05 / 05 / 2024

Kur dalgalanmasının etkisi

Kur dalgalanmasının etkisi

Jones Lang LaSalle Türkiye her yarı yılda Gayrimenkul Pazarına ait Perakende, Ofis, Lojistik ve Otel pazar verilerini paylaşıyor. Kur dalgalanması ile gayrimenkulde yeni bir denge oluyor...

Birleşik Kamu-İş açıkladı! Yoksulluk sınırı 58 bini aştı...

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu’nun araştırma sonuçları kapsamında, nisan ayında dört kişilik bir ailenin açlık sınırı sebze fiyatlarında yaşanan mevsimsel düşüşün etkisi ile birlikte 19 bin 890 lira olduğu açıklandı.

Arap turist ‘evinde’ kaldı! Günübirlik kiralamaların artması ile konaklayan sayısı azaldı...

2023 senesinin 11 ayında Türkiye’ye gelen Arap ziyaretçi sayısında değişikli olmasa da günübirlik kiralamaların yükselmesi ile konaklayan sayısı yüzde 20 azaldığı kaydedildi. Konaklamanın azalmasında “ev sahibi” Arapların etkisi büyük.

Bitcoin'de dün hızlı yükselil bugün terse döndü!

Bitcoin rakamları, dün hızlı bir şekilde yükseliş ile 45 bin doların üzerinde artarak 21 ayın en yüksek seviyesini gördükten sonra, bugün haber akışlarının etkisi ile yükseliş terse döndü ve düşüşünü yüzde 9'un üzerine kadar taşıdığı açıklandı. İşte detaylar...

İzmir Mavişehir’de ‘taşkın’ etkisi: Ev fiyatları dip yaptı!

Gayrimenkul Yatırım Hizmetleri Ofisi Emlak Danışmanı Mustafa Elgün yaptığı açıklamada yaşanan yaşanan deniz kabarmasının Mavişehir bölgesindeki satılık ve kiralık ev rakamlarına olumsuz yansıdığını söyledi.

Altın fiyatları zirveden gerilemeye doğru yöneldi...

Altının ons rakamı, Fed'in faiz indirimine yönelik beklentiler ile tarihi rekorunu 2148 dolara taşırken; gram altın da zirvesini yenilemiş oldu ve 2000 liraya kadar geldi. Altın fiyatları sonrasında, dolar endeksi ve ABD tahvil faizlerindeki artışın etkisi ile rekor seviyeden aşağı doğru geriledi. İ

Altındaki yükseliş tavan yaptı! Gram altın fiyatı tarihi zirvesinde...

Ons altın rakamı, dolar endeksi ve ABD tahvil faizlerindeki düşüşün etkisi ile 1982 dolara kadar çıkış gösterdi. Buna göre, Gram altın fiyatı, ons altındaki artışında etkisi ile tarihi zirvesine ulaştı. İşte haberin detayları...

Altın fiyatlarında en önemli tahminler uzmanından yapıldı: “3000 TL’yi aşabilir”

Ortadoğu'daki İsrail zulmünün etkisi altın fiyatlarını etkilemeye devam ediyor. Gram altın ve çeyrek altın fiyatlarında gözle görülür bir yükseliş yaşanmış durumda. Piyasa Analisti Hatice Kolçak, gram altının son dönemde kaydettiği yükselişle ilgili dikkat çekici değerlendirmelerde bulundu. 

Altının ons fiyatı yeni tarihi zirvesini yakaladı! Altın ABD verisiyle rekor kırdı...

Altının ons rakamı, Amerika tarım dışı istihdam verisinin beklentilerin altında gelmesi ile yeniden 2000 doların üzerini görürken; gram altının fiyatı da, ons altındaki değer kazancının etkisi ile 1830 Türk Lirası'na çıktı ve böylece tarihi zirvesini yakaladı. İşte haberin detayları...

Bu haberi okuyan soluğu kuyumcuda alacak! Gram altın için net konuştu: Altın alım zamanı mı?

Piyasalar, Hamas ve İsrail arasındaki artan çatışmaların etkisi altında gerilirken, altın ve döviz fiyatları yükselişe geçti. Gram altın fiyatları rekor seviyeleri aşarken, uzmanlar altın yatırımcıları için önemli bir açıklama yaparak gram altının geleceği hakkında bilgi verdi.

2023'te borçlanma limiti 4.5 katına çıktı! Kur farkının faturası 123 Milyar TL!

Sayıştay'ın 2022 Genel Uygunluk Bildirimi'ne göre; Hazine, kamu-özel işbirliği bütününde yap-işlet-devret ve benzeri finansman modelleri kapsamında verdiği garantiler için 2022 yılında ödediği fark 123,1 milyar lira oldu.

19 Eylül Salı altın bilezik fiyatları kaç TL? 14-18 ve 24 ayar altın bilezik fiyatları ne kadar? 

Altın fiyatları milyonlarca yatırımcı tarafından takip ediliyor. Döviz kurlarının etkisi ile altın fiyatları güne yukarı yönlü başladı. 19 Eylül Salı altın bilezik fiyatları kaç TL? 14-18 ve 24 ayar altın bilezik fiyatları ne kadar? 

Ekonomistler: KDV artışının etkisi 30 milyar TL!

Ekonomistler, bugün açıklanan Katma değer vergisi (KDV) artışının etkisinin 30 milyar TL civarında olduğunu belirttiler.

İŞKUR altı ayda yarım milyonu aşkın kişiye iş buldu!

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), 2023’ün ilk yarısında 584 bin kişinin iş bulmasını sağladı. Söz konusu istihdamda İstanbul’un ardından Ankara ve İzmir ilk sıraları aldı.

Kur dalgalanmasının etkisi Haberi

Kur dalgalanmasının etkisi

Jones Lang LaSalle Türkiye her yarı yılda Gayrimenkul Pazarına ait Perakende, Ofis, Lojistik ve Otel pazar verilerini paylaşıyor.


2013’ün 3. çeyreğinde gerçekleşen%4.4’lük büyümeyle orantılı olarak, hükümet %4 oranında devam eden güçlü bir büyümeyi işaret ederken, uluslararası kuruluşlar henüz Türkiye’deki mevcut iklimi göz önünde bulundurarak projeksiyonlarını gözden geçirmemiştir. 

17 Aralık 2013’te hükümete yönelik yolsuzluk soruşturmaları ile başlayan politik belirsizlik mali piyasaları etkilemiş, o tarihten itibaren TL, EUR ve USD karşısında %14 değer kaybetmiştir.

Kur dalgalanmalarının gayrimenkul pazarını 2014 yılında fiyatlama anlamında yeni bir dengeye yönlendireceği öngörülmektedir.

Ofis ve perakende pazarındaki kiracılar kira teşvikleri talep etmekte, bu teşvikler döviz kuru sabitlemesi şeklinde gerçekleşmektedir.

Yatırım aktivitelerinin politik belirsizliğin ortasında yavaşladığı gözlemlenmektedir. Ancak, bu durumun Mart 2014 seçimlerine kadar geçici bir süreç olduğu ve mal sahiplerinin satmaya istekli...