21 / 05 / 2024

Konutta yeniyıl zammı

Konutta yeniyıl zammı

Soyak CEO 'su Emre Çamlıbel, yeni yılda konuttaki zammın enflasyon oranında yüzde 6-7 civarında olacağını vurgularken, KDV oranlarının yüzde 8'e çıkarılmasının fiyatları biraz artıracağını kaydetti.

Temmuz 2024 emekli zammı için yeni ipucu geldi! Bağ-Kur ve SSK'lıların maaşları ne kadar olacak? Hemen bakın!

Milyonlarca emekli Temmuz 2024'te ne kadar zam alacağı ile ilgili araştırmalar yaparken, emekli zammı için son dakika yeni ipucu geldi. Peki Bağ-Kur ve SSK'lılar ne kadar maaş alacak?

En düşük emekli maaşı için son dakika 3 yeni formül geldi! Emekli Temmuz 2024 zammı ne kadar olacak?

Milyonlarca kişi tarafından merak edilen ve araştırılan Emekli Temmuz 2024 zammı için 3 yeni formül geldi. Peki emekliler Temmuz'da ne kadar zam alacak? 

Konutta orantısız artan fiyatlar geri çekiliyor! Satılık ve kiralık konut fiyatları düşecek!  

Konut fiyatları geçtiğimiz 4 yılın ardından ilk kez, enflasyon altında kaldığını belirten Gayrimenkul PR, konutta orantısız artan fiyatların geri çekilmeye başladığını aktardı.

Temmuz 2024 emekli aylıkları nasıl hesaplanacak? İşte son dakika emekli zammı hesaplama tablosu! 

Pek çok kişinin gündeminde yer alan memur ve emekli maaş zammı nasıl hesaplanacak?  İşte son dakika Temmuz 2024 emekli zammı hesaplama tablosu...

Yüzde 100'lük zammı kabul etmeyen kiracıya elektrik şoku: 'Mumla yaşıyoruz'

Ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar hız kesmeden devam ederken, ev sahibi yüzde 100'lük kira zammını kabul etmeyen kiracının elektriğini kestirdi.

SSK, Bağkur, 4A, 4B emeklilerine 2024 müjdesi! Emekli ikramiyesi 2024 zammında 2 formül masaya geldi! 

Gündemden düşmeyen emekli maaşı zammı yüzde 11,68'lik ek zam ile yüzde 49,25'e çıkarken, emekli ikramiyeleri için de bu yıl özel artış yapılacağı kaydedildi. Emekli ikramiyesi 2024 zammında 2 formül masaya geldi. İşte detaylar...

Asgari ücret zammı kiralara nasıl yansıdı?

Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren asgari ücret zammı henüz belirlenmeden önce kiralık evlerin fiyatının artacağı endişesi yayılmıştı. Peki asgari ücret zammı kiralık ev piyasasına nasıl yansıdı?

Havalimanlarında otopark ücretlerine zam geldi...

Yakın zamanda uçuşu olanlara kötü haber geldi. Havalimanlarında otopark ücretlerine yeni yıl zammı geldiği duyuruldu. Buna göre, il il güncellenen park fiyatları ile beraber, taşıtlar sokaklara park edilecek gibi gözüküyor. İşte otopark fiyatları ve haberin detayları...

Asgari ücret zammından sonra ev sahipleri harekete geçti! Zam dönemi dışında kira artışı yapılır mı?

Kiralardaki fahiş fiyat artışları gündemde yer alırken, asgari ücret zammının belli olmasından sonra fırsatçı ev sahipleri kira fiyatlarını artırmak için harekete geçti. Peki  Zam dönemi dışında kira artışı yapılır mı?

Pasaport ve ehliyet ücretlerine yeni yıl zammı! 2024'te pasaport ve ehliyet ne kadar olacak?

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) tarafından açıklanan Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi ile 2024'te vergi, ceza ve harçlara yapılacak zam oranı belli oldu. Peki, 2024'te pasaport ve ehliyet ne kadar olacak? İşte yeni yıl fiyatları...

Asgari ücrette ilk resmi rakamlar peş peşe belli oluyor! İşte masaya gelecek rakamlar...

​​​​​​​Asgari ücrette yeni yıl zammı için hazırlıklar başladı. Bakan Vedat Işıkhan kimsenin enflasyona ezdirilmeyeceğinin vurgulayarak, herkesin uzlaştığı bir asgari ücret zammı ile uzlaşmaya vurgu yaptı. Peki, asgari ücrette hangi rakamlar masaya gelecek? İşte detaylar...

Asgari ücret zammı için ilk adım atılıyor: Pazarlık masasında 16 bin TL var…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücret zammının yıl başında kapsamlı bir güncelleme ile ele alınacağını belirtmişti. Ekim ayı enflasyon rakamlarının Cuma günü açıklanması öncesinde, "Asgari ücret ne kadar olacak?" sorusu gündemi oldukça meşgul ediyor. 

SSK, Bağkur, Emekli Sandığı zammı için 3 yeni formül! Emeklilere seyyanen zam var mı? 

SSK, Bağkur, Emekli Sandığı zammı için 3 yeni formülün masada olduğu iddia edildi. Peki emeklilere seyyanen zam var mı? Emekliler acil bakın...

Konutta yeniyıl zammı Haberi

Konutta yeniyıl zammı


Soyak CEO'su Emre Çamlıbel, yeni yılda konuttaki zammın enflasyon oranında yüzde 6-7 civarında olacağını vurgularken, KDV oranlarının yüzde 8'e çıkarılmasının fiyatları biraz artıracağını kaydetti. Çamlıbel, "2013'te gördüğümüz yüzde 7.5 büyümenin 2014'te de devam edeceğini ve ruhsatların da 1 milyon civarında kalacağını düşünüyorum. Ancak konutta KDV'nin yükselmesi olumsuz bir durum. Sonuçta bu alıcıya yansıyor ve konut alım gücü düşüyor. Bir de konut satışında dolayı harçlar ve vergiler var. Bu nedenle alt ve orta gelir grubu konutlarda yüzde 12 civarındaki dolaylı Emre Çamlıbel vergi ve haçlar azaltılmalı. 

İstanbul'da arsa maliyetleri çok yüksek, bu da fiyatları tırmandırıyor. Orta ve alt gelir gurup için yapılacak konutlardaki arsada da KDV'nin indirilmesi gerekir" açıklamalarında bulundu. 

İstanbul merkezli operasyonda gayrimenkul sektöründen bazı iş adamlarının adının geçmesinin sektöre yansımasını...