04 / 05 / 2024

konut kiralamalarında kira artışı

konut kiralamalarında kira artışı

Konut kiralamalarında sözleşmesi yenilenen kiracıya hangi oranda zam yapılacağına dair yasal esaslar Borçlar Kanununda yer alıyor. Buna göre, konut kira artışı neye göre yapılır? İşte hesaplama örneği...

Konut piyasasında seçimden sonra bunlar olacak! Kulis bilgileri sızdı: Kira takibi, 3'ten fazla evi olana vergi...

Yerel seçimlere 1 hafta kala konut piyasasında yapılacak düzenlemeler merak ediliyor. Maliye Bakanlığı’ndan sızan kulis bilgilerine konutlar ile ilgili birçok düzenleme kapıda. Peki neler olacak? 

Kira kredisi nedir, nasıl başvurulur?

Konut kiralamalarında son zamanlarda en çok duyulan kelimelerden biri de Kira kredisidir. Peki, Kira kredisi nedir, nasıl başvurulur? İşte detaylar...

Konut kiralamalarında izin belgesi dönemi başlıyor!

Konut kiralamalarında izin belgesi dönemi resmen başlıyor. Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, kısa dönem konut kiralamalarında yeni düzenlemeleri içeren kanun teklifini değerlendirdi. İşte detaylar...

Konut piyasasında ev sahiplerinden kiracıyı bezdiren yeni taktikler! Elektrik ve su aboneliği yok

Konut fiyatlarındaki aşırı yükseliş ve konut arzında yaşanan problemler kiracıların olağanüstü kira artışlarına mecburen 'evet' demelerine neden oldu. Ev sahipleriyse istedikleri kirayı alamadığı kiracıyı evden çıkarmak için yeni taktiklere başvuruyor. İşte detaylar..

KKTC'de dövizle gayrimenkul kiralamalarında kur sabitlemesine gidiliyor!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Faiz Sucuoğlu yaptığı açıklamada "Gayrimenkul kiralamalarında dövizle ödenecek kira bedellerinde kur sabitlemesine gidilecek. 3 ay süreyle dolar 10 lira, avro 11 lira ve sterlin 12 lira kuru uygulanacaktır." dedi.

Kiralık konut fiyatlarında fahiş artışlara dikkat!

Tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 salgınında kira fiyatları da tavan yaptı. Uzmanlar konut kiralayacak vatandaşları fahiş artışlarına karşı uyardı...

Bozcaada'da konut kiralamalarına yeni düzenleme! 

Koronavirüs salgını sonrasında başlayan normalleşme sürecinde Bozcaada'da konut kiralamalarında yeni düzenlemeler yapıldı. Düzenlemeye göre günlük ve kısa süreli kiralamalara izin verilmeyecek... 

TOKİ 50 bin konut kampanyasında fiyatlar ne kadar?

TOKİ tarafından başlatılan yeni kampanya ile dar ve orta gelirli vatandaşlar kira öder gibi ev sahibi olabilecek. Başvuruların başladığı kampanyada aylık taksit ödemesi sadece 388 TL. Peki TOKİ 50 bin konut kampanyasında fiyatlar ne kadar?

5 maddede gayrimenkul satış ve kiralamalarında döviz yasağı!

Gayrimenkul alım satım ve kira sözleşmelerine döviz yasağını getiren Cumhurbaşkanlığı kararı bugunkü Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte 5 maddede gayrimenkul satış ve kiralamalarında döviz yasağı..

2018 Nisan ayı kira artış oranları ne kadar oldu?

Konut ve işyeri kiralamalarında kira sözleşmelerinin senelik olarak yenilenmesi halinde mal sahibi tarafından kiracıya senelik zam yapılıyor. Peki bu ay yenilenen sözleşmeler için 2018 Nisan ayı kira artış oranları ne kadar oldu?

Kimler konut kira gelir vergisi ödeyecek?

Konut kiralamalarında elde edilen gelirin istisna sınırından yüksek olması halinde mülk sahiplerinin beyanname verilmesi gerekiyor, bu sınırın altındaki gelirler için beyanname verilmiyor. Peki, kimler konut kira gelir vergisi ödeyecek?

Günlük konut kiralamalarında banka zorunluluğu başladı!

Geçtiğimiz Haziran ayında Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğ ile günlük konut kiralamalarına gelen banka zorunluluğu bugün başladı..

Günlük konut kiralamalarında banka dönemi yarın başlıyor!

9 Haziran'da Resmi Gazete'de yayımlanan Tebliğ ile günlük konut kiralamalarına banka zorunluluğu gelmişti. Söz konusu uygulama yarın itibariyle yürürlüğe giriyor..

konut kiralamalarında kira artışı Haberi

konut kiralamalarında kira artışı

Konut kira artışı neye göre yapılır?

Konut kiralamalarında sözleşmesi yenilenen kiracıya hangi oranda zam yapılacağına dair yasal esaslar Borçlar Kanununda yer alıyor. Kanun gereğince, ev sahipleri kiracısına dönemin ÜFE oranınından yüksek bir oranda zam yapamıyor.


ÜFE oranları her ay Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanıyor. Ayrıca yine TÜİK tarafınan yapılan açıklamaya göre konut kira zam hesaplamalarında ÜFE oranlarından bir önceki yılın aynı ayına göre değişim oranının kullanılması gerekiyor.


Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi, Mayıs 2014


Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi aylık %0,52 düştü

"Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE), 2014 yılı Mayıs ayında bir önceki aya göre %0,52 düşüş, bir önceki yılın Aralık ayına göre %5,06 artış, bir önceki yılın aynı ayına göre %11,28 artış ve on iki aylık ortalamalara göre %8,66 artış gösterdi."...