29 / 05 / 2024

konut sektörüne yatırım

konut sektörüne yatırım

Türkiye’de konut fiyatları neden artar? O kadar çok sebebi var ki... Suriyelilerden tutun, yık-yap şeklinde devam eden kentsel dönüşüme, inşaat ve arsa maliyetlerinden, lüks ev talebine kadar...

Kentsel dönüşümde özel sektör müteahhitleri göreve hazır! Peki yerel yönetimlerden ne bekleniyor?

Son dönemlerde gündemden düşmeyen kentsel dönüşüm için özel sektör müteahhitlerinin göreve hazır olduğu belirtildi. Peki yerel yönetimlerden kentsel dönüşümle ilgili olarak  ne bekleniyor?

Konut sektörü için dönüm noktası olacak! Türk müteahhitlik sektörünün gözü bu projede!

Irak'ta yapılmayı bekleyen büyük yatırımların başında yer alan Kalkınma Yolu Projesi, konut sektörü için can suyu olacak. Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, projenin yapımı için Türk müteahhitleri olarak yapmaya talip olduklarını söyledi.

Depremler konut sektörünü kökten değiştirdi! Kentsel dönüşüm hız kazandı!

6 Şubat Kahramanmaraş depremleri konut sektörünü kökten değiştirdi. Depremler, özellikle kentsel dönüşümün önemini bir kez daha gözler önüne serdi. 

İngiltere'de konut sektörü Kasım ayında daraldı!

S-P Global / CIPS tarafından yayınlanan resmi verilere göre İngiltere’de konut sektörü bu senenin kasım ayında daraldı. İşte detaylar...

Gayrimenkul sertifikası konut sektörüne merhem olacak! Hem konut alımı hem de kentsel dönüşümde yeni dönem başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Sermaye Piyasası Kurulu hem kentsel dönüşüm hem de fahiş kira ve konut fiyatları üzerinde çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda ise tekrar gündeme gelen gayrimenkul sertifikasının konut sektörü için merhem olması bekleniyor.

Konut sektöründe şimdi de 'Proje tamamlanır mı?' korkusu başladı

Konut sektörünü değerlendiren Rams Global’in Başkanı Devran Bülbül, son zamanlarda bazı projelerde “acaba tamamlanır mı” diye bir korku oluştuğunu aktardı.

Konut sektöründe kurallar değişiyor! Mücevher arazilere koleksiyon konut yapıyorlar

Homer Yapı, metrekare, beton kalitesi gibi olgularla hareket eden klasik konut sektörüne, hayat tarzı, bir arada huzurlu yaşam felsefesi ve koleksiyon değerinde yapılar gibi kavramsal açılımlar getiren yeni bir faaliyeti başlattı.

Konut sektörü depremden nasıl etkilendi? Satılık ve kiralık ev fiyatları artacak mı? Ev alacaklar hemen bakın!

Depremler sonrasında konut piyasasında ilk bakışta yaşanan ve sonrası için yaşanması olası değişimi sektör uzmanları değerlendirdi. Peki konut sektörü depremden nasıl etkilendi? Satılık ve kiralık ev fiyatları artacak mı? Ev alacaklar hemen bakın!

Yeni yatırımın adresi hurda sektörü mü oluyor? Fiyatlar gün geçtikçe artıyor! İşte 1 Şubat 2023 fiyat listesi…

Yeni yatırımın adresi hurda sektörü mü oluyor? Fiyatlar gün geçtikçe artıyor! Sektördeki dalgalanmalar inşaat sektörüne paralel olarak ilerliyor. Peki yatırımcılar bu alana mı kayıyor? İşte 1 Şubat 2023 fiyat listesi…

Konut sektörü yakın takipte! 80 bin mükellef resmen RADAR'a takıldı! Evinin değerini düşük gösterenler dikkat!

Gayrimenkul sektöründe kira geliri elde edenlere ve emlakçılara ilişkin yapılan incelemelerin sonucunda ilk etapta 55 bin riskli işlem olduğu belirlendi. Konut sektörü yakın takipte! 80 bin mükellef resmen RADAR'a takıldı! Evinin değerini düşük gösterenler dikkat!

Konut sektörünü bu yıl neler bekliyor? Satışlar artacak mı? 

Ekonomimcom köşe yazarı H. Bader Arslan, bugünkü köşesinde konut piyasasını kaleme aldı. Peki konut sektörünü bu yıl neler bekliyor? Satışlar artacak mı? İşte ayrıntılar...

Konut sektörünün 2022 ikinci çeyrek karnesi! Konut fiyatları ve satışları arttı mı?

'GYODER Gösterge' 2022 2. Çeyrek Raporu açıklandı. Peki konut fiyatlarında ve konut satışlarında son durum ne oldu? İşte konut sektörünün 2. çeyrek karnesi...

Ev fiyatları düşecek mi? Konut sektörünü neler bekliyor?

Son bir yılda konut sektöründe gerçekleşen rekor hızda fiyat yükselişi sonrasında, 'Konut fiyatları düşecek mi yoksa artacak mı?' sorusu gündemden düşmüyor. Peki konut fiyatlarındaki son durum ne? Ev fiyatları düşer mi yükselir mi? Keypoint Türkiye Ceo’su Tarık Seçkin açıkladı. İşte ayrıntılar...

konut sektörüne yatırım Haberi

konut sektörüne yatırım

Haber ilginç; 2015 yılında konut fiyatlarının en çok arttığı ülke Türkiye oldu. Öyle böyle de değil, açık ara… Demek ki furya devam ediyor.


Türkiye’de konut fiyatları neden artar? O kadar çok sebebi var ki... Suriyelilerden tutun, yık-yap şeklinde devam eden kentsel dönüşüme, inşaat ve arsa maliyetlerinden, lüks ev talebine kadar...


Ancak burada esaslı bir tutumdan bahsetmek zorundayız. Konutun yatırım haline dönüşmesi... Yıllardır yüksek getiri ile devam eden konut piyasası kendi kendini dolduruşa getiren bir mekanizmaya dönüştü. İyi de kazandırdı.


Kira gelirleri, ev fiyatlarından daha hızlı değişir. Eğer bir konut için istenen fiyat, 200 aylık kira getirisinin üstüne çıkmışsa temkinli yaklaşmak gerekir. Yaklaşık 17 yıl… Bizde 30-35 yılı buldu. Ev almak yerine kirada oturmak çok daha mantıklı hale geldi.


Bakın, Türkiye’de çalışan bir insanın...