07 / 05 / 2024

Limak çimento fabrikası açılış

Limak çimento fabrikası açılış

Türkiye'ye yabancı yatırımcı ilgisi artarak sürüyor. Limak Ankara'da kuracağı yeni çimento yatırımı için Çinli Sinoma ile 155 milyon dolar tutarında anlaşma imzaladı.

Limak Çimento halka arz oluyor! Halka arzda hangi bankalar var ve kaç lot verecek?

Limak Doğu Anadolu Çimento San. ve Tic. A.Ş. halka arz olacak. Yapılan açıklamada firmanın halka arz büyüklüğü 2.52 milyar Türk Lirası olarak açıklandı. Limak Çimento'nun, halka açıklık oranı da yüzde 31 olarak kaydedildi. Toplam olarak 155 milyon lot bireysele eşit miktarda dağıtılacak.

Limak Çimento 14-15-16 Şubat'ta talep toplayacak!

Limak Şirketler Grubu’nun iştiraki Limak Doğu Anadolu Çimento'nun açıklanan halka arzında 14-15-16 Şubat 2024 tarihlerinde talep alınacağı açıklandı.

Borsa İstanbul’da yeni halka arz açıklandı. SPK, Limak Çimento’nun halka arzına onay verdi

Borsa İstanbul’da halka arz olacak şirketlere yenisi eklendi. Sermaye Piyasası Kurulu, Limak Çimento’nun halka arzına onay verdi. Halka arz onayını X sosyal medya hesabından paylaşan Solakoğlu’nun takipçilerinden bir kısmı haberi sevinçle karşılarken bazıları borsada dengenin bozulacağını söyledi.

Limak Çimento, 3 boyutlu yazıcıda üretilen ‘LimakCement 3DC-101’ ürününü tanıttı!

​​​​​​​Limak Çimento, iklim değişikliği ile mücadele kapsamında 3 boyutlu beton yazıcılarında kullanıma uygun, yenilikçi ve aynı zamanda baskılanabilir harç serisinin ilk ürünü ‘LimakCement 3DC-101’ lansmanını gerçekleştirdi. Ürün, sera gazı emisyonlarının düşürülmesini amaçlıyor.

O ildeki çimento fabrikasının inşaatına vatandaşlardan 'dur' emri sonuç verdi! İnşaat mühürlendi!

Muğla Deştin’deki tamamı orman ve tarım arazilerinden oluşan 7 bin 751 dönümlük alanda yapımı devam çimento fabrikasına karşı vatandaşların çabaları karşılık buldu ve inşaat mühürlendi.

Atatürk Orman Çiftliği’nde rezidansa geçit verilmedi! Yargı imar değişikliğini iptal etti! 

Atatürk Orman Çiftliği, Çimento Fabrikası alanında Limak tarafından rezidans ve ticaret merkezi yapmasına imkan tanınan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından uygulanan imar planı değişikliği mahkemeden döndü. 

Yozgat Boğazlıyan'da 21 milyon TL'ye icradan satılık çimento fabrikası!

T.C. Boğazlıyan İcra Dairesi, Yozgat ili, Boğazlıyan ilçesi, Aşağı Mahallesinde yer alan çimento fabrikasını 21 milyon TL'ye satıyor...

Limak Çimentepe Projesi 7 soruda tüm detaylarıyla!

Limak Holding Gaziantep'ten Kilis'e taşınan çimento fabrikasının yer aldığı Çimentepe Projesi ile kente çok sayıda konut ve ticari birim kazandıracak. İşte Limak Holding'in Çimentepe Projesi 7 soruda tüm detaylarıyla...

Limak Gaziantep'te Çimentepe projesiyle 5 bin 500 konut inşa edecek!

Gaziantep'ten Kilis'e taşınan eski çimento fabrikasının yer aldığı arazinin imar planları tamamlandı. Limak Holding söz konusu arazide Çimentepe Projesi ile 5 bin 500 konut inşa edilecek. 

Ankara Çimento Fabrikası'nın yerine konut mu yapılacak?

Atatürk Orman Çiftliği'ndeki Ankara Çimento Fabrikası'nın yer aldığı arazide imar tartışması gündeme geldi. Peki arazide neler oluyor? İşte ayrıntılar...

Çorum Belediyesi, çimento fabrikasının arazisini satın aldı!

Çorum Belediyesi, çimento fabrikasına ait arazinin tapusunu teslim aldı. Belediye arazi içim  102 milyon 500 bin TL ödedi. 

Limak yeni hedeflerini açıkladı!

Limak Şirketler Grubu, sürdürülebilirlik raporunu yayınladı. İkinci büyük çimento üreticisi olan Limak Çimento, Türkiye’de ilk GOLD Belgesi ve ilk ISO 45001 belgesi alan entegre çimento fabrikası unvanına sahip oldu.

Partner Teknik, Irak'ta iki çimento fabrikası işletecek!

Yurtdışında fabrika ve santral kurulumu yapan Partner Teknik, Irak'ta 25 yıllığına iki çimento fabrikasının rehabilite ve işletme ihalesini aldı. 70 milyon dolar yatırım yapılacak iki fabrikadan 25 yılda 700 milyon dolarlık gelir bekleniyor.

Limak çimento fabrikası açılış Haberi

Limak çimento fabrikası açılış

Limak Çimento Grubu'nun 155 milyon dolarlık yatırımla Ankara Polatlı'da kuracağı yıllık 1.44 milyon ton klinker ve 1.8 milyon ton çimento kapasiteli yeni fabrikası için imzalar atıldı. İmza törenine Limak Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, Sinoma International Engineering Co. Yönetim Kurulu Başkanı Song Shoushun ve Çin Büyükelçiliği Müsteşarı Junsheng Xiao ile davetliler katıldı. 


GELDİKLERİ İLK HAFTA KREDİ VERDİLER 

Özdemir, 2000'de Kurtalan Çimento'yu alarak başladıkları yolculukta bugün 10 çimento fabrikasına ve yıllık 14.5 milyon ton üretimle, yüzde 14 pazar payına ulaştıklarını söyledi. Afrika ve Balkanlar'da büyümeyi hedeflediklerini belirten Özdemir, Limak Anka Entegre Çimento fabrikası ile inşaat aşamasında bin kişiye, üretim sürecinde ise 200'ü fabrika içinde olmak üzere 5 bin kişiyi istihdam sağlanacağını söyledi. Çevreye duyarlı bir örnek proje geliştirdiklerini belirten Özdemir, "Projenin finansmanı...