09 / 05 / 2024

Küresel sermaye piyasaları 2014

Küresel sermaye piyasaları 2014

Sermaye Piyasası Kurumu (SPK) Başkanı Vahdettin Ertaş yaptığı açıklamada "2014 ’te belirsizliklerin azalmasıyla küresel piyasalarda ılımlı geçeceği öngörülen havanın iç piyasalara da yansımasını bekliyor" dedi

Küresel piyasalarda gözler Fed'in faiz kararına çevrildi

ABD Merkez Bankasının (Fed) bugün açıklayacağı para politikası kararları ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamaları öncesinde küresel piyasalar pozitif seyrederken, İsrail-Filistin çatışması ve Japon varlıkları kaynaklı hareketlilik sürüyor.

Küresel piyasalarda FED ve kara harekatı endişesi hakim!

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) çarşamba günkü para politikası kararları öncesinde küresel piyasalar haftaya karışık bir seyirle başlarken, İsrail'in Hamas ile çatışmalarda ikinci aşamaya geçildiğini açıklaması büyük endişe yarattı.

Küresel piyasalar FED’in faiz kararına kilitlendi!

Küresel piyasalarda, gözler Fed başta olmak üzere önemli merkez bankalarının faiz kararlarına çevrildi. Piyasalarda bankanın politika faizini beklenenden daha uzun süre yüksek seviyelerde tutacağına yönelik endişeler arttı.

Küresel piyasalar savaş ve Fed endişesi ile karışık seyirde!

ABD'de makroekonomik verilerin beklentilerin üzerinde gerçekleşmesi nedeniyle ABD Merkez Bankasının (Fed) politika alanını daraltabileceği endişeleri ile küresel piyasalar karışık bir seyir izliyor. Savaşın yayılma ihtimali de fiyat baskısı yaratıyor.

Küresel piyasalarda pozitif hava hakim!

Küresel piyasalar tahvil piyasalarındaki satış baskısının güç kaybetmesi ve Çin hükümetinin ekonomiye destek adımlarıyla pozitif bir seyir izlerken, Orta Doğu’daki çatışmalar da takip ediliyor.

Küresel piyasalar Avrupa Merkez Bankası’nın faiz kararına kilitlendi!

Jeopolitik gelişmelere paralel olarak geçtiğimiz haftayı negatif tamamlayan küresel piyasalar, Avrupa Merkez Bankası’nın perşembe günü açıklanacak faiz kararını bekliyor.

Fed'den küresel piyasalara uyarı: Jeopolitik durum geniş çaplı etki yapabilir!

ABD Merkez Bankası (Fed), küresel jeopolitik gerilimlerin kötüleşmesinin küresel piyasaları geniş çapta olumsuz etkileyebileceğini bildirdi ve “Dünya çapında enflasyon artabilir” ifadesini kullandı.

Hastane saldırısı sonrası küresel piyasalar karıştı!

Küresel piyasalarda, dün gece Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesine düzenlenen saldırının ardından risk algısı yeniden güçlenirken, çatışmanın daha geniş alanlara yayılabileceği ve petrol arzını etkileyebileceği ihtimali varlık fiyatları üzerinde etkili oluyor.

Küresel piyasalarda negatif seyir hakim! Avrupa borsalarında düşüş yaşandı!

Küresel piyasalar, ABD enflasyon verilerinin beklentilerin üzerinde çıkması, ABD Merkez Bankası'nın gelecek dönem politikalarındaki belirsizliğin artması ve İsrail-Filistin çatışmasının genişleme endişeleriyle negatif seyrediyor.

Küresel piyasalara jeopolitik riskler damgasını vurdu!

İsrail ile Hamas arasındaki çatışmaların getirdiği tedirginlikle küresel piyasalar haftaya negatif bir seyirle başlarken, gözler bölgeden gelecek haberlere çevrildi.

Küresel piyasalar haftaya karışık seyirle başladı!

Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası'nın yılın geri kalanında bir faiz artışına daha gidebileceğine ilişkin endişelerin artmasıyla birlikte karışık bir seyir izlerken, yatırımcılar bu hafta açıklanacak yoğun veri gündemine odaklandı.

Küresel piyasalar haftanın son işlem gününde karışık seyrediyor!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, küresel piyasalar, önemli merkez bankalarının para politikası kararlarının açıklandığı ve yoğun veri gündeminin olduğu haftanın son işlem gününde karışık seyrediyor.

Küresel piyasalar Avrupa Merkez Bankası'nın kararını bekliyor! Borsa, altın dolar ve endeksler yükselişte mi?

Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası'nın politika faizini beklentiler doğrultusunda 25 baz puan artırmasından sonra sınırlı da olsa pozitif bir seyir kaydederken, bugün dikkatler Avrupa Merkez Bankası'nın para politikası kararlarına odaklandı.

Küresel sermaye piyasaları 2014 Haberi

Küresel sermaye piyasaları 2014


Sermaye Piyasası Kurumu (SPK) Başkanı Vahdettin Ertaş, küresel sermaye piyasalarındaki olumlu rüzgarın Türkiye’yi de pozitif etkileneceğini belirterek, “Küresel anlamda 2014’ün 2013’e göre daha iyi geçmesini bekliyoruz. Dolayısıyla bize de olumlu yansımasını bekliyoruz” dedi.  Ertaş, sermaye piyasalarının 2013’deki seyri ve gelecek yıl öngörülerine ilişkin açıklamalarda bulundu.  Küresel sermaye piyasalarında 2013 yılı içerisinde, son 10 yıldır görülmedik şekilde dalgalı seyir oluştuğunu ifade eden Ertaş, “Bunun sebebi de Fed’in politikasıyla ilgili bir yön, trend değişikliği. Fed, ne yapacağı konusunda adımı geçen haftaya kadar atmamıştı. 10 milyar dolarlık bir kesintiye gidecek. Tahvil alımlarında kısıtlamaya gidilmesine yönelik atılan adımların, sermaye piyasaları için de olumlu bir gelişme. Ekonomideki veriler iyi geliyor. Dolayısıyla sağlıklı, normal politikalar izlenmeye başlıyor. Her ay 85 milyar dolarlık bir tahvil alımı...