05 / 05 / 2024

Merkez Bankası iletişim

Merkez Bankası iletişim

Merkez Bankası, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 8,25'te, gecelik marjinal fonlama oranını yüzde 11,25'te, borçlanma faiz oranını yüzde 7,50'de sabit tuttu.

Merkez Bankası kurumlar vergisinde lider!

Merkez Bankası kurumlar vergisinde lider oldu. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası AŞ, ödediği 889 milyon 835 bin 346,20 lira ile 2013 yılında en fazla kurumlar vergisi ödeyen kurum oldu.

Merkez Bankası'nın rezervleri geriledi!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının ( TCMB ) toplam rezervleri 3 Ocak ile biten haftada 2 milyar 564 milyon dolar azalarak 130 milyar 312 milyon dolara geriledi...

Merkez Bankası faiz oranı değişmedi!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, borçlanma faiz oranını yüzde 3,5' te ve borç verme faiz oranını yüzde 7,75' te sabit tuttu...

Ramazan Kurtoğlu'ndan Merkez Bankası faiz kararı yorumu: Sadece para ve döviz politikaları ile bu badireyi atlatamayız!

Dün açıklanan Merkez Bankası faiz kararı sonrası ekonomist Ramazan Kurtoğlu'ndan faiz yorumu geldi. Kurtoğlu ''Sadece para ve döviz poltikiları ile bu badireyi atlatamayız'' diyerek Merkez Bankası Başkanı ve Mehmet Şimşek'e seslendi. 

Merkez Bankası’ndan yeni adım! Krediye erişim kolaylaştırıldı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), bankacılık sisteminde TL’nin payını artırmaya ilişkin adımlarla beraber sadeleşme çerçevesinde ihracat kredileri ve firmaların krediye erişimine dair uygulama kolaylıkları getirdi.

Merkez Bankası, 6 aylık enflasyon tahminini güncelledi! Memur ve emeklilere yapılacak zam tablosunu da etkiledi

Refah artışı için Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in öncelikli olarak dikkate alması gereken üç önemli madde bulunmaktadır. Memur ve emekli maaşı zammı da kamuoyunun yakından takip ettiği konular arasında yer aldı. Merkez Bankası emekli ve memur maaşlarına dair önemli ipuçlarını ortaya çıkardı.

Merkez Bankası araştırmasından çıkan acı gerçek: Şirketler düşük faizli krediyi yatırıma değil, dövize yatırdı!

Merkez Bankası’nın araştırmasına göre, seçim ekonomisi uygulandığı dönemde şirketlere bol keseden dağıtılan düşük faizli krediler, yatırım ve istihdama yansımıyor. Şirketler aldıkları kredileri dövize yatırmayı tercih ediyor.

Merkez Bankası faizi ne kadar yükseltmeye karar verdi?

Mehmet Şimşek'in "pozitif reel faiz" mesajı, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) gelecek haftaki faiz kararı öncesinde önemli bir tartışma konusu haline geldi. Uzmanlar bu mesajın anlamını ve faiz tahminlerini basın mensuplarına açıkladılar. Peki merkez bankası faizi ne kadar yükseltecek?

Merkez Bankası faiz artışı: Kredi faizleri ikiye katlandı, ne olacak?

Merkez Bankası'nın politika faizini yüzde 8,5'ten yüzde 25'e yükseltmesi sonucunda, kredi faiz oranlarında büyük bir dalgalanma yaşandı. Özellikle seçim öncesinde yüzde 20 oranında olan taşıt kredi faizleri, yüzde 46'ya fırlayarak iki katından daha fazla artış gösterdi. 

Merkez Bankası'nın rezerv satışı iddiaları Bakan Şimşek'in açıklamasıyla çürütüldü!

Merkez Bankası'nın rezerv satışı ile kurdaki yükselişi durdurmaya çalıştığı iddiasına Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Bu iddia gerçeği yansıtmıyor" dedi.

Bakan Şimşek ve Merkez Bankası Başkanı Erkan’dan çok konuşulacak karar!

​​​​​​​Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, enflasyon raporu toplantısında yatırımcılar ile görüşeceklerini açıkça ifade etmişti. Bu açıklamadan sonra ilk hamle geldi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Erkan’ın yarın JP Morgan'ın yatırımcı toplantısına katılacağı belirtildi.

Dünyaca ünlü banka: ‘Faiz artışı kadar Merkez Bankası’nın iletişim dili de önemli’

Almanya merkezli dünyaca ünlü Deutsche Bank, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’na yönelik bir rapor yayımladı. Deutsche Bank, faiz artışı kadar Merkez Bankası’nın iletişim dilinin de önemli olduğunu vurguladı.

Merkez Bankası Başkanı Erkan o ismi en yakınına atadı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, 13 Haziran’da bankanın İletişim ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Gizem Uzuner'i görevden almıştı. Başkan Erkan, dün de beraber çalışacağı Başkanlık Ofisi Genel Müdürlüğüne kurum içinden Emine Aslı Üvez Meriç'i atadı.

Hafize Gaye Erkan, Merkez Bankası’nın başına mı geçiyor?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in göreve başlaması ile beraber tüm gözler ekonomi bürokrasisinde atılacak adımlara çevrildi. Bu doğrultuda, ABD’de önemli işlere imza atan Dr. Hafize Gaye Erkan'ın Merkez Bankası'na ilk kadın başkan olarak atanmasına kesin gözüyle bakılıyor.

KKM’de yeni rekorlar kırıldı, Merkez Bankası iki seçim arası 6.6 milyar dolar bozdurdu!

Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesaplarının toplamı 2 trilyon 498 milyar 727 milyon liraya yükselerek yeni zirvesini gördü. Merkez Bankası’nın net rezervleri 2002 sonrası en düşük seviyeye indi.

Seçim sonrası Merkez Bankası’ndan yumuşamaya ilk kez yeşil ışık!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) üst düzey bankacılarla toplantı yaptı. Toplantıda bankacılar belki de ilk kez dü­zenlemelerde yumuşama talep­lerine TCMB’den olumlu geri dönüş aldı.

Merkez Bankası iletişim Haberi

Merkez Bankası iletişim

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 8,25'te, gecelik marjinal fonlama oranını yüzde 11,25'te, açık piyasa işlemleri çerçevesinde piyasa yapıcısı bankalara repo işlemleri yoluyla tanınan borçlanma imkanı faiz oranını yüzde 10,75'te ve borçlanma faiz oranını yüzde 7,50'de sabit...