02 / 05 / 2024

MAGİD projeleri

MAGİD projeleri

MANİSA Girişimci inşaat Müteahhitleri Derneği (MAGİD) Başkanı Osman Yıldırım, değişen büyükşehir yasası ile müteahhitlerin elektrik ve su aboneliği almada büyük sıkıntı yaşadıklarını söyledi..

İstanbul'da kentsel dönüşüm projeleri için ada bazlı düzeltmeler yapılmalı!

Lazolini Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mimar Nurettin Sağırkaya yaptığı açıklamada Mega kent İstanbul'daki kentsel dönüşüm projeleri için ada bazlı düzeltmeler yapılması gerektiğini söyledi.

Belediyeler kentsel dönüşüm projeleri için yönetmelik bekliyor

Kentsel dönüşüm projeleri yönetmeliğe takıldı. Kentsel dönüşüm için yasanın 9 Kasım’da çıkmasına rağmen yönetmeliğin henüz açıklanmadığını kaydeden sektör temsilcileri, “Belediyeler, yönetmelik olmadan kanunu yorumlayamıyor. Sadece Kadıköy’de yaklaşık 400 proje var” denildi.

2024'te kentsel dönüşüm projeleri konut geliştiricilerinin gözdesi olacak!

Büyükşehirlerde sağlam ve güvenli konut ihtiyacının giderek artması, kentsel dönüşümü Türkiye’nin 2024’deki olmazsa olmazı haline getirdi. Bu kapsamda kentsel dönüşüm projeleri konut geliştiricilerinin yeni gözdesi haline gelecek.

Yüksek faiz oranları yeni projeleri vurdu: Konut inşaatları yüzde 28 düştü! 

Almanya'da konut inşaat ruhsatları, ocak-ağustos ayında 2022 yılının aynı dönemine göre yüzde 28 geriledi. Yükselen faiz oranları nedeniyle konut inşaat ruhsatlarının azaldığı belirtildi. Yüksek faiz oranları yeni projeleri vurdu: Konut inşaatların yüzde 28 düştü. 

Peker GYO İstanbul ve Bodrum projeleri için düğmeye bastı! 

Peker Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Peker, İstanbul ve Bodrum projeleri için düğmeye bastıklarını belirterek açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

CVS Hava Kent yeni konut projeleri için düğmeye bastı! Hedefinde İzmir, Muğla ve Ankara var! 

Kooperatif modeliyle mega kent İstanbul’da markalı konut projeleri hayata geçiren CVS Hava Kent, Anadolu’da projeler geliştirmek için düğmeye bastı.

Başak Kentsel Dönüşüm Projeleri Geliştirme Anonim Şirketi kuruldu!

Başak Kentsel Dönüşüm Projeleri Geliştirme Anonim Şirketi Baycılar'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Mustafa Taşkan tarafından kuruldu.

TOKİ Konya 2023 projeleri için düğmeye bastı! Üç projede tam 292 yeni konut geliyor!

TOKİ Konya 2023 projeleri için düğmeye bastı... Üç projede tam 292 yeni konut geliyor... İşte TOKİ Konya 2023 detayları...

TOKİ Yozgat 2023 projeleri için düğmeye bastı! 202 konutluk iki yeni proje geliyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Yozgat 2023 projeleri için düğmeye bastı... Tek bir ilçeye tam 202 konutluk iki yeni proje geliyor...

Dönüşüm Projeleri Özel Hesabı Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 2022!

Dönüşüm Projeleri Özel Hesabı Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31888 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte o yönetmelik...

TOKİ Şanlıurfa projeleri için düğmeye bastı! Dikkat! Tam 2 bin konut geliyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ),  Şanlıurfa projeleri için düğmeye bastı. İşte detaylar...

TOKİ Bolu projeleri için düğmeye bastı! 581 ucuz konut geliyor! İşte o tarihler...

Dar gelirli aileleri konut sahibi yapmaya devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Bolu projeleri için düğmeye bastı. İşte detaylar...

TOKİ Şanlıurfa projeleri için düğmeye bastı! O ilçeye 1.750 ucuz konut geliyor! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Şanlıurfa projeleri için düğmeye bastı. Projeler kapsamında 1.750 adet konut inşa edilecek.

MAGİD projeleri Haberi

MAGİD projeleri

MANİSA Girişimci inşaat Müteahhitleri Derneği (MAGİD) Başkanı Osman Yıldırım, değişen büyükşehir yasası ile müteahhitlerin elektrik ve su aboneliği almada büyük sıkıntı yaşadıklarını söyledi. 

Oturma ruhsatı alınan binaların projeye uygun yapılmadığını söyleyen Yıldırım, bu durumdan yapı denetimcilerini sorumlu tuttu. Yıldırım, "Belediyenin söz konusu abonelik işlemlerini tek çatı altında toplayarak. bu sorunun çözüme kavuşturmasını istiyoruz" dedi. 


Hürriyet...