30 / 04 / 2024

Küresel piyasalarda risk iştahı

Küresel piyasalarda risk iştahı

Konut sektöründeki kampanyalar konutta vade farkını yükseltti. Bankalardan beklenilen desteğin gelmemesiyle vade oranları yüzde 1'in üzerine çıktı.

Küresel inşaat üretim raporu belli oldu! 2030'a kadar 15,5 trilyon dolar olacak!

Avrupa'daki iflas artışları devam ederken Türkiye'de inşaat sektöründe büyüme devam ediyor. Allianz Trade İnşaat Sektörü Risk raporuna göre; küresel inşaat üretiminin 2030'a kadar 15,5 trilyon dolar olması bekleniyor.

Bakan Şimşek, 'Küresel fon akışı hızlanacak' dedi! Yabancı yatırım için tarih verdi!

Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi (CDS) 2,5 yılın en düşük seviyesine düşerken Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 'Küresel fon akışı hızlanacak' dedi, yabancı yatırım için tarih verdi. İşte detaylar...

Küresel piyasalarda gözler Fed'in faiz kararına çevrildi

ABD Merkez Bankasının (Fed) bugün açıklayacağı para politikası kararları ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamaları öncesinde küresel piyasalar pozitif seyrederken, İsrail-Filistin çatışması ve Japon varlıkları kaynaklı hareketlilik sürüyor.

Küresel piyasalarda FED ve kara harekatı endişesi hakim!

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) çarşamba günkü para politikası kararları öncesinde küresel piyasalar haftaya karışık bir seyirle başlarken, İsrail'in Hamas ile çatışmalarda ikinci aşamaya geçildiğini açıklaması büyük endişe yarattı.

Küresel piyasalar FED’in faiz kararına kilitlendi!

Küresel piyasalarda, gözler Fed başta olmak üzere önemli merkez bankalarının faiz kararlarına çevrildi. Piyasalarda bankanın politika faizini beklenenden daha uzun süre yüksek seviyelerde tutacağına yönelik endişeler arttı.

Küresel piyasalarda pozitif hava hakim!

Küresel piyasalar tahvil piyasalarındaki satış baskısının güç kaybetmesi ve Çin hükümetinin ekonomiye destek adımlarıyla pozitif bir seyir izlerken, Orta Doğu’daki çatışmalar da takip ediliyor.

Küresel piyasalarda Orta Doğu gerilimi devam ediyor!

Jeopolitik tansiyonunun izleri piyasalarda devam ederken, altın ve petrolde yükseliş yaşanıyor. Fed Başkanı Jerome Powell’ın ekonomik görünüme ilişkin açıklamaları sonrasında 2 yıllık ABD tahvil getirileri düştü.

Hastane saldırısı sonrası küresel piyasalar karıştı!

Küresel piyasalarda, dün gece Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesine düzenlenen saldırının ardından risk algısı yeniden güçlenirken, çatışmanın daha geniş alanlara yayılabileceği ve petrol arzını etkileyebileceği ihtimali varlık fiyatları üzerinde etkili oluyor.

Küresel piyasalarda negatif seyir hakim! Avrupa borsalarında düşüş yaşandı!

Küresel piyasalar, ABD enflasyon verilerinin beklentilerin üzerinde çıkması, ABD Merkez Bankası'nın gelecek dönem politikalarındaki belirsizliğin artması ve İsrail-Filistin çatışmasının genişleme endişeleriyle negatif seyrediyor.

Türkiye’de gıda fiyatları artarken küresel piyasalarda 2 yılın en düşük seviyesinde!

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), küresel gıda fiyatlarının iki yılın en düşük seviyesine gerilemesinin eylül ayında da değişmediğini açıkladı. Gıda Fiyat Endeksi Eylül'de bir önceki aya oranla 0,1 puan düşüşle 121,5 puan oldu.

Fed endişeleri artırdı, küresel piyasalarda negatif seyir hakim!

Küresel piyasalarda, ABD'de açıklanan verilerin iş gücü piyasasına dair güçlü duruşun sürdüğüne işaret etmesinin ABD Merkez Bankası'nın (Fed) sıkı para politikasına uzun bir süre daha devam edeceğine ilişkin endişeleri artırdı.

Fed’in faiz kararı küresel piyasalarda pozitif etki yarattı!

Fed politika faizini 22 yılın zirvesine çıkardı, ek faiz artışının veriye bağlı olduğunu açıkladı. Artışların veriye bağlı olacağı yorumu küresel piyasalarda ralli getirdi.

Küresel piyasalarda gözler Fed'e çevrildi! Dolar, altın ve borsada son dakika!

Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bugün açıklayacağı para politikası kararları öncesi karışık bir seyir izlerken, Fed Başkanı Powell'ın toplantı sonrası yapacağı açıklamalardan alınacak sinyaller yatırımcıların odağına yerleşti.

Küresel piyasalarda risk iştahı Haberi

Küresel piyasalarda risk iştahı

Sektörün arka arkaya yaptığı kampanyalara bankalardan istenen desteğin gelmemesi konutta vade farkını yükseltti. Sene başında yüzde 0,88 seviyelerine kadar gerileyen vade oranları yeniden yüzde 1’in üzerine çıktı. 100 bin liralık kredide maliyet ise yüzde 1 vade farkıyla 120 ay vadede yaklaşık 10 bin lira daha pahalı hale geldi.



Küresel piyasalarda risk iştahı arttı. Borsa yükseldi, dolar düştü. Altın fiyatlarında da ufak çaplı geri dönüşler gözlendi. Buna karşın faizler hala yüksek. Bu da konut kredilerinde vade farkının kalıcı olarak aşağıda tutunmasını engelliyor. Sene başında Emlak Konut GYO’nun start verdiği ve ardından markalı konut projelerinin destek verdiği düşük vade oranı ve uzun vade kampanyalarıyla yüzde 1’in altına gerileyen konut kredilerinde vade oranları bankaların kampanyalara aynı oranda destek vermemesiyle yeniden yüzde 1’in üzerine...