04 / 07 / 2024

mega kent

mega kent

Milyarlarca insan köylerini terk edip şehirlere yerleşti ve bu neden dünya nüfusunun yarısı şehirlerde yaşıyor. Giderek artan bu tren nedeniyle Birleşmiş Milletler kentleşmenin doğurduğu problemlere dikkat çekiyor.

İstanbul depremi kapıda! Megakentte sanayi dönüşümüne ihtiyaç var!

İstanbul Sanayi Odası (İSO),Başkanı Erdal Bahçıvan yaptığı açıklamada mega kent İstanbul’un sorunları arasında ‘trafik yoğunluğunun’ ilk sıralarda yer aldığına değinerek, 'kentsel' benzeri bir 'sanayi dönüşümü'ne ihtiyaç olduğunu söyledi.

İstanbul'da deprem olmasa bile kendiliğinden çökebilecek bina sayısı açıklandı!

İstanbul Bahçelievler’de çöken bina, mega kentin depreme ne kadar hazırlıklı olduğu sorusunu da yeniden gündeme getirdi. Peki mega kent akıllara getirdi. Peki mega kent İstnbul'da deprem olmasa da kendiliğinden çökebilecek bina sayısı kaç?

Sektörden boş 600 bin konut sisteme girsin, kiralar düşsün önerisi!

Mega kent İstanbul’da fahiş kiralarda yüzde 25 köpüğün alındığını fakat buradan geriye gidiş beklenmediğini dile getiren gayrimenkul uzmanları, "600 bin boş konut sisteme girerse rekabetçi bir piyasa oluşacağını belirtiyor. 

Prof. Dr. Ali Koçak uyardı: İstanbul'da 50 bin bina acil yıkılmalı!

Prof. Dr. Ali Koçak yaptığı açıklamada yapılan incelemelerde mega kent İstanbul'da 2000 yılı öncesinde yapılmış yaklaşık 300 bin bina olduğunu belirterek, bu binalardan acilen yıkılması gerekenlerin sayısının ise 50 bin olduğunu söyledi.

İstanbul'daki konut fiyatları Mertens'e de pahalı geldi: Satın almak istedik ama çok pahalıydı, biz de kiraladık!

Mega kent İstanbul'daki konut fiyatları Galatasaray'da yeni sezonda da takımda kalması büyük oranda kesinleşen yıldız futbolcu Dries Mertens'e bile pahalı geldi.

İstanbul'da devre mülk dolandırıcılarına baskın: Tam 38 milyon liralık vurgun!

Mega kent İstanbul'da devre mülk dolandırıcılığı yaparak 36 milyon Türk Lirası haksız kazanç elde eden şebekeye bir operasyon düzenlendi. Gerçekleştirilen operasyonda 5 şüpheliden 3'ü tutuklandı.

Artan maliyetler ve düşen alım gücü deprem riskiyle birleşti: Konut krizi can krizine dönüştü!

Mega kent İstanbul'daki 2 milyonluk yapı stokunun 1.3 milyonu riskli olarak belirtiliyor. Söz konusu yapılardan 230 bin tanesi de acilen dönüştürülmesi gerekiyor.

KİPTAŞ'tan İstanbul Avrupa Yakası'na yeni proje müjdesi!

Mega kent İstanbul'daki projelerine hız kesmeden devam eden KİPTAŞ, bir yeni projesini de Sarıyer'de inşa edecek. Yüzde 100 uzlaşı oranı sağlanan proje için çalışmalar da devam ediyor.

Konut almak hayal mi oldu? Kiralık fiyatları artarken, satılık fiyatları düşüyor!

Mega kent İstanbul'da kiralık konut fiyatları artarken, satılık konut fiyatları da düşüyor. Gayrimenkul piyasasındaki durgunluk merak konusu olurken, uzmanlar konu ile ilgili olarak yaptıkları açıklamada piyasanın zaman içerisinde kendisini realize ettiğini belirtiyor.

Asmalımescit'in efsane mekanı eski Babylon binası 75 milyon TL'ye satışa çıkarıldı!

Mega kent İstanbul'un simgeleri arasında yer alan Babylon'un Asmalımescit'teki binası, rekor bir bedelle satışa çıkarıldı. Müzikseverlerin hafızalarına kazınan söz konusu mekân, 75 milyon liralık fiyat etiketiyle yeni bir sahibine devredilmeyi bekliyor.

Prof. Dr. Naci Görür'den İstanbul depremi için yeni açıklama geldi!

Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür yaptığı açıklamada mega kent İstanbul'un büyük bir afetle karşı karşıya kalabileceğini ve yaşanacak depreme hazırlanmak için acil adımlar atılması gerektiğini dile getirdi.

Binalarda yapılan tadilat hataları, ölüme götürüyor: Bir delik bile açılmaması gereken kolonlar kesiliyor!

İçmimarlar Odası İstanbul Şubesi Başkanı Herdem Süer binalarda gerçekleştirilen ölümcül tadilat hataları ile ilgili çok önemli açıklamalar yaptı. Açıklamasında mega kent İstanbul'da kendiliğinden çöken binalar olduğunu anımsatan Süer, kritik uyarılar da yaptı.

Kredili konut satışı 76 ilde geriledi!

Konut satışları Şubat ayında artmasına rağmen, ipotekli konut satışlarının 76 şehirde gerilediği kaydedildi. Açıklanan rakamlara göre mega kent İstanbul’da toplamda yüzde 9 artış gösteren konut satışı ipotekli de yüzde 46,9, Ankara’da yüzde 53,4, Antalya’da yüzde 49,4 oranında azaldı.

mega kent Haberi

mega kent

Milyarlarca insan köyünü terk edip şehirlere yerleşti. 20'nci yüzyılın ortalarında dünya nüfusunun yüzde 30'u büyük şehirlerde yaşarken, günümüzde bu oran yüzde 50'yi aştı. Kırsaldan kaçış olmasa da büyük yerleşim merkezlerinde nüfus patlaması yaşanıyor. En çok çocuk şehirlerde doğuyor. 2050 yılına kadar dünya nüfusunun yüzde 80'inin kentli olacağı tahmin ediliyor.


Doğum oranın en yüksek olduğu şehirler, Asya, Afrika ve Latin Amerika ülkelerinde bulunuyor. Sanayi ülkelerinde ise kent nüfusu tedricen artıyor ya da azalıyor. Bu trende rağmen Japonya'nın başkenti Tokyo 1960'lı yıllardan bu yana dünyanın en kalabalık nüfuslu metropol bölgesi sayılıyor.


Nüfusu en az 10 milyon olan mega kentlerin sayısı 2020'de 27'ye ulaşmış olacak. Bu şehirlerin neredeyse tamamı kalkınma halindeki ülkelerde bulunuyor. Mega yerleşim merkezleri çoğu zaman büyük şehirlerin birleşmesiyle meydana çıkıyor. Büyük...