05 / 05 / 2024

Küresel Konut Gözetimi raporu

Küresel Konut Gözetimi raporu

IMF'nin ‘Küresel Konut Gözetimi’ raporunda Türkiye, 2015 üçüncü çeyrek dönemine göre yüzde 10.4 oranla ev fiyatlarının en çok arttığı 7’nci ülke oldu. İşte ayrıntılar...

Konut yatırımcısı gözünü yurt dışında dikti! Yurt dışındaki gayrimenkul yatırımları arttı...

Küresel Konut Fiyat Endeksi kapsamında, dünyada konut fiyatlarının en çok arttığı ülke olan Türkiye'de, konut sahibi olma oranları düşüş gösterirken, yatırımcıların yurt dışında gayrimenkul alımlarında ciddi bir artış gözlemleniyor.

Küresel iklim kriziyle mücadelede inşaat sektörüne önemli görevler düşüyor!

Siltaş Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Özdemir, küresel iklim krizine karşı alınması gereken önlemler için inşaat sektörüne önemli görevler düştüğünü söyledi. İşte Murat Özdemir'in o açıklamaları...

Moody's açıkladı! Küresel bankalarda 2024'te emlak stresi ve negatif görünüm riski...

Moody’s, küresel ekonominin zayıflaması ve temerrüde azalan krediler ile Amerika ve Avrupa'daki gayrimenkul sektörü pozisyonları nedeni ile, 2024 senesinde küresel bankaların görünümü üzerinde negatif baskıların artmasının beklendiğini kaydetti. İşte haberin ayrıntıları...

Küresel piyasalarda gözler Fed'in faiz kararına çevrildi

ABD Merkez Bankasının (Fed) bugün açıklayacağı para politikası kararları ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamaları öncesinde küresel piyasalar pozitif seyrederken, İsrail-Filistin çatışması ve Japon varlıkları kaynaklı hareketlilik sürüyor.

Küresel piyasalar FED’in faiz kararına kilitlendi!

Küresel piyasalarda, gözler Fed başta olmak üzere önemli merkez bankalarının faiz kararlarına çevrildi. Piyasalarda bankanın politika faizini beklenenden daha uzun süre yüksek seviyelerde tutacağına yönelik endişeler arttı.

Küresel petrol arzı Eylül ayında günlük 270 bin varil arttı!

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) tarafından açıklanan verilere göre, küresel petrol üretiminin, Eylül ayında bir önceki aya göre günlük 270 bin varil artış göstererek, 101 milyon 570 bin varile ulaştığı bildirildi.

Küresel petrol talebi 2045'te günlük 116 milyon varile ulaşacak!

Küresel petrol talebinin 2045 yılında geçen seneye göre günlük 16 milyon varil artış göstererek günlük 116 milyon varile ulaşması bekleniyor.

Türkiye’de gıda fiyatları artarken küresel piyasalarda 2 yılın en düşük seviyesinde!

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), küresel gıda fiyatlarının iki yılın en düşük seviyesine gerilemesinin eylül ayında da değişmediğini açıkladı. Gıda Fiyat Endeksi Eylül'de bir önceki aya oranla 0,1 puan düşüşle 121,5 puan oldu.

Küresel piyasalar haftanın son işlem gününde karışık seyrediyor!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, küresel piyasalar, önemli merkez bankalarının para politikası kararlarının açıklandığı ve yoğun veri gündeminin olduğu haftanın son işlem gününde karışık seyrediyor.

Küresel piyasalarda gözler Fed'e çevrildi! Dolar, altın ve borsada son dakika!

Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bugün açıklayacağı para politikası kararları öncesi karışık bir seyir izlerken, Fed Başkanı Powell'ın toplantı sonrası yapacağı açıklamalardan alınacak sinyaller yatırımcıların odağına yerleşti.

Küresel piyasalarda gözler ABD enflasyon verilerinde! Altın, dolar ve borsada son durum ne?

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Küresel piyasalar, ABD'de bugün açıklanacak olan enflasyon verilerinin ABD Merkez Bankası (Fed) üzerindeki baskıyı azaltabileceği beklentisiyle pozitif seyrediyor.

Küresel gıda fiyatları 26 ayın en düşük seviyesini gördü!

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), küresel gıda fiyatları 26 ayın en düşük seviyesini gördüğünü duyurdu.

Küresel piyasalarda gözler ABD'nin tarım dışı istihdam verisinde!

Küresel piyasalar, enflasyon ve resesyon endişesiyle negatif seyrine devam ederken, bugün gözler ABD'de açıklanacak olan istihdam raporundaki verilere çevrildi.

Küresel Konut Gözetimi raporu Haberi

Küresel Konut Gözetimi raporu

Uluslararası Para Fonu IMF, dünyada konut fiyatlarının en çok arttığı ve en fazla düştüğü ülkeleri sıraladı.


‘Küresel Konut Gözetimi’ raporunda Türkiye, 2015 üçüncü çeyrek dönemine göre yüzde 10.4 oranla ev fiyatlarının en çok arttığı 7’nci ülke oldu. Fiyatlarının en fazla arttığı ülkeler sırasıyla Katar, Hong Kong, İsveç, Macaristan, Birleşik Arap Emirlikleri, Estonya oldu. Ukrayna, Rusya, Letonya, Çin ve Yunanistan ise ev fiyatlarındaki düşüşle dikkat çekti. 


44 ülke arasında reel konut kredisi artışında ilk sırada yer alan Türkiye aynı zamanda konut satış fiyatı- kira makasının en fazla açıldığı ülke oldu. Türkiye Merkez Bankası çalışmasına göre ise Türkiye genelinde konut fiyatlarında meydana gelen nominal artışın yaklaşık dörtte biri, reel artışların ise yaklaşık yarısı evdeki kalite artışlarından kaynaklanıyor. 2010-2014 arasında Türkiye’de konut fiyatlarının yüzde...