28 / 07 / 2024

konut mağduları akif hamzaçebi

konut mağduları akif hamzaçebi

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi “21. yüzyılın en büyük soygunu” dediği Esenyurt, Tuzla ve bazı bölgelerdeki konut satış vaadiyle dolandırılan 100 bin konut mağdurunun sorunlarını Meclis gündemine taşıdı.

Ankara Büyükşehir başkentte tam 39 gayrimenkul satıyor! 2+1 - 3+1 konut, mağaza ve arsa...

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Mamak'ta yer alan 39 gayrimenkulü satışa çıkardı. Gayrimenkullerin satış ihalesi 1 Ağustos 2024 tarihinde gerçekleştirilecek.

Tuzla Konut Mağdurları ile Konut ve Devre Mülk Birliği Temsilcileri, Özgür Özel'le görüşecek! 

Konut mağdurları seslerini duyurmak için CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile görüşecek. Tuzla Konut Mağdurları Temsilcisi Alev Ay Zakaradze, yıllardır görünmez olduklarını belirtti ve talepleri sıraladı. 

Konut mağdurları dikkat! Süresinde tamamlanmayan inşaat için ev parasından daha fazla tazminat kazandı!

Ankara'da kooperatiften konut sahibi olabilmek için inşaat firmasına peşinat ve taksitleriyle beraber toplam 460 bin Türk Lirası ödeme yapan Bora Yalçın, 2 sene taahhüdü olan sözleşme süresince inşaatta ilerleme kaydedilmemesi üzerine açtığı 'müspet zarar' davasında 578 bin TL tazminat kazandı.

TOKİ 100 bin sosyal konut mağdurları: Taksitler sabitlensin, peşinattan kalan kısım silinerek fiyatlar düşürülülsün!

TOKİ'nin 2019'da başlattığı “100 Bin Alt Gelir Grubu Sosyal Konut Projesi”  çerçevesinde hak sahibi olan ve evleri teslim edilmeyen mağdurlar, taleplerini bir bir açıkladı. İşte TOKİ 100 bin sosyal konut mağdurlarının o son dakika açıklaması...

Konut mağdurlarından davullu zurnalı eylem!

Esenyurt'ta hayata geçirilen Ödül İstanbul projesinden hak sahibi olanlar 14 senedir yaşadıkları mağduriyeti duyurmak için davullu zurnalı eylem yaptı. Özyurtlar Holding önünde gerçekleştirilen eylemde vatandaşlar “Ödül değil cezasın” yazılı dövizler taşıdı.

Özyurtlar Ödül İstanbul'dan evlerini alamayan konut mağdurları eylem yapacak! 14 yıldır bitmeyen proje!

İstanbul Esenyurt'ta 2 bin 560 konutluk Ukra City projesinin yapımı durduktan sonra mağdur olan vatandaşlar, 'Bu kez de Özyurtlar tarafından mağdur edildik' diyerek yeni bir eylem kararı aldı. 200'den fazla kişinin katılması beklenen eylem 11 Mayıs tarihinde yapılacak. 

TOKİ mağdurları Meclis'te! Dursun Ataş: TOKİ 100 bin sosyal konut projesinde KDV yüzde 1'e düşürülmeli!

TOKİ 100 bin sosyal konut mağdurları son zamanlarda gündemden düşmüyor. Şimdi de İYİ Parti Milletvekili Dursun Ataş, konuyu Meclis gündemine taşıdı. İşte Dursun Ataş'ın o açıklaması...

TOKİ 100 bin sosyal konut mağdurlarından Murat Kurum'a tepki: Maliyet dar gelirliye kalıyor, davamızdan vazgeçmeyeceğiz!

TOKİ tarafından 2019'da başlatılan “100 Bin Alt Gelir Grubu Sosyal Konut Projesi” mağdurları, sorunların çözülmesini ve evlerine kavuşmayı talep ediyor. Mağdurlar, dönemin Bakanı Murat Kurum’un verdiği sözü hatırlattı ve davalarından vazgeçmeyeceklerini söyledi. 

Esenyurt konut mağdurları Meclis'te! Milletvekilinden kamu kuruluşlarına çağrı! 

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Seyithan İzsiz, Meclis'te gerçekleştirdiği açıklamasında Esenyurt konut mağdurlarını da gündeme getirdi. İşte İzsiz'in o açıklaması... 

Esenyurt'ta konut mağdurlarından eylem! '14 yıldır evimizi alamadık...'

Esenyurt'ta 14 yıldır tamamlanmayan sitenin önünde toplanan konut mağdurları, bir an önce mağduriyetlerin giderilmesini talep etti.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Milli Emlak’tan ücretsiz alınan 100 dönümlük arsayı sattı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından, Kırklar Dağı konut mağdurları için Milli Emlak’tan satın aldığı 100 dönümlük arsayı sattığı iddia ediliyor.

Konut mağdurları hakları olan evleri almak için TBMM'ye başvurdu!

Türkiye Konutla Dolandırılan Hak Sahipleri Platformu Başkanı Özlem Hanelçi "İdareye Özel Sözleşmelere Müdahale Yetkisi Tanıyan Yasa" çıkartılması için Türkiye Büyük Millet Meclisi Dilekçe Komisyonu'na dilekçe sunarak imzaya açtı.

Fİ Yapı'dan konut mağdurlarına çözüm çağrısı

Fİ Yapı, şirketten ev almak için başvuran belli bir süre ödemesini yapan ya da borcunu ödediği halde evlerini teslim alamayan hak sahiplerine duyuru yaptı. Şirket hakkında açılan davalardan aklandığını belirtirken mağdur vatandaşlara 'Şirkete başvuru yapmaları' konusunda çağrı yaptı.

konut mağduları akif hamzaçebi Haberi

konut mağduları akif hamzaçebi

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, “21. yüzyılın en büyük soygunu” dediği Esenyurt, Tuzla ve bazı bölgelerdeki konut satış vaadiyle dolandırılan 100 bin konut mağdurunun sorunlarını Meclis gündemine taşıdı. 

Vekil Hamzaçebi, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan tarafından yanıtlaması istemiyle TBMM'ye verdiği soru önergesinde  şunları söyledi:

‘'Türkiye Konutla Dolandırılanlar Hak Sahipleri Platformu adı altında bir araya gelen mağdurlar sorunun sadece Esenyurt'la sınırlı olmadığını, İstanbul'un Tuzla ilçesi ile Türkiye'nin diğer bazı illerinde de benzer sorunların olduğunu, bu çerçevede mağdur olanların sayısının yaklaşık olarak 1000 bin kişi düzeyinde olduğunu ifade etmişlerdir.  Adı geçen Platformun mensupları kendilerinden ön ödemeli konut satış sözleşmeleri ile para toplanan ve çoğunluğu toplumun dar veya orta-alt gelir grubuna mensup tüketicilerin yaklaşık olarak yüzde 60 ila 70'inin dolandırıldıklarını ifade etmişlerdi. Söz konusu...