02 / 05 / 2024

Mayıs başında konut kredisi faizleri

Mayıs başında konut kredisi faizleri

Bankaların konut kredisi faiz oranları Mayıs ayının başında ne kadar oldu? En düşük konut kredisi faizi hangi bankada?

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları Mayıs ayında yüzde 1,9 arttı!

İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi (ONS) tarafından açıklanan verilere göre, Birleşik Krallık'ta konut fiyatları Mayıs ayında yüzde 1,9 artış gösterdi.

Sanayi üretimi Mayıs ayında aylık yüzde 1,1 artarken, yıllık yüzde 0,2 azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan rakamlara göre, sanayi üretim endeksi, Mayıs ayında aylık bazda yüzde 1,1 artış gösterirken, yıllık bazda yüzde 0,2 düşüş gösterdi.

Avro Bölgesi'nde üretici fiyatları Mayıs ayında geriledi!

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) tarafından açıklanan rakamlara göre, Avro Bölgesi'nde Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE), Mayıs ayında aylık bazda yüzde 1,9 azaldı.

ABD’de konut satışları Mayıs ayında yüzde 22,2 düştü!

National Association of Realtors (NAR) tarafından açıklanan resmi verilere göre, ABD'de bekleyen konut satışları endeksi, Mayıs ayında yüzde 2,7 azaldı. Yine açıklanan rakamlara göre, söz konusu satışlar yıllık bazda da yüzde 22,2’lik düşüş kaydetti.

Hizmet üretici enflasyonu mayıs ayında yüzde 65,47 oldu!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), hizmet üretici enflasyonunun mayıs ayında aylık yüzde 2,99, yıllık yüzde 65,47 olduğunu açıkladı.

Küresel ham çelik üretimi Mayıs ayında yüzde 5,1 düştü!

Merkezi Brüksel'de bulunan Dünya Çelik Birliği (Worldsteel) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, küresel ham çelik üretimi, Mayıs ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5,1 düştü ve 161,6 milyon ton oldu.

İngiltere'de enflasyon Mayıs ayında sabit kaldı!

İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi (ONS) tarafından İngiltere'de yıllık enflasyon, Mayıs ayında yüzde 8,7 ile değişiklik göstermezken, çekirdek enflasyon yüzde 7,1'e yükseldi.

ABD'de konut başlangıçları Mayıs ayında yüzde 21,7 artışla beklentileri aştı!

ABD Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de konut başlangıçları, Mayıs ayında yüzde 21,7 artışla 1 milyon 631 bine yükseldi ve beklentilerin üzerinde gerçekleşti.

İnşaat malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi mayıs ayında 71,45 puana yükseldi!

Türkiye İMSAD tarafından hazırlanan İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi Mayıs 2023 sonuçları açıklandı. Buna göre mayıs ayında 1,30’luk artarak 71,45 puana yükseldi.

Türkiye'den Körfez ülkelerine Mayıs ayında 1,6 milyar dolarlık ihracat!

Açıklanan resmi rakamlara göre Türkiye'nin Körfez ülkelerine ihracatı, Mayıs ayında geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 29 arttı ve 1 milyar 691 milyon dolar şeklinde oldu.

Mayıs ayında İŞKUR’a kayıtlı işsiz sayısı 2,6 milyon oldu!

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü (İŞKUR), 2023 yılı mayıs ayı Aylık İstatistik Bülteni verilerini yayımladı. Verilere bakıldığında mayıs ayında İŞKUR’a kayıtlı işsiz sayısının 2,6 milyona ulaştığı görüldü.

Mayıs ayında en fazla aylık reel getiri külçe altında oldu!

Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde 2023 yılının Mayıs ayında en yüksek aylık reel getiri yüzde 4,55 ile külçe altında gerçekleşti.

Reel Kesim Güven Endeksi Mayıs ayında 0,3 puan artarak 108,3'e yükseldi!

Açıklanan rakamlara göre, Reel Kesim Güven Endeksi (RKGE), Mayıs ayında bir önceki aya göre 0,3 puan yükseldi ve 108,3'e çıktı.

Mayıs başında konut kredisi faizleri Haberi

Mayıs başında konut kredisi faizleri

Kredi faizleri birçok bankada Nisan sonunda yeniden düşüşe geçti. Mayıs başında bankaların konut kredisi faizleri ne kadar oldu?

Bankaların kredi faiz oranları 2019’un ikinci yarısından sonra Merkez Bankası'nın faiz indirimleri ile destek bularak 2020 Mart ayına kadar kesintisiz olarak düşüş ivmesinde ilerledi. Tüm dünyayı etkisi altına alan ve ülkemizde de Mart ayı itibariyle görülmeye başlanan coronavirus ve ekonomik etkileri sonrasında bazı bankalarda kredi faizleri artmaya başladı. 

Piyasa yapıcı kuruluşların destekleri ve Merkez Bankası’nın Nisan ayında da politika faizlerinde kesintisiz şekilde faiz indirimine devam etmesi ile bankaların likiditeye erişimi kolaylaştı. Bu zor günlerde ekonomiyi desteklemek için elini taşın altına koyduklarını belirten bankalar kredi ertelemeye, yeni finansmanlarda koşulları kolaylaştırmaya ve kredi faizlerini indirmeye başladı. 

Nisan sonunda Garanti BBVA, Kuveyt Türk, Türkiye Ekonomi Bankası (TEB),...