15 / 05 / 2024

Kredi riski azaltım tekniklerine ilişkin tebliğ tam metni

Kredi riski azaltım tekniklerine ilişkin tebliğ tam metni

Kredi riski azaltım tekniklerine ilişkin tebliğ, 6 Eylül 2014 tarihinde 29111 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Tebliğ, kredi riski azaltım tekniklerine ilişkin usul ve esasları düzenliyor...

Yapı Kredi Nisan 2024 emekli promosyonunda son dakika! Yeni paketle emekliye tam 18 bin TL yatırılıyor!

SSK ve Bağkur emeklilerinin yüzünü güldüren maaş promosyonları peş peşe açıklanırken  Yapı Kredi'den de müjdeli haber geldi. İşte Yapı Kredi yeni promosyon paketi Nisan 2024...

Kredi notu düşük olanlara müjdeli haber: Kredi sicil affı mı geliyor?

Kredi kartı borçları nedeniyle icralık olanların sayısı her geçen gün artarken, kredi notu düşük olanlara müjdeli haber geldi. Gündeme alınan kredi sicil affıyla, kredi notu düşük olan vatandaşlara yeniden kredi kullanma yolu açılacak.

Kredi kartı kullanımı da, borçlu sayısı da arttı

Yaşam koşulları her geçen gün zorlaşırken, kredi kartlarıyla yapılan alışverişlerin sayısı da arttı. Kart borçları nedeniyle yasal takibe alınanların sayısı da Ocak ayında 194 bin kişiye yükseldi.

Tarım Kredi'de 24 Şubat-1 Mart 2024 aktüel kataloğu yayımlandı! Tarım Kredi'de seçili ürün ve markalarda indirim!

Tarım Kredi'de önümüzdeki hafta 24 Şubat-1 Mart 2024 güncel ürünler kataloğu yayımlandı. Tarım Kredi'de bu hafta 900 g TK Süzme Yoğurt 69.90 TL,1000 g TK Karadeniz Siyah Çay 99.90 TL, Bakpiliç Fileto 149.90 TL birçok üründe indirim fırsatı yer alıyor. 

Kredi kartlarına taksit sınırlaması mı geliyor? Vatandaş da taksitle satış yapan esnaf da isyan etti!

 Kredi kartı kullanımında geçen yıl patlama yaşanırken,  kredi kartı borcu ise rekor seviyeye ulaştı. Gazeteci Dr. Barış Esen, x sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda “Kredi kartı taksitlerine sınırlama gelebilir” dedi. Hem vatandaş hem de esnaf Esen’i yorum yağmuruna tuttu.

Kredi kartında flaş düzenleme! Kısıtlanıyor mu? Ekonomistler olasılıkları peş peşe sıraladı

Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Alparslan Çakar, kredi kartı kullanımındaki artışlara dikkat çekerek düzenleme gelebileceğini açıkladı.

Yapı Kredi Yatırım açıkladı! 2024 yılında borsada en fazla getiri potansiyeli hangi sektörde?

Yapı Kredi Yatırım'ın hazırladığı rapor kapsamında, yabancı yatırımcıların önce tahvillere ve sonraki zamanlarda da hisse senetlerine olan ilgisinin yükseleceği belirtildi. Açıklanan raporda, bu sene yüksek getiri beklenen sektörler de sıralandı.

Kredi kartı kullananlar dikkat! Merkez Bankası'ndan son dakika kredi kartı açıklaması! Faiz oranları artmayacak

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından kredi kartı kullananlara müjdeli haber geldi. Aralık ayında kredi kartı azami faiz oranları ve üye iş yeri azami komisyon oranlarında değişiklik olmayacağı açıklandı.

Kredi kartı olanlar için tarih verildi! Merkez Bankası o kritik gelişmesi açıkladı! Artış değişiyor...

Hayat pahalılığı son zamanlarda kredi kartı kullanımını artırdı. Merkez Bankası'nın ise aldığı yeni karar kredi kartı kullanıcılarının canını sıkacak. İşte kredi kartı ile ilgili ayrıntılar...

Merkez Bankası'ndan önemli karar: Kredi kartı kullanımında devrim yaratıyor!

Merkez Bankası'nın aldığı yeni karar, kredi kartı kullanıcılarını doğrudan etkiliyor! Kredi kartı kullanımında yeni karar ne yönde olacak? Alınan kararla birlikte kredi kartı kullanımında azalma yaşanacağı düşünülüyor. İşte kredi kartı kullanımı hakkında önemli detaylar…

Kredi kartlarında kırmızı alarm! Vatandaş borca battı!

Geçinebilmek için kredi ve kredi kartı kullanımına başvuranların sayısı her geçen gün artıyor. Başvuru arttıkça geri ödenemeyen borçlarda da patlama yaşanıyor. Temmuz ayında 180 bin kişi borcundan dolayı takibe düştü.

Kart borcu kredi borcunu ilk kez solladı! Temmuz ayında 180 bin kişi takibe düştü!

İnsanların geçinebilmek için kredi ve kredi kartı kullanımına ihtiyacı arttıkça geri ödenemeyen borçlarda da resmen patlama yaşanıyor. Bu kapsamda, temmuz ayında 180 bin kişi kart borcu nedeniyle takibe düştü.

Kredi kartı kullananlara kara haber! Duyanlar neye uğradığını şaşırdı!

Kredi kartı ve nakit avans faizleri tekrar arttı. 1 Eylül tarihinden itibaren geçerli olmak şartıyla kredi kartı kullanımında, azami akdi faiz oranı yüzde 2,81’e, azami gecikme faiz oranı yüzde 3,11’e çıkarıldı. Ayrıca, nakit avanslarda ise azami akdi faiz oranı yüzde 3,57’ye yükseltildi.

Kredi riski azaltım tekniklerine ilişkin tebliğ tam metni Haberi

Kredi riski azaltım tekniklerine ilişkin tebliğ tam metni

Kredi riski azaltım tekniklerine ilişkin tebliğ tam metni!

Kredi riski azaltım tekniklerine ilişkin tebliğ, 6 Eylül 2014 tarihinde 29111 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Tebliğ, bankaların, Standart Yaklaşım kapsamında risk ağırlıklı tutar ve Temel İDD Yaklaşımı kapsamında risk ağırlıklı tutar ve beklenen kayıp hesaplanmasında kullanacakları kredi riski azaltım tekniklerine ilişkin usul ve esasları düzenliyor.


KREDİ RİSKİ AZALTIM TEKNİKLERİNE İLİŞKİN TEBLİĞ


BİRİNCİ KISIM


Başlangıç Hükümleri

BİRİNCİ BÖLÜM

Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Amaç ve kapsam


MADDE 1 – (1) Bu Tebliğin amacı, bankaların, Standart Yaklaşım kapsamında risk ağırlıklı tutar ve Temel İDD Yaklaşımı kapsamında risk ağırlıklı tutar ve beklenen kayıp hesaplanmasında kullanacakları kredi riski azaltım tekniklerine ilişkin usul ve esasları düzenlemektir.


Dayanak


MADDE 2 – (1) Bu Tebliğ, 19/10/2005 tarihli ve 5411 sayılı Bankacılık Kanununun 43, 45 ve 93 üncü...