04 / 05 / 2024

kredi başvurusunda kimler bulunabilir

kredi başvurusunda kimler bulunabilir

Konut kredisi, konutun teminat altına alınması şartıyla verilen bir tüketici kredisi olarak karşımıza çıkıyor. Konut kredisi kullanabilmek için bazı şartlar bulunuyor. Peki, kimler konut kredisi kullanabilir?

2 yıl geri ödemesiz faizsiz kredi imkanı! Başvurular başladı!

İki sene geri ödemesiz, faizsiz kredi başvuruları alınmaya başlandığı açıklandı. Yapılacak olan başvurular e-Devlet sistemi üzerinden olacak. Aile ve Gençlik Fonu ile yeni evlenecek gençlere 48 ay vadeli, faizsiz, 2 sene geri ödemesiz 150 bin lira kredi verileceği duyuruldu.

Bir ve birden çok evi olanlar dikkat! Değerli konut vergisinde geri sayım başladı: Kimler muaf? 

Şubat ayına girilmesiyle beraber, Değerli Konut Vergisi merak edilmeye başlandı. Peki kimler değerli konut vergisi ödeyecek, kimler muaf olacak? İşte ayrıntılar...

Düşük faizli konut kredisi başvuruları ne zaman başlayacak, kimler başvurabilir?

İlk defa konut alacaklara yönelik Orta Vadeli Program (OVP) ile konut kredisi başvuru tarihleri ve şartları, konu ile ilgilenenlerin gündeminde ilk sırada yer alıyor. Peki 1,20 düşük faiz oranı ile İlk Evim konut kredisi başvuruları ne zaman başlıyor? 

Limak, Karayipler’deki havalimanı ihalesi için yeterlilik başvurusu yaptı! 

Limak Şirketler Grubu, Turks - Caicos Adaları Havalimanları Otoritesi'nin ülkenin en büyük havalimanı olan Howard Hamilton Uluslararası Havalimanı için düzenlediği ihaleye yeterlilik başvurusunda bulundu. İşte ayrıntılar...

Green Card başvurusu için son gün! Green Card başvuruları ne zaman bitecek?

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) çalışma ve yaşama hakkı elde etmek isteyenlerin Green Card başvurusu için son gün. 2024 Green Card başvurusunda bulunmak isteyen birçok kişi, başvuruların nasıl yapılacağını merak ediyor.

Konut kredisi faiz oranları zirveyi gördü! Yeni konut kampanyası ne zaman başlayacak?

İlk kez ev sahibi olacaklar için düşük faizli kredi başvurusu gündemde yerini aldı. Bu kapsamda ilk evini almak isteyenlere düşük faizli konut kredisi fırsatı sağlanacak.

WeWork iflas başvurusunda bulundu!

Bundan 13 sene önce kurulduğu zaman ortak çalışma ve paylaşımlı ofis alanı şirketlerinin öncüsü olan ABD merkezli WeWork, iflas başvurusu yaptı.

KYK burslarına zam gelecek mi? KYK burs başvuru sonuçlarını ne zaman açıklanacak?

Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) burs ve kredi başvurularının sona ermesinin ardından, binlerce öğrenci merakla KYK burs sonuçlarının açıklanmasını bekliyor. Bu sene ilk defa üniversiteye gidecek veya ara sınıf öğrencileri KYK burs sonuçların açıklanacağı tarihi bekliyor.

İlk evini alacaklara 1.20 faizli konut kredisi ne zaman verilecek? Ziraat, Halkbank, Vakıfbank kredi başvuru şartları

İlk evini alacak kişilere 1.20 faizli konut kredisi sağlanacağı haberi gündeme bomba gibi düştü. Henüz şartları belli olmayan konut kredi kampanyasının kamu bankaları tarafından verilmesi bekleniyor. 

Üniversite öğrencileri için 2023 TEV burs başvuruları başladı: Kimler başvuramaz, nasıl başvurulur?

2023-2024 akademik yılı, üniversitelerin öğrencilere kapılarını yeniden aralamasıyla başladı. Yeni başlayan gençler ve devam edenler, eğitim giderlerini desteklemek adına burs olanaklarına yöneliyor. Bu noktada Türk Eğitim Vakfı (TEV) tarafından sağlanan burs fırsatları öne çıkıyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 2.079 memur alımı başvuruları başladı! Kimler başvurabilir?

23 Ağustos 2023 tarihli Resmî Gazete'de yayımlanan duyuru ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 2.079 memur alımı yapacağını açıkladı. Bu alımlar, en az ilkokul mezunu olmak kaydıyla başvurular başlamıştır. Başvuru süreci hakkında ayrıntılı bilgiler haberin devamında...

2023 GSB personel alımı başladı! Kimler başvurabilir ve nasıl yapılır?

GSB personel alımı duyuları 2023 yılının yeni eğitim öğretim yılında başladı. Bu nedenle gözler GSB personel alımı ile ilgili detayların neler olduğuna yöneldi. Başvuru tarihi belirlenmiş olup adaylar için gereken şartlar da belirlenmiştir. 

Dünyaca ünlü emlak devi iflas mahkemesine başvuru yaptı!

İki yıl önce temerrüde düşen ve ülkedeki emlak borç krizini hızlandıran emlak devi China Evergrande, ABD'de iflas mahkemesinde alacaklılardan korunma başvurusunda bulundu.

kredi başvurusunda kimler bulunabilir Haberi

kredi başvurusunda kimler bulunabilir

Kimler konut kredisi kullanabilir?

Konut kredisi, konutun teminat altına alınması şartıyla verilen bir tüketici kredisi olarak ifade ediliyor. Konut kredisinde başvurulabilmesi için bazı belgelerin temin edilmesi gerekiyor. Konut kredisi başvurusunda gereken belgeler nüfus cüzdanı, ikametgah ve gelir belgesi olarak sıralanabiliyor.  


Banka başvurunun onaylanmasının ardından kredi tutarının belirlenmesi için bir ekspertiz görevlendiriyor. Ekspertiz banka tarafından seçilebildiği gibi müşteri kendisi de seçebiliyor.  


Ekspertiz konutların değer tespiti genelde satış karşılaştırması ya da maliyet hesabına göre yapıyor. atış karşılaştırma yaklaşımında tespiti yapan kişi gayrimenkulü o bölgede satılan diğer konutların pazar fiyatları ile karşılaştırıyor. Ekspertiz raporunda gayrimenkulün değerini düşürebilecek olası ihtimallere yer veriliyor


Ekspertiz raporunda gayrimenkulün türü ve inşaatın özelliklerine de yer verdikten sonra ilgili belediyede söz konusu gayrimenkulün ruhsatı, varsa tutanakları incelenerek hazırlık süreci tamamlanmış...