21 / 05 / 2024

konut yapma vaadiyle kandırdı

konut yapma vaadiyle kandırdı

Dini duyguları kullanarak 1049 aileyi konut yapma vaadiyle dolandırdığı iddia edilen müteahhit Mustafa Mallı, şikayetçi 836 mağdur için kişi başı 1’er yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Murat Kurum'dan kentsel dönüşüm açıklaması: 100 bin kiralık konut yapılacak!

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkan Adayı Murat Kurum, İstanbul'da kentsel dönüşüm vaadiyle ilgili bilgiler veren Kurum, Türkiye'de ilk defa 100 bin kiralık konut yapacaklarını söyledi.

Arsaya talep zirvede! Konut yapma hayali olanlar arsaya yöneldi

Arsa yatırımı, son dönemde diğer gayrimenkul yatırım araçları arasında zirveye çıktı. Konut fiyatları artarken satışlar düştü. Konut alamayan vatandaşlar çareyi arsa alıp kendi evini yapmakta buldu. 

Tarihi Rumeli Hisarı'nın ortasına 22 adet konak projesi duyanları şaşkına çevirdi! İBB'den açıklama

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) AK Parti yönetiminde olduğu dönemde kentin sembol tarihi mekanlarından Rumeli Hisarı'na konut yapma girişiminde bulunduğu ortaya çıktı.

Ev sahibi yapma vaadiyle 3 milyon TL vurgun yapan çete çökertildi!

Ankara'da gayrimenkul satma bahanesiyle 3 milyon lira vurgun yapan çete polis ekipleri tarafından çökertildi.

Kocaeli'de konut dolandırıcılığı için 134 yıl hapis istemi!

Kocaeli Başiskele'de konut sahibi yapma vaadiyle para aldıkları 11 kişiyi evlerini teslim etmeyerek dolandırdıkları ileri sürülerek tutuksuz yargılanan inşaat firması sahibi Arif Mutlu ile eski eşi ve sevgilisi için, toplam 134 yıl 2 ay hapis ve 391 bin 496 lira para cezası verildi.

Konut yapma vaadiyle 1049 kişiyi dolandıran müteahhit yakalandı!

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde, 1049 kişiyi konut yapacağını söyleyerek paralarını alan 691 yıl 8 ay kesinleşmiş hapis cezasıyla müteahhit Mustafa Mallı yakalandı.

Ankara'da arsa dolandırıcılığı operasyonunda 106 gözaltı!

Ankara'da 2 yıldır devam eden arsa kamu arazilerinin satışını yapma vaadiyle dolandırıcılık yapan suç örgütüne karşı yapılan operasyonda 106 kişi gözaltına alındı.

Mustafa Elitaş'tan faizsiz konut şirketlerine uyarı!

Faizsiz konut ve taşıt edindirme vaadiyle son dönemde hızla artan tasarruf finansman şirketlerine yasal altyapı sağlayacak kanun teklifi TBMM Sanayi ve Ticaret Komisyonunda aynen onaylandı. Komisyonda şirket sahipleri görüşlerini paylaştı.

Düşük faizli krediler konut stoklarını azalttı!

Türk Çimento Yönetim Kurulu Üyesi Osman Nemli, Haziran ayında uygulanan düşük faizli konut kredilerinin konut stoklarında azalttığını bu durumun da yeni inşaat yapma hevesi yarattığını dile getirdi. 

Murat Kurum'dan Söke'ye 400 sosyal konut müjdesi!

Aydın'da konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada "Söke'de 400 sosyal konut yapma kararını aldık" dedi.

Akif Hamzaçebi konut mağdurlarıyla bir araya geldi!

CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi Tuzla'da konut satış vaadiyle dolandırılan vatandaşlarla bir araya geldi.

Akif Hamzaçebi, konut mağdurlarıyla bir araya geliyor!

CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi bugün Tuzla'da konut satış vaadiyle dolandırılan vatandaşlarla bir araya geliyor.

100 bin konut mağdurunun sorunu Meclis gündeminde!

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi “21. yüzyılın en büyük soygunu” dediği Esenyurt, Tuzla ve bazı bölgelerdeki konut satış vaadiyle dolandırılan 100 bin konut mağdurunun sorunlarını Meclis gündemine taşıdı.

konut yapma vaadiyle kandırdı Haberi

konut yapma vaadiyle kandırdı

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde 2008 yılında kendisini “Peygamber torunu” olarak tanıtan Mustafa Mallı, toplu konut için para toplamaya başladı. Birkaç örnek daire yapan Mallı, daire almak için peşinat yatıranlar arasından bazı kişileri kura çekip umreye de gönderdi. Ancak, hiçbir taahhüdünü yerine getiremedi. Ev sahibi olmak için tüm birikimlerini Mallı’ya veren, eşlerinin bileziklerini bozduranlar, tepki göstererek Gebze’de ofis olarak kullandığı binasını da işgal etti. Bazı kişiler binanın çatısına çıkarak intihar girişiminde bulundu. Bu arada parasını kaptıranlar bir araya gelerek ’Mollaoğlu Mağdurları Derneği’ni kurdu. Hakkında 636 kişinin şikayette bulunduğu Mallı hakkında dolandırıcılıktan dava açıldı. Mahkeme 1 yıl süren yargılama sonunda, şikayette bulunan her kişi için 1’er yıl olmak üzere toplam 636 yıl hapis cezası verdi.


Vatan...