05 / 05 / 2024

malatya riskli ev yıkımı

malatya riskli ev yıkımı

Malatya Pütürge'de merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan 6,8'lik depremde ağır hasar gören evler kontrollü şekilde yıkılıyor...

İstanbul'da ev kiralamak için 3, Ankara'da ev kiralamak için 2 emekli aylığı lazım!

Emeklilere yapılan maaş zammının ardından, kira bedelleri yeniden gündem oldu. Meclis'te zamlı emekli maaşlarının ev kiralarını bile karşılamayacağı konuşuldu. İşte CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ve diğer vekillerin o açıklamaları...

Son dakika: Malatya'da 310 prefabrik ev için düğmeye basıldı! Hatay'da 2 bin 355 köy evinde sona gelindi!

Deprem bölgesindeki konut inşaat çalışmaları tam gaz devam ediyor. Bu kapsamda Malatya'ya 310 prefabrik konut için imzalar atıldı. Hatay'ın 13 ilçesindeki 2 bin 355 köy evi için çalışmalar hızlandırıldı.

Türkiye'de 31 milyon ev ve 6 milyon iş yerinin yüzde 20'si riskli! Yapılacak tek şey kentsel dönüşüm! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, ülke genelindeki riskli yapılarla ilgili konuştu ve yapılacak tek şeyin kentsel dönüşüm olduğuna dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

Deprem uzmanından korkutan açıklama: 6 Şubat depremleri tüm fayları huzursuz etti! Malatya, İstanbul...

Prof. Dr. Şükrü Ersoy, perşembe akşamı Malatya'da meydana gelen depremlerin ardından önemli açıklamalarda bulundu. Ersoy, riskli yerlere değinerek, Malatya ve İstanbul ile ilgili tahminlerini de paylaştı. İşte ayrıntılar...

Ev sahipleri çıldırdı! Riskli banalar uygun fiyatla kiraya veriliyor! Kiralayanların çoğu öğrenci!

Depremlerin ardından yurt genelinde kentsel dönüşüm çalışmaları hız kazandı. Bazı riskli bina sahipleri evlerine yıkım kararı verilmesine karşın 3 ila 6 aya arasında evlerini kiralayamaya devam ediyor. Kiralayanların çoğu ise öğrenciler...

Doğu Anadolu Fay Hattı kırılmaya başladı! Japon deprem uzmanı açıkladı: Malatya'da buralar riskli!

Yüksek inşaat mühendisi, mimar ve deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Doğu Anadolu Fay Hattı'nın kırılmaya başladığına dikkat çekti. Deprem uzmanı, Malatya'da riskli yerleri de açıkladı. İşte ayrıntılar...

Depremzede kiracılar da ev sahibi olabilecek!

6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinde büyük yıkım alan Malatya'da temel atma çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda Çamurlu Mahallesi'nde bugün temeli atılan 400 sosyal konut projesinden depremzede kiracıların da ev sahibi olabileceği açıklandı.

Malatya'daki kentsel dönüşüm konutlarında yaşam başladı!

Malatya Battalgazi'de, Elazığ merkezli olarak 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen depremden sonra riskli alan şeklinde ilan edilen Şehit Fevzi Mahallesi'nde kentsel dönüşüm kapsamında hayata geçirilen 679 konutta yaşam başladı. 

‘Yarısı Bizden’ kentsel dönüşüm kampanyasında ödemeler nasıl yapılacak? 2+1, 3+1 ev taksitleri kaç lira? 

İstanbul’daki riskli yapıların yenilenmesi için hazırlanan ‘Yarısı Bizden’ kentsel dönüşüm kampanyasına talep yağarken, en merak edilen konulardan biri ödeme planı oldu. Peki ‘Yarısı Bizden’ kentsel dönüşüm kampanyasınde ödemeler nasıl yapılacak? 2+1, 3+1 ev taksitleri kaç lira? 

Kiracılar dikkat! Oturduğunuz ev riskli çıktıysa hemen bunlara bakın! Kiracıların hakları peş peşe açıklandı!

Evi riskli çıkan kiracılar, pek çok sorunun yanıtını araştırıyor. En başta haklarını merak ediyorlar. Peki kentsel dönüşümde kiracıların hakları neler?

Kentsel dönüşüm kira yardımı ev sahibi alabilir mi? Ev kiradaysa yardımı kim alır?

Kentsel dönüşümde riskli yapıda ikamet eden kimseler kira yardımı alabiliyor. Peki, kiradaki ev için kentsel dönüşüm kira yardımı ev sahibi alabilir mi?

TOKİ'den Malatya Yeşilyurt'a 541 kentsel dönüşüm konutu!

Dar gelirli aileleri ev sahibi yapan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Malatya Yeşilyurt'ta 541 yeni konut inşa edecek.

TOKİ Malatya Pütürge kura çekilişi 14 Şubat'ta!

Dar gelirli aileleri ev sahibi yapan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Malatya Pütürge projesinin kura çekilişini yarın gerçekleştirecek.

malatya riskli ev yıkımı Haberi

malatya riskli ev yıkımı

Malatya'nın merkezinde bulunan Taşbaşı Mahallesinde Naile Ekinci ve Ömer Polat'a ait evler, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerince ağır hasarlı raporu verilmesiyle boşaltıldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Güvenlik tedbirlerinin alındığı bölgeye sevk edilen iş makineleri ile binalar yıkıldı.

İlçedeki hasarlı binaların yıkım işleminin süreceği belirtildi.

Malatya Bent Mahallesine 26 konteyner ev yerleştirilecek!