02 / 05 / 2024

konut beklentileri

konut beklentileri

Birbiri ardına inşa edilen projelerle konut anlayışı artık, baştan sona değişti. Artık konutlar barınma ihtiyacını karşılamanın dışında keyifli yaşamı oluşturacak ayrıntılara da özel yer ayırıyor.

Seçim sonrası boş konut vergisi geliyor mu? Konutların gerçek değerini ev sahipleri ve müteahhitler belirlememeli!

Seçimlerden sonra en çok değişimin vergilerde olması bekleniyor. Bu vergilerden birinin de boş konut vergisi olabileceği gündeme geldi. İşte konut sektörünün seçim sonrası beklentileri...

Konut fiyatları yılın ikinci yarısında yüzde 35 artacak! Kredi faizleri ne olacak? Satışlar artacak mı?

2024 yılının ikinci yarısına odaklanan gayrimenkul sektörü, konut fiyatlarında yüzde 35 yükseliş olmasını öngörüyor. Gündemde ise kredi faiz oranlarındaki düşüş ile sektörün canlanması ve alternatif modeller bulunuyor. İşte ayrıntılar ve sektör temsilcilerinin beklentileri...

Japonya'da konut başlangıçlarında üst üste düşüş! 

Açıklanan rakamlara göre Japonya'da konut başlangıçları 2023'ün Aralık ayında analistlerinin beklentileri doğrultusunda üst üste 7. ayda da yıllık bazda düşüşüne devam etti. İşte konu ile ilgili detaylar...

Konut talebi 2'nci çeyrekten itibaren artacak! Ev alacaklar dikkat!

Fuyapı Yönetim Kurulu Başkanı Özer Ünsal, konut piyasası ile ilgili son dakika açıklamalarında bulundu ve talebin artacağına dikkat çekti. İşte sektörün beklentileri...

ABD'de konut başlangıç sayısı beklentileri yükseldi...

Amerika'da yapımına başlanan yeni konut sayısı, kasımda aylık yüzde 14,8 yükselişle 1 milyon 560 bine yükselerek piyasa beklentilerini geride bıraktı. Ülkede verilen inşaat izni sayısı ise kasımda aylık bazda yüzde 2,5 düşüşle 1 milyon 460 bine gerilediği kaydedildi. 

Emlakta 2024 beklentileri!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, 2024 yılında emlak piyasasına ilişkin "Emlakta 2024 beklentileri" başlıklı analizini kaleme aldı.

ABD'de yeni konut satışları yüzde 12,3 artışla beklentileri aştı!

ABD Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan rakamlara göre, ABD'de yeni konut satışları, Eylül ayında aylık bazda yüzde 12,3 artış göstererek, 759 bine çıktı. Böylece de piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleşmiş oldu.

ABD'de konut başlangıçları Mayıs ayında yüzde 21,7 artışla beklentileri aştı!

ABD Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de konut başlangıçları, Mayıs ayında yüzde 21,7 artışla 1 milyon 631 bine yükseldi ve beklentilerin üzerinde gerçekleşti.

EmlakJet'ten flaş açıkalama: Konut fiyatları yükselirken, seçim beklentileri ertelenmeye yol açtı!

Emlakjet verilerine göre Nisan ayında konut fiyatları yükseldi, seçimlerin etkisi hissedildi. Ankara'nın ilçelerinde satılık arsa fiyatları yüzde 15,3 artış gösterdi. Mersin en çok konut aranan il oldu.

ABD'de yeni konut satışları Nisan ayında yüzde 4,1 artışla beklentileri aştı!

ABD Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de yeni konut satışları, Nisan ayında aylık bazda yüzde 4,1 artış gösterdi ve 683 bine çıkarak beklentilerin üzerinde gerçekleşti.

ABD'de 2. el konut satışları beklentileri aştı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de 2. el konut satışları, Şubat ayında aylık bazda yüzde 14,5 arttı ve beklentilerin üzerine çıktı.

ABD'de konut başlangıçları 1 milyon 450 bine yükselerek beklentileri aştı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de konut başlangıçları, bu yılın Şubat ayında yüzde 9,8 artışla 1 milyon 450 bine yükseldi ve beklentileri aştı.

Emlakta 2023 beklentileri!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, "Emlakta 2023 beklentileri" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin o analizi...

konut beklentileri Haberi

konut beklentileri

Birbiri ardına inşa edilen projelerle konut anlayışı baştan sona değişti. Artık konutlar barınma ihtiyacını karşılamanın dışında keyifli yaşamı oluşturacak ayrıntılara özel yer ayırıyor. Asosyal yaşamın günümüzün en önemli sorunlarından biri olduğunu vurgulayan psikologlar. sosyal ve konforlu yaşamın ruh sağlığına katkı sağladığına işaret ediyor. 


Temel ihtiyaçlardan olan barınmanın yalnızca "başını sokacak bir yer" olmadığını ifade eden Psikolog Didem Tan Arıkan, doğru konutun aile bireylerinin dinlenme, grup halinde yaşam ve sosyalleşme aktivitelerini gerçekleştirebileceği yerler olduğunu kaydetti. 


Arıkan, nezih bir semtte yer alan, manzaralı ve sosyal alanlara sahip konutlarda yaşamını sürdürenlerin daha sağlıklı olduğunu ifade ederek, "Ruh ve beden sağlığında, kişinin tüm çevresi ve yaşadığı fiziksel alan etkili olmakta. Yapılan araştırmalar da bu durumu doğruluyor. 


Örneğin, samimi ve güvenilir komşuluk ilişkileri, sosyal imkanları ve etkinlik...