05 / 05 / 2024

mar planı nedir

mar planı nedir

Beyoğlu Belediye Başkanı Demircan, "Artık insanlar şehirlerde ekonomi bazlı bir planlama bekliyor. Ekonomi bazlı eğitim ve üretim ilişkisinin kurgulandığı bir yerinde yönetim modeline sadece ülkemizin değil, bütün dünyanın ihtiyacı var diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı. 

İmar planı çeşitleri nelerdir?

İmar planı, şehir planlamada dikkate alınan bir düzenlemedir. Şehir ve çevre planlama stratejilerinde farklı imar projeleri devreye girer. Peki imar planı nedir, imar planı çeşitleri nelerdir ve özellikleri nelerdir? İşte imar planı ve çeşitleri hakkında bilinmesi gerekenler...

Vaziyet planı nedir? Vaziyet planında bulunması gereken unsurlar nelerdir?

Vaziyet planı, inşaat sektöründe kullanılan bir terimdir. Bu plan, inşaat projelerinin bazı aşamalarında işe yarar. Peki vaziyet planı nedir, neden önemlidir, ne işe yarar ve vaziyet planında bulunması gereken unsurlar nelerdir? İşte vaziyet planıyla ilgili kapsamlı bilgiler...

Site yönetim planı nedir, neleri kapsar?

Toplu yaşam alanlarındaki düzeni sağlamak amacıyla bazı kuralların olması gerekiyor. Bu kapsamda planların belirlenmesi için yönetim planına ihtiyaç duyulur. Peki, Site yönetim planı nedir, neleri kapsar? İşte detaylar...

İmar planı askıya çıktı ne demek?

İmar planı askıya çıktı ne demek? İmar planı askıya çıkması ne demektir? İmar planı askı süresi nedir? İşte tüm merak edilenler...

Yeni mekansal strateji planı nedir?

Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile İmar Kanunu'na "Mekânsal Strateji Planı” tanımı eklendi. Peki, yeni mekansal strateji planı nedir?

Yeni nazım imar planı nedir?

Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile “Nazım İmar Planı” ve “Çevre Düzeni Planı” tanımları değiştirildi. Peki, yeni nazım imar planı nedir?

Yeni çevre düzeni planı nedir?

Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile “Çevre Düzeni Planı” tanımı değiştirildi. Peki, yeni çevre düzeni planı nedir?

Özel ormanlarda amenajman planı nedir?

4 Mayıs 2016 tarihinde 29702 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Orman Yönetmeliği'nde amenajman planlarının nasıl olması gerektiği açıklanıyor. Peki, özel ormanlarda amenajman planı nedir?

Toplu yapı vaziyet planı nedir?

Toplu yapılarda; yapıların konumları, ortak nitelikteki yerler ve tesisler, bunların kullanılış amaç ve şekilleri vaziyet planı kapsamında belirtiliyor. Peki, toplu yapı vaziyet planı nedir?

Uygulama imar planı raporu nedir?

İmar planı, imar uygulamalarına esas teşkil etmek üzere yapılan belediyeler tarafından organize edilen planlar olarak karşımıza çıkıyor. Peki, uygulama imar planı raporu nedir?

Anagayrimenkulün yönetim planı nedir?

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince birçok bağımsız bölümden meydana gelen anagayrimenkul, kat malikleri kurulunca yönetiliyor. Yönetim tarzı, bu kurul tarafından kararlaştırılıyor. Peki, anagayrimenkulün yönetim planı nedir?

Köy yerleşim planı nedir?

Köy yerleşme alanının tespiti için ilgili ilçe kaymakamının mütalaasını da dikkate alarak vali, köy yerleşme alanını tespit ve planını hazırlamak üzere komisyon görevlendiriyor. Peki, köy yerleşim planı nedir? Nasıl yapılır?

İlave imar planı nedir?

Mevcut imar planının gelişme alanları açısından ihtiyaca cevap vermediği hallerde ne yapılır? İlave imar planı nedir? İlave imar planı nasıl yapılır? İşte, İlave imar planı esasları..

mar planı nedir Haberi

mar planı nedir

Türkiye Adalet Araştırmaları Merkezi (TÜRKAD) tarafından "Mahalli İdareler ve Revizyon İhtiyacı Sempozyumu" düzenlendi.  

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan programda konuşma yaptı. Demircan, konuşmasında, şehirlerde bütüncül bir bakış açısına ihtiyaç olduğunu belirtti. Demircaz, şunları söyledi; "Şehirlerin gelişmesiyle birlikte insanların şehirlerden beklentisi de değişti. Artık insanlar şehirlerde ekonomi bazlı bir planlama bekliyor. Ne üreteceğiz, üretmek için nasıl bir insan kaynağı yetiştireceğiz? Sosyal ve kültürel hayat nasıl olmalı? Tüm bu soruların cevap bulması noktasında ekonominin de, üretilecek mal ve hizmetlerin de hangi insan kaynağı ile yapılacağının doğru düşünülüp planlandığı sürecin tartışılması gerekiyor."

HER MAHALLENİN, HER MUHİTİN, HER SEMTİN BİR MESLEĞİ OLSUN

Başkan Demircan, "Her mahallenin, her muhitin, her semtin bir mesleği olsa. her çocuk oturduğu muhitin ekonomisine uygun mesleki eğitimler alsa ve bunu...