18 / 05 / 2024

Mega deprem nedir

Mega deprem nedir

Deprem tahmincisi olduğu söylenen Frank Hoogerbeets'in açıklamaları herkesi şoke etti. Hoogerbeets, büyük deprem için Şubat ayının son iki haftasına dikkat çekti.

İstanbul Yenileniyor ile bin 900 vatandaş deprem dirençli evlerine kavuşuyor!

Depremin kapıda olduğu mega kent İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmaları hız kesmeden devam ederken, KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt da resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda İstanbul Yenileniyor ile bin 900 vatandaşın deprem dirençli evlerine kavuşacağını söyledi. 

Konut sigortası nedir, neleri kapsar? Konut sigortası fiyatı 2023 ne kadar? 

Deprem ülkesi olan Türkiye'de konut sigortasının detayları merakla sorgulanıyor. Peki, Konut sigortası nedir, neleri kapsar? Konut sigortası fiyatı 2023 ne kadar? 

Enkaz bedeli nedir?

Enkaz bedeli, adından da anlaşılacağı gibi deprem felaketinde sağlanan bir yardımdır. Bu yardım, yasal bir şekilde yapılır ve devlet tarafından sağlanır. Peki enkaz bedeli nedir, kime ödenir, nasıl hesaplanır? İşte depremden etkilenen kişileri ilgilendiren enkaz bedeli ile ilgili bilgiler...

Deprem korkusuna son! Akıllı mobil capsül ev geliyor!

6 Şubat Kahramanmaraş depreminin ardından beklenen İstanbul depremi ve ülkemizin deprem bölgesi olması gerçeği güvenli yaşam alanları arayışını başlattı. İşte ''Akıllı mobil capsül evler'' deprem korkusunu ortadan kaldırmak için geliyor. Peki akıllı mobil capsül ev nedir, özellikleri neler?

Riskli yapı nedir? Riskli yapı tespiti nasıl yapılır?

Deprem kuşağında bulunan Türkiye için riskli yapı denetimi son derece önemlidir. Riskli yapının tespit edilmesi ve gereken önlemlerin alınması durumunda deprem felaketi en az zararla atlatılabilir. Peki riskli yapı nedir ve nasıl tespit edilir? Riskli yapı ile ilgili tüm detaylar...

Türkiye'nin deprem ile mücadelesi ve Deprem Sigortası'nın önemi! 

Ülkemizde art arda meydana gelen yıkıcı depremler yeterince hazırlıklı olmadığımızı gösteriyor. Peki geleceğe yatırım olan deprem sigortasının önemi nedir?

Deprem kredisi başvurusu nasıl yapılır? Deprem kredisi nedir? Deprem kredisi veren bankalar hangileridir?

Deprem kredisi başvuruları gündemde yer alıyor. Deprem kredisi başvuruları belli oldu. İşte detaylar!

İSDEMİR, HATEKS, MEGAP, Barem!.. Deprem bölgesindeki şirketlerden KAP’a peş peşe açıklama geldi!

Kahramanmaraş depremleri sonrasında bölgede faaliyet gösteren şirketler, Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) peş peşe açıklama yaptı. Deprem nedeniyle üretime ara verdiğini bildiren İsdemir’in ardından Hateks kademeli üretime başlayacağını duyururken, Barem Ambalaj ve Mega Polietilen ise üretime ye

Deprem bölgesinde ayakta kalan 2 binada gündeme gelen sismik izolatör nedir?

Kahramanmaraş depremlerinde iki hastane binası ayakta kaldı. Bu binaların zemininde kullanılan sistem merak konusu oldu. Sismik izolatör olarak kullanılan sistem nedir ve nasıl işe yarıyor?

Deprem sigortasında teminat arttı! Zorunlu Deprem Sigortası nedir? Deprem sigorta teminatı ne kadar oldu?

Zorunlu deprem sigortası kapsamında, bir mesken için verilebilecek azami teminat tutarı 320 bin TL'den 640 bin TL'ye çıkarıldı.

Mega kent İstanbul'daki 600 bin konut için güçlendirme çağrısı!

Deprem Güçlendirme Derneği Başkanı Sinan Türkkan mega kent İstanbul'daki 600 bin konut için güçlendirme çağrısı yaptı. İşte Sinan Türkkan'ın konuyla ilgili açıklamaları...

DASK 2022 tarifesi nedir? DASK bu yıl ne kadar oldu?

Zorunlu Deprem Sigortası, binanızdaki deprem ve depremden kaynaklanan maddi hasarları karşılıyor. Peki, DASK 2022 tarifesi nedir? DASK bu yıl ne kadar oldu? İşte tüm merak edilenler...

Prof. Dr. Şükrü Ersoy'dan İstanbul için deprem uyarısı: 50 bin bina çökebilir!

Mega kent İstanbul'da geçtiğimiz hafta sonu meydana gelen deprem, Marmara Depremi tartışmalarını yeniden alevlendirdi. Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Dekanı Deprem ve Tsunami Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy konu ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Mega deprem nedir Haberi

Mega deprem nedir

Dünyada her gün irili ufaklı çok sayıda deprem oluyor.

Depremler en yoğun olarak Pasifik Ateş Çemberi adı verilen bölgede meydana geliyor. 

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Kuzey Anadolu Fay Hattı bölgesinde bulunan Türkiye de aktif deprem kuşağı içerisinde konumlanıyor.

Kendisini yeni nesil deprem tahmincisi olarak gören Frank Hoogerbeets, deprem tahmininlerini paylaştı.

Hoogerbeets, Şubat'ta gezegen hizalanması yaşanacağının ve bunun etkilerinin Dünya için korkunç olacağını 
ifade etti.

Hoogerbeets,Mars, Uranüs ve Neptün'ün aynı düzlemde konumlanacağını iddia etti.

Buna göre, üç gezegenin aynı konumda hizalanması galakside değişik etkilere yol açacak. Gezegenlerin Dünya'ya etkisi korkunç olacak.

Hoogerbets'e göre, özellikle Şubat ayının son iki haftasında mega deprem olarka adlandırdığı şiddetli yer hareketlerinin meydana gelecek.

Tahmininden son...