02 / 05 / 2024

Mehmet Özhaseki açılış konuşması

Mehmet Özhaseki açılış konuşması

Bursa Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Kurultayı'ndaki açılış konuşmasında Özhaseki "Hiçbir insan, ulaştığı modern hayattan geriye gitmez. Bizler şehirlerimizi daha yaşanır, modern ve akıllı hale getiriyoruz" diyor.

Bakan Özhaseki açıkladı! Şehirleri depreme dayanıklı yapmamız lazım!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem kuşağında yer alan Türkiye'de kentlerin depreme dirençli şekilde inşa edilmesi gerektiğini kaydetti.

Bakan Özhaseki açıkladı! TOKİ, 1 milyon 340 bin konut yaptı...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "Binlerce kişilik orduyla inşa için çalışıyoruz, 4 bin 334 köyümüzde çelik karkastan evler yapmaktayız. Buna göre, TOKİ 22 senede 1 milyon 340 bin konut yaptı" diye konuştu.

Bakan Mehmet Özhaseki İstanbul'da dönüştürülecek konut sayısını açıkladı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, olası depreme hazırlık için gelecek senelerde İstanbul'da yaklaşık olarak 600 bin konutun dönüştürüleceğini dile getirdi.

Bakan Özhaseki'den flaş çağrı: İstanbul'da kim belediye başkanı adayıysa 'Nereyi dönüştüreceksin?' diye sorun!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, sayılı günler kalan yerel seçimle ilgili konuştu ve megakentlilere kentsel dönüşüme ilişkin bir çağrıda bulundu. 

Bakan Özhaseki açıkladı! 5 şehir için 0,69 faiz ve 180 ay vadeli kredi müjdesi geldi! İstanbul ve İzmir de dahil!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki yaptığı açıklamada  "İklim ve Afetlere Dayanıklı Şehirler Projesi" kapsamında İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Manisa ve Tekirdağ'da yüzde 0,69 faiz ve 180 ay vadeyle 2,5 milyon TL'ye varan kredi desteği verileceğini duyurdu. 

Bakan Özhaseki açıkladı! KÖYDES için bu yıl 6,9 milyar lira ödenek ayrıldı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Köylerin Altyapısının Desteklenmesi (KÖYDES) Projesi için bu sene 6,9 milyar lira ödenek ayırdıklarını kaydetti.

Bakan Özhaseki açıkladı: İsterlerse rezerv alanda, isterlerse yaşadıkları mahallede şehit ailemizin evi hazır!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki,  şehit olan askerlerden Kahramanmaraşlı Piyade Er Müslüm Özdemir’in ailesi için isterlerse rezerv alanda, isterlerse yaşadıkları mahallede ev verileceğini açıkladı. İşte detaylar...

Bakan Özhaseki açıkladı: İstanbul'da ve deprem bölgesinde kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesindeki çalışmalar ve İstanbul'daki kentsel dönüşüm ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşte Özhaseki'nin o konuşması...

Bakan Özhaseki açıkladı: Türkiye'de hareketli 485 fay hattı var! Evler buna göre yapılmalı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, katıldığı bir açılışta deprem ve kentsel dönüşümle ilgili konuştu. Türkiye'de hareketli 485 fay hattı olduğunu aktaran Özhaseki, konutların buna göre inşa edilmesi gerektiğini söyledi. 

Bakanı Özhaseki açıkladı! "Yerinde Dönüşüm" projesine başvurular 250 bini aştı...

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "Yerinde Dönüşüm" projesine 210 bin konut, 40 bin iş yeri olmak üzere toplam 250 bin 170 başvuru alındığını açıkladı. İşte haberin detayları...

Mehmet Özhaseki'den Adıyaman'ı ayağa kaldırma sözü!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "Adıyaman'da, şehir merkezine yapacağımız konut ve iş yerlerini sosyal donatı alanlarıyla birlikte tamamlayarak şehrimizi hızla ayağa kaldıracağız." ifadesini kullandı.

Bakan Özhaseki açıkladı: 'İlk olarak 200 bin konut yenilecek!'

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki yaptığı açıklamada olası İstanbul depremine yönelik hazırlıkları hızlandırdıkları ve aralık ayı ortasında 5-6 maddelik eylem planını kamuoyuyla paylaşacaklarını söyledi.

Bakan Özhaseki açıkladı! Yeniden İmar Çerçeve Projesi kapsamında afet bölgesini alt ve üst yapısıyla ayağa kaldıracağız!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Yeniden İmar Çerçeve Projesi kapsamında afet bölgesini alt ve üst yapısıyla ayağa kaldıracaklarını açıkladı.

Mehmet Özhaseki açılış konuşması Haberi

Mehmet Özhaseki açılış konuşması

Zira şehirler canlı organizmalardır, doğar gelişir, bazen de hastalanır, bakıma muhtaç hale gelir. Devletlerden de eski olan şehir, uygarlığın yeşerdiği yerdir... Bu sözler, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'ye ait. Sabah gazetesinin düzenlediği Bursa Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Kurultayı'ndaki açılış konuşmasında Özhaseki "Hiçbir insan, ulaştığı modern hayattan geriye gitmez. Bizler şehirlerimizi daha yaşanır, modern ve akıllı hale getiriyoruz" diyor. 


Sabah gazetesi bu kurultayların ilkini nisanda İstanbul'da yapmış, Cumhurbaşkanı Erdoğan sektör aktörlerine, benzer çağrıda bulunmuştu. Gazete olarak bir yandan inşaat sektörünün iletişim platformu olurken diğer yandan kentsel dönüşüm, mütekabiliyet gibi temel dönüşümlerin fikri takibini yapan, sektörün adeta entelektüel tarlası rolünü üstleniyoruz. 


Bursa Merinos Kongre Merkezi'ndeki katılımcılar, 20 yıllık süreçte 6.5 milyon konutun dönüşecek ve 400 milyar dolarlık eko sistem oluşturacak kentsel...