16 / 05 / 2024

Küçük evler daha mı çok tercih ediliyor

Küçük evler daha mı çok tercih ediliyor

Hayat şartlarının değişmesi ile birlikte konut alıcılarının beklentileri de değişiyor. Amerika ve Avrupa’da büyük ölçüde küçük konut tercih edilirken Türkiye’de olabildiğince büyük ve geniş alanlar revaçtaydı.

Kiralık ev arayanlar dikkatli olun! 'Kiralık evler' hesabı üzerinden ev arayanları tuzağa düşürdü!

Vatandaşlar kiralık ev bulabilmek için çeşitli ilan sitelerinin kiralık evlerini araştırıyor. Bazı dolandırıcılar ise bunu fırsat bilerek kiracıları ağlarına düşürmeye çalışıyor. Sosyal medya hesabından 'Kiralık evler' adı altında açılan sahte ilanlar 6 kişiyi mağdur etti. İşte ayrıntılar...

Ağızları açık bırakan olay: Çürük binayı yıkıp daha çürüğünü yaptılar!

İstanbul Bahçelievler'de ağızları açık bırakan bir olay yaşandı. Evlerini dönüşüme sokan vatandaşların anlaştığı müteahhit çürük binayı yıkıp daha çürüğünü yaptı.

Çin emlak sektörü hükümetten daha çok destek bekliyor!

Analistler yaptıkları açıklamalarda ülke ekonomisinin önemli bir kısmını oluşturan Çin emlak piyasasının daha da kötüleşmesini önlemek amacıyla daha fazla hükümet desteğine ihtiyacı olduğunu dile getirdi.

Kentlerden köylere göçün en büyük nedenleri: Daha iyi konut ve yaşam koşulları!

2020'den beri İstanbul'dan göç edenlerin sayısı kademeli olarak artmaya devam ediyor. TÜİK verilerine göre, büyük kentlerden göçün temel nedenleri arasında “daha iyi konut ve yaşam koşulları” geliyor.

Konutta son 5 yıl bilançosu: Kiralar 9, satılık evler 8 kat arttı!

Türkiye'de son günlerde oldukça gündem olan konut ve kira fiyatlarının 5 yıllık serüveni dikkat çekti. Söz konusu dönemde kiralar 9, satılık evler 8 kat arttı.

Günlük kiralık evler için düğmeye basıldı! 1 milyon lira ceza yolda!

Son dönemlerde gündemden düşmeyen günlük kiralık evler için yeni düzenleme yolda... Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, evini günlük kiralamak isteyenlere ruhsat zorunluluğu getirilirken kurallara uymayanlara 1 milyon TL'ye yakın ceza verilecek.

Günlük kiralık evler için vergilendirme geliyor: Detaylar netleşiyor! İhbar hattı kurulması da masada!  

200 bin yerleşik yabancının yaşadığı Antalya’da günlük kiralık evler, sektörde tepki çekmeye devam ediyor. Günlük kiralık evler için yeni vergilendirme sistemi ve ihbar hattı kurulması gündeme geldi. İşte ayrıntılar..

Ev, arsa satışları artık çok daha hızlı yapılacak!

Ev, arsa gibi taşınmazların satış işlemleri artık Noter kanalıyla yapılacak ve çok daha hızlı tamamlanacak. Yeni düzenleme 1 Temmuz 2023 tarihinden itibaren başlıyor.

Konut ve kira fiyatları arttı, Tiny house (küçük ev) kalıcı konut oldu! Üstelik vergiye tabi değil

Önce pandemi daha sonra depremle birlikte talebin arttığı tiny house’lar (küçük ev), yükselen konut ve kira fiyatları sebebiyle şimdi de kalıcı konut olarak kullanılmaya başlandı. Üreticilerin şehir içinde bu küçük evler için istasyonlar sunması, çoğu yazlık bölgede de tiny house köylerinin oluşması

TÜİK tek tek açıkladı: 6 aylık ve daha yukarı yaştaki çocuklar en çok ekmek ve makarnayla besleniyor! 

TÜİK tarafından yapılan açıklamada, 6 aylık ve daha yukarı yaştaki çocuklar en çok ekmek ve makarnayla beslendiği, yalnızca yüzde 12,7'lik kesim her gün et, tavuk ve balık yiyebildiği ortaya çıktı. 

Tam bir yıl erken tamamlanan KİPTAŞ Aydınlık Evler'in daire belirleme kuraları çekildi! 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki KİPTAŞ tarafından hayata geçirilen Aydınlık Evler'in daire belirleme kuraları çekildi. Söz konusu proje tam 1 yıl erken tamamlandı.

KİPTAŞ'tan müjde! Aydınlık Evler'in daire belirleme kuraları 18 Ocak'ta çekilecek!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki KİPTAŞ'tan adeta son dakika müjdesi geldi. Tuzla'da inşa edilen Aydınlık Evler'in daire belirleme kuraları 18 Ocak'ta çekilecek...

KİPTAŞ'tan resmen son dakika müjdesi geldi! Aydınlık Evler'de son rötuşlar yapılıyor! 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki KİPTAŞ'tan resmen son dakika müjdesi geldi. Tuzla'da hayata geçirilen Aydınlık Evler'de son rötuşlar yapılıyor... İşte KİPTAŞ Aydınlık Evler projesinde son durum...

Küçük evler daha mı çok tercih ediliyor Haberi

Küçük evler daha mı çok tercih ediliyor

Azel Gayrimenkul Mali ve Finans Danışmanı Nihat Aslantaş, “Türkiye’de artık küçük daireler tercih ediliyor” dedi.



Aslantaş, “Mütahitler de küçük konut üretmeye yöneliyor. Bireysel yaşama isteği, küçük aile yapısı, konforlu ama ekonomik yaşam arzusu gibi pek çok nedenle küçük konutlar talep ediliyor. Isı tasarrufu, temizlik kolaylığı gibi nedenler de küçük konutları cazip kılıyor. Zorlaşan yaşam koşulları bireyleri hayatı daha kolay ve pratik hale getirecek tedbirlere yöneltiyor. Minimum metrekareden maksimum fayda sağlanmak isteniyor ” diye konuştu.


Rakamsal anlamda da daha erişilebilir olan küçük konutların yatırımcının da gözdesi olduğunu belirten Aslantaş, “Daha uygun fiyat, daha kolay kiraya verilebilir ve daha yüksek getirisi var. Ayrıca satma düşüncesi olduğunda satışı çok daha kolay gerçekleşiyor.”...