04 / 05 / 2024

mersin imar projeleri

mersin imar projeleri

Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği Başkanı Nesim Ekinci 'Mersin eğer bir dünya kenti olacaksa, büyük bir ilerlemeden bahsediyorsak, yurt dışından gelecek yatırımcılardan bahsediyorsak, arsa sıkıntısının çözülmesi gerekir' dedi.

DEVA Partisi'nden imar affı tepkisi: Bunlar yapılsaydı binlerce kişi yaşıyor olurdu!

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler ile imar affına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. İşte Ekmen'in o tepkisi ve açıklamaları..

İnşaat sektörü konut projeleri için yeni imar alanları talep ediyor!

Bursa'da inşaat yapı müteahhitleri ile inşaat sektöründe yer alan üyeler kentte yeni imar alanları için talepte bulundu.

Mersin Toroslar Belediyesi yeni imar planlarını duyurdu!

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Aralık ayı Meclis Toplantısında yeni imar planları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Mersin İKK'dan TOKİ’ye ‘kaçak inşaat’ iddiası!

TMMOB Mersin İl Koordinasyon Kurulu, TOKİ’nin Mezitli Bozön’deki toplu konut projesinin imar planları bulunmayan bir alanda, mimari ve temel mühendislik projelerinin onayı olmadan kaçak olarak sürdüğünü iddia edip, bunun kabul edilemeyeceğini duyurdu.

İmar planı çeşitleri nelerdir?

İmar planı, şehir planlamada dikkate alınan bir düzenlemedir. Şehir ve çevre planlama stratejilerinde farklı imar projeleri devreye girer. Peki imar planı nedir, imar planı çeşitleri nelerdir ve özellikleri nelerdir? İşte imar planı ve çeşitleri hakkında bilinmesi gerekenler...

İmar planları ertelendi, konut satışları düştü!

Mersin’de konut satışlarında düşüş sürürken, söz konusu düşüşte, yabancıya konut satışında kotanın dolması ve ertelenen imar planlarının etkisinin büyük olduğu öğrenildi. Planların uygulanmasıyla konut açığında düşüş bekleniyor.

İmar planlarındaki gecikme konut piyasasını sarstı! Bu kentte fiyatlar Miami'yle yarışıyor!

Depremin ardından yaşanan göç ve imar planlarındaki gecikme Mersin'de konut sıkıntısı yarattı. Vatandaş konuta erişimde zorluk yaşarken sektör temsilcileri konuyu değerlendirdi.

Mersin Akdeniz'de altyapı sorununun çözümü kentsel dönüşüm!

Mersin'de Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, ilçedeki imar ve altyapı sorunlarının kentsel dönüşüm ile çözüleceğini dile getirdi. 

Mustafa Gültak'tan imar planları için çağrı!

Mersin Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, imar çalışmaları için çağrıda bulundu.

Mustafa Gültak: Mersin'in en büyük sorunu imar!

Yerel bir televizyon kanalında açıklamalarda bulunan Mersin Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Mersin'in kentsel dönüşüm çalışmaları ve imar sorunlarına yönelik çağrıda bulundu.

Mustafa Gültak: Mersin'de 5 binlik imar planı acilen hazırlanmalı!

Mithat Paşa Mahallesi'nde ziyarette bulunan Mersin Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, kentte imar planlarının acilen hazırlanması gerektiğini dile getirdi. 

İTO ve Bağdat Ticaret Odası Irak'ta müteahhitlik projeleri hayata geçirecek!

İTO ve Bağdat Ticaret Odası'ndan Irak'ın 100 milyar dolarlık müteahhitlik projeleri için iş birliği gerçekleştirecek. Firmalar Irak'ın yeniden imar edilmesinde önemli paya sahip olacak. 

TOKİ Mersin'deki Romanlar için konut projeleri hayata geçirecek! 

8 Nisan Dünya Romanlılar Günü dolayısıyla Roman milletvekili ve vatandaşlarla bir araya gelen Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, TOKİ'nin Roman vatandaşlar için konut projeleri yürüttüğünü dile getirdi. 

mersin imar projeleri Haberi

mersin imar projeleri

Kentte yeni yerlerin imara açılarak arsa sıkıntılarının çözülmesi için bu planların bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini vurgulayan Ekinci, "Mersin eğer bir dünya kenti olacaksa, büyük bir ilerlemeden bahsediyorsak, yurt dışından gelecek yatırımcılardan bahsediyorsak, arsa sıkıntısının çözülmesi gerekir. 

Şimdi bir yatırımcı geldiği zaman kimse yer gösteremiyor. Hatta dışarıdan gelecek yatırımcılardan ziyade, kentin mevcut potansiyelinin değerlendirebileceği alanlar yok. Bu nedenle kentte konut üretimi ve satışı olumsuz etkileniyor" dedi. 


 Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği Başkanı Nesim Ekinci, imar planı sıkıntılarının çözülmesiyle birlikte kentin inşaat sektöründe çok daha ileriye gidebileceğini kaydetti Mehmet KOÇAK/mersİn Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği (MERYAP) Başkanı Nesim Ekinci, inşaat sektörünün 150 yan sektörü beslediğini belirterek, söktürün Mersin'de ciddi öneme sahip olduğunu vurguladı. Ekinci, 1/100 binlik ve 1/5 binlik imar planı sıkıntılarının bir...