03 / 05 / 2024

Kredili konut alma

Kredili konut alma

Habertürk Gazetesi köşe yazarı Abdurrahman Yıldırım bugün ki köşe yazısında 'Bastık paraları konuta hiç kalır mı tasarrufa' başlığını ele aldı. İşte Abdurrahman Yıldırım'ın köşe yazısı;

Konut sektöründe alarm zilleri çalıyor! Yerel seçimler bitti, şimdi ne olacak?

Sıkı para politikası son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut sektöründe de alarm zillerini çaldırdı. En son açıklanan TÜİK verileri kredili konut satışlarında yaşanan sert düşüşler oldukça dikkat çekti.

Kredili konut satışı 76 ilde geriledi!

Konut satışları Şubat ayında artmasına rağmen, ipotekli konut satışlarının 76 şehirde gerilediği kaydedildi. Açıklanan rakamlara göre mega kent İstanbul’da toplamda yüzde 9 artış gösteren konut satışı ipotekli de yüzde 46,9, Ankara’da yüzde 53,4, Antalya’da yüzde 49,4 oranında azaldı.

Konut sahibi olmak isteyenlere ucuz ev kredisi! 10 yıl vadeli konut kredisi ve ödeme seçenekleri!

Yükselen faizler ve sonrasında yaşanan ekonomik kriz vatandaşların konut alma maliyetlerini zorlaştırıyor. Konut sahibi olmak isteyen vatandaşlar bankaların kredi ve faiz oranlarını takip ediyor. Buna göre, 1 milyon TL'nin banka banka 10 yıl vadeli konut kredisi ödeme seçeneği ne kadar oldu?

Kredi ile konut alma dönemi bitti, durgunluk dönemi başladı! Konut satan çok, alıcı yok! 

Fiyatlarda yaşanan artış, faiz oranlarının zirveye ulaşması ve ekonomideki sıkıntılı süreç en çok da gayrimenkul sektörünü etkiledi. Vatandaşlar yüksek faizlerden dolayı konut almakta zorlanıyor.

TOKİ Ankara başvuruları 3 gün sonra başlıyor! Başkentte 9 bin 703 taksitle 3+1 konut alma fırsatı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Ankara Haymana projesi için başvurular 3 gün sonra başlıyor. Projeden 9 bin 703 TL taksitle konut sahibi olmak mümkün.

Konut alma umudunu yitirenler evini yeniledi, satışlar fırladı!

2022 yılında konut alma umudunu yitirenler evlerini yeniledi. Bu trendin etkisi ile satışlarını yüzde 80 yükselten Kalekim, 50’nci yılında planlarını yurtdışında da büyüme üzerine yapıyor. 

Aşamalı konut edindirme sistemi: Önce arsayı sonra konutu al! İnşaat sektörüne etkisi nasıl olacak?

Son beş yılda arsa fiyatları ve inşaat maliyetlerinin artması ile vatandaşın konut alma hayali kabusa dönmeye başladı. Vatandaşların konut sahibi olmasına yardımcı olacak aşamalı konut edindirme sistemi devreye girdi. Peki yeni sistemin İnşaat sektörüne etkisi nasıl olacak?

Ruslar artık Türkiye yerine Macaristan’dan konut almak istiyor!

Rusların Avrupa'da emlak alma iştahı tekrar kabardı. RBC gazetesi, Macaristan ve Güney Kıbrıs'tan konut alma isteğinin Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni (BAE) geride bıraktığını belirtti.

Yatırımcı konuttan çıktı, kredili konut satışı unutuldu! Uzman isim uyarıyor: Fiyatlarda düşüş beklemiyorum!

2023 Ekim konut satışları açıklandı. Toplam satış yüzde 8,7 oranında düşüşe geçerken, markalı konut üreticileri gayrimenkul yatırımından uzaklaşan yatırımcıyı çekmek için indirim ve kampanyalara başladı.

Yurtdışından konut alma fikri artıyor! Türkler son yıllarda en çok İngiltere’den ev alıyor...

Türkiye’de son senelerde yükselen ev fiyatları, artan kredi maliyetleri, yurtdışında ev alma fikrini daha cazip hale bir hale getiriyor. Buna göre İstanbul’da bir ev fiyatına Avrupa’dan da ev alınabildiğini kaydeden yatırımcılar, başta İngiltere olmak üzere Avrupa’dan ev sahibi oluyorlar. İşte ayrın

Kredili konut satışları eylülde dip yaptı! 2019'dan bu yan en düşük oran görüldü! 

Yüksek faiz oranları, konut satışlarını etkiledi. Kredili konut satışları dip yaparken, geçmiş yılların aynı dönemleri ile kıyaslandığında son 8 yılın en düşük eylül ayı satışı kaydedildi.

Konut satışları Temmuz'da 100 bini aştı: Ev alanlar kredi ile değil peşin ödeyerek aldı! 

Haziranda sert düşüş gösteren konut satışları Temmuz ayında yeniden 100 bin barajını geride bıraktı. Bu dönemde yüksek faizler sebebiyle kredili konut satışı yüzde 24 gerilerken, peşin ödemeli konut satışında yüzde 27,1 artış kaydedildi. 

Deprem konut sektörünü de etkiledi! Rusların konut alma iştahı azaldı! Artık onlar da deprem dayanıklılık raporu arıyor!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve büyük yıkıma neden olan depremler, konut sektörünü de etkiliyor. Rusların konut alma iştahı azaldı! Artık onlar da deprem dayanıklılık raporu arıyor!  

Kredili konut alma Haberi

Kredili konut alma

Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan dün Forum İstanbul toplantısında iç tasarrufların mutlaka artırılması gerektiğinin altını çizdi ve şunları söyledi: “İç tasarrufa dayanmayan bir büyüme modeli dış tasarrufların sürekli olarak ülkeye cezbedilmesini mecbur kılan bir büyüme modeli haline geliyor. Onu fiilen yaşıyoruz. Dolayısıyla Türkiye’nin dış tasarrufları cezbetmeye devam etmesi olmazsa olmaz bir şart. Mevcut refah seviyemizi korumak ve bunu daha da yükseltmek istiyorsak, Türkiye’ye sürekli olarak yeni finansman girmesi gerekiyor... Makroekonomik istikrardan asla taviz veremeyiz, orada marjımız yok. Cari açığı olan ve ülke dışından finansmanla ekonominin çarklarını çeviren bir ülkenin makro politika tercihi sınırlıdır.”

Bu sözlerin altına biz bazı rakamları ekleyelim.

■ Uluslararası yatırım pozisyonuna göre 2014 sonu itibarıyla Türkiye’nin toplam yükümlülüğü 661 milyar dolar. Yani yabancıların bu ülkedeki yatırımları ve...