21 / 05 / 2024

küresel ısınmadan sorumlu olan ülkeler

küresel ısınmadan sorumlu olan ülkeler

Küresel ısınmanın ve hava kirliliğinin ana sebeplerinden biri olarak gösterilen karbonmonoksit emisyonunun yüzde 60 ’ından 6 ülke sorumlu. İşte sorumlu olan o 6 ülke...

Küresel iklim kriziyle mücadelede inşaat sektörüne önemli görevler düşüyor!

Siltaş Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Özdemir, küresel iklim krizine karşı alınması gereken önlemler için inşaat sektörüne önemli görevler düştüğünü söyledi. İşte Murat Özdemir'in o açıklamaları...

"Yılın projesi" seçilen 1915 Çanakkale Köprüsü'nün ödülleri dağıtıldı...

Mühendislik ve inşaat sektörünün en saygın ve küresel yayınlarından biri olan ABD merkezli Engineering News-Record dergisi tarafından "Yılın projesi" olarak seçilen 1915 Çanakkale Köprüsü'nün yetkililerine ödül, online düzenlenen tören ile verildi. İşte haberin detayları...

Moody's açıkladı! Küresel bankalarda 2024'te emlak stresi ve negatif görünüm riski...

Moody’s, küresel ekonominin zayıflaması ve temerrüde azalan krediler ile Amerika ve Avrupa'daki gayrimenkul sektörü pozisyonları nedeni ile, 2024 senesinde küresel bankaların görünümü üzerinde negatif baskıların artmasının beklendiğini kaydetti. İşte haberin ayrıntıları...

İstanbul Küresel Şehirler Endeksi’nde 25. sıraya çıktı!    

Mega kent İstanbul uluslararası danışmanlık şirketi Kearney’in “Küresel Şehirler Endeksi”nde bu sene üç basamak birden yükselerek 25. sıraya çıktı. 

Küresel piyasalarda gözler Fed'in faiz kararına çevrildi

ABD Merkez Bankasının (Fed) bugün açıklayacağı para politikası kararları ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamaları öncesinde küresel piyasalar pozitif seyrederken, İsrail-Filistin çatışması ve Japon varlıkları kaynaklı hareketlilik sürüyor.

Küresel piyasalar FED’in faiz kararına kilitlendi!

Küresel piyasalarda, gözler Fed başta olmak üzere önemli merkez bankalarının faiz kararlarına çevrildi. Piyasalarda bankanın politika faizini beklenenden daha uzun süre yüksek seviyelerde tutacağına yönelik endişeler arttı.

Küresel piyasalar savaş ve Fed endişesi ile karışık seyirde!

ABD'de makroekonomik verilerin beklentilerin üzerinde gerçekleşmesi nedeniyle ABD Merkez Bankasının (Fed) politika alanını daraltabileceği endişeleri ile küresel piyasalar karışık bir seyir izliyor. Savaşın yayılma ihtimali de fiyat baskısı yaratıyor.

Küresel piyasalarda pozitif hava hakim!

Küresel piyasalar tahvil piyasalarındaki satış baskısının güç kaybetmesi ve Çin hükümetinin ekonomiye destek adımlarıyla pozitif bir seyir izlerken, Orta Doğu’daki çatışmalar da takip ediliyor.

Hastane saldırısı sonrası küresel piyasalar karıştı!

Küresel piyasalarda, dün gece Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesine düzenlenen saldırının ardından risk algısı yeniden güçlenirken, çatışmanın daha geniş alanlara yayılabileceği ve petrol arzını etkileyebileceği ihtimali varlık fiyatları üzerinde etkili oluyor.

Fed endişeleri artırdı, küresel piyasalarda negatif seyir hakim!

Küresel piyasalarda, ABD'de açıklanan verilerin iş gücü piyasasına dair güçlü duruşun sürdüğüne işaret etmesinin ABD Merkez Bankası'nın (Fed) sıkı para politikasına uzun bir süre daha devam edeceğine ilişkin endişeleri artırdı.

ASO Başkanı Ardıç: ‘Türkiye küresel bir üretim üssü olabilir’

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Seyit Ardıç, Türkiye’nin üretim üssü olma ihtimalinin olduğunu söyledi. Ardıç, sanayisi, rekabetçi fiyatları, nitelikli iş gücü ve özellikle coğrafi konumu ile öne çıkan Türkiye’nin küresel bir üretim üssü potansiyelinin bulunduğunu ifade etti.

Küresel piyasalarda neler oluyor? ABD’de açık iş sayısında tarihi düşüş yaşanıyor! Hemen bakın!

ABD'de JOLTS Açık İş Sayısı, Temmuz ayında 8 milyon 827 bin ile Mart 2021'den bu yana en düşük seviyesini kaydetti. Asya borsaları Çin’in faiz indirimine gideceği beklentisiyle yükselişe geçti.

Küresel piyasalar Avrupa Merkez Bankası'nın kararını bekliyor! Borsa, altın dolar ve endeksler yükselişte mi?

Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası'nın politika faizini beklentiler doğrultusunda 25 baz puan artırmasından sonra sınırlı da olsa pozitif bir seyir kaydederken, bugün dikkatler Avrupa Merkez Bankası'nın para politikası kararlarına odaklandı.

küresel ısınmadan sorumlu olan ülkeler Haberi

küresel ısınmadan sorumlu olan ülkeler

Dünyadaki hava kirliliğinden ve küresel ısınmadan sorumlu olan 6 ülke söyle:


Çin

CO2 emisyonu: 11 milyar ton


ABD

CO2 emisyonu: 5.8 milyar ton


Hindistan

CO2 emisyonu: 2.6 milyar ton


Rusya

CO2 emisyonu: 2 milyar ton


Japonya

CO2 emisyonu: 1.4 milyar ton


Almanya

CO2 emisyonu: 836 milyon ton



TOKİ...