06 / 05 / 2024

Marmariste turistlik işletmelerin yüzde 70i satılığa çıkarıldı

Marmariste turistlik işletmelerin yüzde 70i satılığa çıkarıldı

Marmaris Emlakçılar Derneği Başkanı Zülfikar Soyvural, Marmaris'te turizm sezonunun kötü gidişi nedeniyle turistlik işletmelerin yüzde 70'inin satılığa çıkarıldığını ancak turistlik otellere alıcı talebinin çok az olduğunu açıkladı.

Maliye bakanlığı, IBAN kiralayanların peşinde! IBAN kiralayana ağır cezalar geliyor...

Milyonlarca liralık satış yapan bazı işletmelerin kullandığı IBAN’ların bir kısmının eş, dost ve akraba adına kayıtlı olduğu belirlendi. Buna göre, bazı IBAN'ların ise kiralandığı tespit edildiği ifade edildi. 

Kanada, yabancıya konut satışı yasağını 2027'ye kadar uzattı!

Kanada federal hükümeti, ülkede yabancıların konut sahibi olmasına ilişkin mevcut yasağı iki sene daha uzatma niyetinde olduğunu duyurdu. Yabancı ticari işletmelerin ve Kanada vatandaşlığı yahut daimi oturum izni olmayanların konut satın almalarına ilişkin yasağın süreceği kaydedildi.

İşletmelerin 2023 karnesi: Tasfiyeler ve konkordato başvuruları adeta patladı!

2023 yılında yaşanan zorlu finansal koşullar bir çok işletmenin mali durumunu olumsuz yönde etkilendi. Bu süreçte konkordato ve tasfiyelerde ciddi artışlar görüldü.

Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Birliği açıkladı! Halk ucuz ete ulaşamıyor...

Et fiyatlarında yaşanan yükselişe karşı bir uyarı da üretici birliğinden yapıldı. Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Bülent Tunç, ithalatı sınırlı sayıdaki büyük işletmelerin yaptığını kaydederek iç piyasada et fiyatlarının düşmediğini belirtti. İşte haberin ayrıntıları...

Şanlıurfa'da depremden zarar gören 180 küçük işletmeye 10 milyon lira hibe desteği...

Şanlıurfa'da, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) tarafından gerçekleştirilen "Depremden Etkilenen Küçük İşletmelerin Desteklenmesi Hibe Programı" kapsamında 180 firmaya 10 milyon 305 bin lira destek verildiği açıklandı. İşte haberin detayları...

Depremlerden etkilenen 106 işletmeye 8 milyon 305 bin TL hibe verilecek!

"Depremden Etkilenen Küçük İşletmelerin Desteklenmesi Hibe Programı" kapsamında, Adana ilinde başvuru ve mülakat süreci tamamlanmış olan toplam 106 işletmeye 8 milyon 305 bin TL hibe verilecek....

Bakan Bolat’tan hazır beton sektöründe indirim müjdesi!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, hazır beton üretici ve satıcısı işletmelerin kendisine, "Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında vatandaşlarımızın ve devletimizin yanındayız" başlıklı fiyat indirme kampanyasına katılacakları taahhüdünde bulunduğunun müjdesini verdi

8 ayda 13 bin 792 şirket kepenk indirdi!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği verilerine göre, 2023 Ağustos'ta 1784 şirket kapandı ve böylece yılın ilk 8 ayında kapanan toplam şirket sayısı 13 bin 792 oldu. Kapanan işletmelerin 642'si toptan ve perakende ticaret, 251'i inşaat, 168'i imalat sektöründe faaliyet gösteriyordu.

KOBİ'lere can suyu olacak yeni düzenleme yolda! Limit yükseltiliyor!

KOBİ’lere finansman desteğinin artırılması konusunda can suyu olacak yeni paket hazırlığı başladı. Bu düzenleme ile işletmelerin 100 milyon lira olan kredi kefalet limiti 150 milyon liraya çıkarılacak.

İşletmelerin yüzde 99,8’ini oluşturan KOBİ’ler banka kredilerinin dörtte birini alabiliyor!

Ülke ekonomisinin omurgasını oluşturan KOBİ’lerin, ülkedeki tüm işletmelerin sayıca yüzde 99,8’ini oluşturmasına rağmen, bankacılık sektörü toplam kredilerinden ancak yüzde 27,7’lik bir pay aldığı belirtildi.

İstanbul'da 300 bine yakın iş yerinin acil dönüştürülmesi gerekiyor!

İstanbul’daki çarpık kentleşme ve ticari işletmelerin bulunduğu bölgelerin depreme dayanıksız durumda olması, konutların yanı sıra ticari gayrimenkullerin de bir an önce dönüştürülmesi gerçeğini de ortaya koyuyor.

Renault Master kamyonet fiyatları belli oldu! 19 Haziran 2023 fiyatları!

Renault'un başarılı ticari araçlarından biri olan Master Kamyonet'in fiyatları sonunda açıklandı. Master Kamyonet, işletmelerin ihtiyaçlarına uygun çeşitli konfigürasyonları, geniş kasa kapasitesi ve güçlü motor seçenekleriyle dikkat çekiyor. İşte, Master Kamyonet'in özellikleri ve fiyatlarıyla ilgi

Cumhurbaşkanı duyurdu! Selden etkilenen işletmelerin yaraları 300 bin TL ile sarılacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine sonrası “Acil Destek Kredisi'nin” detaylarını açıkladı. İşte detaylar!

Marmariste turistlik işletmelerin yüzde 70i satılığa çıkarıldı Haberi

Marmariste turistlik işletmelerin yüzde 70i satılığa çıkarıldı

GETOB Başkanı Bülent Bülbüloğlu ise bölgede geçen yıllara göre satılık otel sayısında artış yaşandığını, bunun sebebinin de turizmcinin kredilerini ödeyemez hale gelmesinden kaynaklandığını belirtti.


Turizm sektöründe sezon yaklaştıkça endişeler artmaya başladı. Rusya ile yaşanan kriz ve Avrupa pazarındaki payın düşmesiyle krize giren sektörde, sezonun yaklaşmasıyla birlikte satılık tesis sayısının artmasından endişe ediliyor. Buna göre satılık tesis sayısının, mayıs ve haziran aylarında iki katına çıkacağı tahmin edilirken, turizmciler sektördeki kötü gidişatın geri dönülmez bir noktaya geldiğini söyledi.


Konuyla ilgili İHA muhabirine açıklama yapan Marmaris Emlakçılar Derneği Başkanı Zülfikar Soyvural, ilçede son 3 yılda kötüye giden turizm sezonu nedeniyle otellerin yüzde 70'ine yakınının satılığa çıkartıldığını söyledi. Soyvural sözlerini şöyle sürdürdü:


"Maalesef turizm sezonu iyi bir yönde ilerlemiyor. Turizmciler bu kötü durumdan olumsuz etkilenecek. Kimse...