04 / 05 / 2024

konut kredisindeki zorunlu ödemeler

konut kredisindeki zorunlu ödemeler

28 Mayıs 2015 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Konut Finansmanı Sözleşmeleri Yönetmeliği, Mortgage kredisi kullanan vatandaşlara yeni hak ve büyük avantajlar sağlıyor.

Konut kredisindeki sınırlı artış sorgulanmalı! Kentsel dönüşüm ihtiyacına rağmen neden sınırlı kaldı?

CHP Bolu Milletvekili ve Sanayi ve Enerji Komisyonu üyesi Türker Ateş, ihtiyaç, taşıt ve konut kredilerinde de çok ciddi artışların olduğuna vurgu yaptı ve önemli açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalar...

Konut kredisindeki yüksek faizler konut satışlarını düşürürken, fiyatlar durağanlaştı!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası Başkanı Hakan Akçam, TUİK’in ekim ayı konut satış rakamlarını inceleyerek, konut kredisindeki yüksek faizlerin konut satışlarını düşürdüğünü, fiyatların ise durgunlaştığını açıkladı.

Düşük faizli konut kredisinde son durum ne? 1.20 faizli konut kredisi  kimlere verilecek?

Düşük faizli konut kredisindeki son durum ev sahibi olmak isteyenler tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki 1.20 faizli konut kredisi kimlere verilecek?

1.20 faizli konut kredisinde son durum ne? Düşük faizli konut kredisi çıktı mı? 

1.20 faizli konut kredisindeki son durum pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki düşük faizli konut kredisi çıktı mı? 1.20 faizli konut kredisinde son durum ne?

12. Kalkınma Planı'nda afet yönetimi detayı: 15,2 milyon konut ve iş yeri zorunlu deprem sigortasına dahil olacak!

12. Kalkınma Planı kapsamında, ülke genelinde 2028 yılında 15,2 milyon konut ve iş yerinin zorunlu deprem sigortasına dahil olması planlanıyor. 

1.20 faizli konut kredisinde son dakika! İlk kez ev alacaklara düşük faizli kredi ne zaman verilecek? 

1.20 faizli konut kredisindeki son dakika gelişmeleri pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki ilk kez ev alacaklara düşük faizli kredi ne zaman verilecek? 

Depremlerin ardından sigortaya talep katlandı! Zorunlu Deprem Sigortalı konut sayısı 800 bin arttı!

Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra Zorunlu Deprem Sigortası bulunan konut sayısı 11 milyon 759 bin adedi geçerken, sigortalılık oranı yüzde 54'ten yüzde 58,7'ye çıktı.

Ev ve araç kredilerinde 'sigortasız' dönem başlıyor! Faiz oranları düşecek mi?

Yapılan yönetmelik değişikliğiyle bankalar artık tüketici ve konut kredilerinde zorunlu sigorta yapamayacak.  Peki yeni uygulamanın vatandaşa faydası ne olacak? Taşıt ve konut kredilerindeki faiz oranı değişecek mi? Bankaların kredi faiz oranları bu uygulamadan sonra düşer mi?  İşte detaylar...

Konut kredisinde DASK ve konut sigortası zorunlu mu, değil mi?

Konut satın almak isteyen kimseler bankaların sunduğu kredilere müracaat edebiliyor. Bankalar ise bu süreçte bazı sigortaların yapılmasını talep edebiliyor. Peki, konut kredisinde DASK ve konut sigortası zorunlu mu?

Konut kredisinde hayat sigortası her yıl zorunlu mu?

Konut kredisi kullanırken başvuru sahiplerine hayat sigortası da kullandırılıyor. Peki, konut kredisinde hayat sigortası her yıl zorunlu mu?

Konut satışlarına yeni düzenleme! Ön ödemeli satışlarda teslimler gecikmeyecek!

Ön ödemeli şekilde satışı yapılan konutların sözleşmede belirtilen zamanda tüketicilere teslimi zorunlu tutulması amacıyla hazırlanan yeni yasa teklifi meclise sunuldu. Bu kapsamda tüketicilerin konut teslimlerinde mağdur olmasının önüne geçilmesi planlanıyor.

Konut kredisindeki faiz indiriminin sebebi ne?

Dünya Gazetesi köşe yazarı Osman Arolat bugünkü köşesinde, kamu bankalarının konut kredisi faizlerini düşürmesini ve ekonomistlerin konuya ilişkin yorumlarını kaleme aldı. İşte Osman Arolat'ın 'Kamu bankalarının kredi faiz indiriminin nedeni' başlıklı yazısı...

En düşük faiz, en hesaplı konut kredisi değildir!

Ev sahibi olmak için birçoğumuz bankaların yolunu tutuyor. Mortgage kredisinin bütün taksitlerinin ödemesi tamamlandığında, borçlunun borcu bittiğinde, ipotek durumu ortadan kalkıyor. İşte konut kredisindeki gizli masraflar...

konut kredisindeki zorunlu ödemeler Haberi

konut kredisindeki zorunlu ödemeler

Tüketiciler kendileri talep etmedikleri sürece kredi kullanırken, Deprem Sigortası haricinde hiçbir sigorta yaptırmak zorunda değil. Bir diğer önemli gelişme de, kredi ödemelerinde. Kredi borcunu vadesinden önce kapatmak isteyenlere uygulanan cezai şartta da indirim yapıldı. Değişken faizli kredilerde ise erken ödeme durumunda herhangi bir cezai ödeme yok. 


Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun, Aralık 2015 tarihinden bu yana tüketicilerin yeni haklarla büyük avantajlara sahip olduklarını belirterek, büyük çoğunluğunun bunları bilmeden eski uygulamaları kabul ettiğini, bu nedenle haklarını kullanmadıklarını ve mağdur olduklarına dikkat çekti. 

Kesilen Poliçelerdeki Teminat Tutarı Kullandırılan Kredi Tutarını Aşamaz

Bu döneme kadar bankaların, tüketiciye kullandırdıkları kredilerde kendi sigorta firmalarından ya da anlaşmalı olduğu sigorta şirketlerinden Hayat Sigortası, Konut Sigortası ve Deprem Sigortası poliçeleri kestirmekte olduğunu belirten Altın Emlak Genel Müdürü Hakan...