4. Çeyrek Raporu açıklandı. Gayrimenkul sektörünün 2022 4. çeyrek karnesi! Birinci el konut satışlarında zirve! Konut fiyatları ne oldu?

Deprem bölgesinde artçılar ne kadar daha devam edecek? Uzman isim tek tek açıkladı! 

Kahramanmaraş merkezli depremlerin derinliğinin sığ olmasının yıkıcılığı artırdığı belirtiliyor. Peki deprem bölgesinde artçılar ne kadar daha devam edecek? Uzman isim tek tek açıkladı! 

AFAD resmen açıkladı! Deprem fırtınası ne zaman bitecek? Artçılar şiddetlenecek mi?

AFAD Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, son günlerde ülke genelinde ve afet bölgesinde yaşanan depremlerle ilgili konuştu. AFAD resmen açıkladı! Deprem fırtınası ne zaman bitecek? Artçılar şiddetlenecek mi?

konut artışları ne durumda Haberi

konut artışları ne durumda

Yılın ilk dokuz ayında satılan her 67 yeni konuta karşılık 100 konuta kullanma izin belgesi verildi. Arz-talep makası daha da açılmış oldu. 2015'in ilk dokuz ayında kullanım izni verilen konut sayısının bu yıla göre yüzde 20-25 artmasıyla makas daha da açılacak. 


Yılın ilk dokuz ayında satılan her 67 yeni konuta karşılık 100 konuta kullanma izin belgesi verildi. Arz-talep makası daha da açılmış oldu. 2015'in ilk dokuz ayında kullanım izni verilen konut sayısının bu yıla göre yüzde 20-25 artmasıyla makas daha da açılacak. 


Konut satışında ağustos, eylül ve ekim aylarında belirgin bir artış ortaya çıktı ve özellikle ilk el satışlar bu yıl ilk kez on ay toplamında geçen yılı aştı. Toplam konut satışı da ocak-ekim döneminde neredeyse geçen yılı yakaladı. Ekim ayında...