02 / 05 / 2024

konut mağduları akif hamzaçebi

konut mağduları akif hamzaçebi

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi “21. yüzyılın en büyük soygunu” dediği Esenyurt, Tuzla ve bazı bölgelerdeki konut satış vaadiyle dolandırılan 100 bin konut mağdurunun sorunlarını Meclis gündemine taşıdı.

TOKİ mağdurları Meclis'te! Dursun Ataş: TOKİ 100 bin sosyal konut projesinde KDV yüzde 1'e düşürülmeli!

TOKİ 100 bin sosyal konut mağdurları son zamanlarda gündemden düşmüyor. Şimdi de İYİ Parti Milletvekili Dursun Ataş, konuyu Meclis gündemine taşıdı. İşte Dursun Ataş'ın o açıklaması...

TOKİ 100 bin sosyal konut mağdurlarından Murat Kurum'a tepki: Maliyet dar gelirliye kalıyor, davamızdan vazgeçmeyeceğiz!

TOKİ tarafından 2019'da başlatılan “100 Bin Alt Gelir Grubu Sosyal Konut Projesi” mağdurları, sorunların çözülmesini ve evlerine kavuşmayı talep ediyor. Mağdurlar, dönemin Bakanı Murat Kurum’un verdiği sözü hatırlattı ve davalarından vazgeçmeyeceklerini söyledi. 

Esenyurt konut mağdurları Meclis'te! Milletvekilinden kamu kuruluşlarına çağrı! 

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Seyithan İzsiz, Meclis'te gerçekleştirdiği açıklamasında Esenyurt konut mağdurlarını da gündeme getirdi. İşte İzsiz'in o açıklaması... 

Esenyurt'ta konut mağdurlarından eylem! '14 yıldır evimizi alamadık...'

Esenyurt'ta 14 yıldır tamamlanmayan sitenin önünde toplanan konut mağdurları, bir an önce mağduriyetlerin giderilmesini talep etti.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Milli Emlak’tan ücretsiz alınan 100 dönümlük arsayı sattı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından, Kırklar Dağı konut mağdurları için Milli Emlak’tan satın aldığı 100 dönümlük arsayı sattığı iddia ediliyor.

Konut mağdurları hakları olan evleri almak için TBMM'ye başvurdu!

Türkiye Konutla Dolandırılan Hak Sahipleri Platformu Başkanı Özlem Hanelçi "İdareye Özel Sözleşmelere Müdahale Yetkisi Tanıyan Yasa" çıkartılması için Türkiye Büyük Millet Meclisi Dilekçe Komisyonu'na dilekçe sunarak imzaya açtı.

Fİ Yapı'dan konut mağdurlarına çözüm çağrısı

Fİ Yapı, şirketten ev almak için başvuran belli bir süre ödemesini yapan ya da borcunu ödediği halde evlerini teslim alamayan hak sahiplerine duyuru yaptı. Şirket hakkında açılan davalardan aklandığını belirtirken mağdur vatandaşlara 'Şirkete başvuru yapmaları' konusunda çağrı yaptı.

Konut mağdurları Esenyurt Belediyesi önünde açıklama yaptı: Mağduriyetlerimiz giderilsin!

Konut mağdurları Esenyurt Belediyesi önünde açıklama yaptı. Mağduriyetlerinin giderilmesini talep eden vatandaşlar, Esenyurt Belediyes'ne arsanın akıbetini de sordu. 

Konut mağdurları mecliste!

Ev sahibi olma hayaliyle yola çıkan konut mağdurları yeni çözüm yolları arıyor. Konut mağdurları, bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gitti ve bazı görüşmeler gerçekleştirdi.

Ekrem İmamoğlu'ndan binlerce konut mağduruna müjde!

Konutla Dolandırılan Hak Sahipleri Platformu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile görüştü. İşte yüz binlerce konut mağdurunu yakından ilgilendiren o görüşmenin detayları...

Emlak Bankası da konut mağduru oldu!

Emlak Bankası, orman arazisi ve askeri bölge üzerinde hayata geçirilen konut kooperatifi projesinden 200 konut almak için peşin para ödedi fakat konutları henüz alamadı.

Konut mağdurları yeniden meclis gündeminde!

DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, konut mağdurlarının yaşadığı sorunları meclis gündemine taşıdı. Mustafa Yeneroğlu, konuyla ilgili soru önergesi verdi.

Konut mağdurları Bakırköy Adliyesi önünde haklarını arıyor!

Konut alma hayaliyle alın teri dökerek biriktirdikleri paraları firmalara kaptıran konut mağdurları bugün Bakırköy Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı. İşte mağdurların yaptığı o açıklama...

konut mağduları akif hamzaçebi Haberi

konut mağduları akif hamzaçebi

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, “21. yüzyılın en büyük soygunu” dediği Esenyurt, Tuzla ve bazı bölgelerdeki konut satış vaadiyle dolandırılan 100 bin konut mağdurunun sorunlarını Meclis gündemine taşıdı. 

Vekil Hamzaçebi, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan tarafından yanıtlaması istemiyle TBMM'ye verdiği soru önergesinde  şunları söyledi:

‘'Türkiye Konutla Dolandırılanlar Hak Sahipleri Platformu adı altında bir araya gelen mağdurlar sorunun sadece Esenyurt'la sınırlı olmadığını, İstanbul'un Tuzla ilçesi ile Türkiye'nin diğer bazı illerinde de benzer sorunların olduğunu, bu çerçevede mağdur olanların sayısının yaklaşık olarak 1000 bin kişi düzeyinde olduğunu ifade etmişlerdir.  Adı geçen Platformun mensupları kendilerinden ön ödemeli konut satış sözleşmeleri ile para toplanan ve çoğunluğu toplumun dar veya orta-alt gelir grubuna mensup tüketicilerin yaklaşık olarak yüzde 60 ila 70'inin dolandırıldıklarını ifade etmişlerdi. Söz konusu...