05 / 05 / 2024

kooperatif kaç kişiden oluşur

kooperatif kaç kişiden oluşur

Kooperatiflerin genel özellikleri nelerdir? Kooperatiflerin kuruluş özellikleri nelerdir? Kooperatif kaç kişiden oluşur? Kooperatif kaç kişiyle kurulur? İşte sorularınızın Kooperatifler Kanunu kapsamında yer alan yanıtları bu haberde...

Kiracılar dikkat! Apartmanda kiracı olan kişiden yöneticisi olur mu?

Kiracıların apartmanlarda yönetici olma durumları vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Buna göre, bir apartmanda kiracı olarak yaşayan bir kişi o apartmanda yönetici olarak seçilebilir mi? 

Almanya'da ciddi konut sıkıntısı var! 9,5 milyondan fazla kişi bu konutlarda yaşıyor! 

 Almanya'da her on kişiden birinin şu anda aşırı kalabalık bir apartman dairesinde yaşıyor (yüzde 11,3). Özellikle bekar ebeveynler ve çocukları sıkışık yaşam alanlarında yaşıyor.

TOKİ konutlarına aynı aileden kaç kişi başvuru yapabilir?

TOKİ ülke genelinde yaptığı projeleri ve her geçen gün teslim ettiği yeni konutlar ile gündemdeki yerini koruyor. Yaptığı sağlam yapıları ve ödeme seçeneklerinde sunduğu cazip imkanlar ile TOKİ'ye başvuru yapmak isteyenlerin sayısı artarak devam ediyor. Aynı aileden kaç kişi başvurabilir.

Türkiye'de 10 kişiden 4'ü oturduğu konutun depreme karşı dayanıklı olduğuna inanmıyor!

Yapılan son araştırmalara göre, Türkiye'de her 10 kişiden 4'ü oturduğu evin depreme karşı dayanıklılığına güvenmiyor. 

Taşerona kadro: 90 bin kişiden kaçı kadrolu olacak? TYP, 4D işçileri için detaylar

Son dakika haberlerine göre, Kabine Toplantısı'nda taşeron işçilere kadro verilmesi konusu ele alındı. Bu haber 90 binlik taşeron işçilerini çok yakından ilgilendiriyor. İşte taşeron işçilerini ilgilendiren kabine toplantısı sonrası ele alınan kadro ile ilgili detaylar...

Son halka arz çılgınlığı: Ebebek hisseye yatırım artıyor!

O hisse senedi borsada büyük bir ilgi görmekte ve yatırımcılara önemli kazançlar sağlamakta. Her 20 kişiden biri bu hisseye yatırım yapmayı tercih ediyor. Borsa tarihinde bu kadar büyük bir çılgınlık görülmemişti. Vatandaşlar bu fırsatı kaçırmamak için hızla bu hisseyi portföylerine ekliyorlar.

Dünyada kaç kişi kripto kullanıyor? Kripto milyarderlerinin sayısı kaç? Öğrenmek için hemen bakın!

Henley & Partners tarafından yayınlanan Kripto Varlık Raporu'na göre, dünya genelinde en az 1 milyar dolar değerinde kripto varlığı olan kişi sayısı 22. Detaylar için tıklayın.

Tapu devri nasıl yapılır? Tapu devir masrafları kaç para? Tapu devir için ne gerekli? Tapu devir kaç TL?

"Tapu devri", bir kişiden başka bir kişiye geçen gayrimenkul mülklerinin, yani ev, iş yeri, arazi gibi taşınmaz varlıkların sahibinin değiştiği hukuki işlemi ifade eder. Peki, Tapu devri nasıl yapılır? Tapu devir masrafları kaç para? İşte ayrıntılar...

Bir tapu kaç kişi üzerine olabilir? Tapu için kaç para harcanır?

Gayrimenkul sahibi olan ya da olmak isteyenler tarafından merak edilen konulardan biri de bir tapunun kaç kişi üzerine olabileceğidir. Genelde gayrimenkul sahipleri, bunu çocuk ve eşleri üzerine tapuyu geçirmek için sorgular. Peki tapu birden fazla kişi üzerine olabilir mi?

Büyükşehirlerde 10 kişiden 3'ü fahiş kiralar, işsizlik ve yüksek gıda fiyatları sebebiyle göç etmek istiyor!

Büyükşehirlerde çalışan her 10 kişiden en az 3'ü başka bir şehre yerleşmek istediğini belirtiyor. İşte ayrıntılar...

İŞKUR 26 ilde büro personeli alımı yapıyor! 125 kişilik kontenjan için hangi iller kaç kişi alacak?

İş ve İşçi Bulma Kurumu (İŞKUR), kendi bünyesinde görevlendirilmek üzere 125 kişilik boş kadro ile sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. Resmi Gazete'de 30 Nisan 2023 tarihi ile yayımlanan ilana göre, İŞKUR 26 şehirdeki taşra teşkilatına 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4/B fıkrası uya

Şehir hastaneleri personel alımı ne zaman? Kaç kişi alınacak?

Şehir hastanelerinde istihdam edilmek üzere personel alımı yapacak. Hem de KPSS şartı olmadan alınacak personel için koşullar araştırılıyor. Peki Şehir hastaneleri personel alımı ne zaman? Kaç kişi alınacak? Başvuru şartları nedir?

İşsizler listesine 62 bin kişi daha eklendi! İşte TÜİK’in açıkladığı son rakamlar

TÜİK iş gücü istatistikleri verilerine göre, 2022 yıl sonu itibarıyla işsizlik oranı bir önceki aya göre 0.1 puan artarak yüzde 10.3’e çıktı. Açıklanan rakamlara göre işsiz sayısı kaç kişiye yükseldi, kaç kişi istihdam edildi?

kooperatif kaç kişiden oluşur Haberi

kooperatif kaç kişiden oluşur

Kooperatiflerin genel özellikleri!

Kooperatif kaç kişiden oluşur? Kooperatif kaç kişiyle kurulur gibi sorularınızın yanıtı ve kooperatiflerin kuruluş özellikleri ile kooperatiflerin genel özellikleri 1163 sayılı Kooperatifler Kanunu kapsamında açıklanıyor.


Kanunda yer alan 2. maddeye göre bir kooperatif en az 7 ortak tarafından imzalanacak ana sözeşme ile kuruluyor. Kooperatiflere gerçek kişilerin dışında tüzel kişilerde ortak olabiliyor. Kooperatiflerin diğer özellikleri şu şekilde sıralanıyor:


- Özel idareler, belediyeler, köyler gibi kamu tüzel kişileri ile cemiyetler ve dernekler, kamu iktisadi teşebbüsleri ve kooperatifler, amaçları bakımından ilgilendikleri kooperatiflerin kuruluşlarına yardımcı olur, önderlik eder ve ortak olabilirler. 


Kooperatif Organları;


- Genel Kurul,


- Yönetim Kurulu,


- Denetçiler


- Kooperatif yönetim kurulu en az üç üyeden kurulur. Bunların ve yedeklerinin kooperatif ortağı olmaları şarttır. 


- Kooperatif yönetim kurulu üyelerinde aşağıdaki şartlar aranır.


1- Türk vatandaşı olmak


2- Aynı...