05 / 05 / 2024

Michael Goldman

Michael Goldman

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nde seminere katılan ABD’li sosyolog Michael Goldman, küresel sermayenin küresel kentleri bir tür rant aracına döndürdüğünü söyledi..

Çin'in emlak sorunları Goldman Sachs analistlerinin radarında!

Çin'in tüketici harcamalarında son dönemde görülen artış, Goldman Sachs analistlerinin dikkatini çekti. Fakat analistler, ülkenin zor durumdaki emlak sektörü karşısında bu yükselişin sürdürülebilirliği konusunda kuşkularını ifade ediyor.

Goldman Sachs Avrupa’yı uyardı: Çatışmalar enflasyon ve büyümeyi etkileyecek!

ABD yatırım bankası Goldman Sachs, Orta Doğu gerilimi gölgesinde enerji fiyatları stabil kalmazsa bu durumun Euro Bölgesi enflasyonu ve ekonomik büyümesi üzerinde önemli etkileri olabileceği uyarısında bulundu.

Goldman, Merkez Bankası'nın yıl sonu yeni enflasyon beklentisini açıkladı!

Goldman Sachs, Merkez Bankası'nın 500 baz puanlık faiz artışınından sonra yağtığı değerlendirmede yıl sonu yeni enflasyon beklentisini açıkladı. 

Goldman Sachs açıkladı! Fed faizleri 2024 Haziran sonuna kadar düşürmeye başlayacak!

Fed faiz kararı ile ilgili kritik açıklama  ABD'li yatırım bankası Goldman Sachs'tan geldi. Goldman Sachs ekonomistleri Amerika Merkez Bankası'nın (Fed) faizleri haziran sonuna kadar düşürmeye başlayacağını söyledi. 

Goldman Sachs, Fed'in hangi tarihten itibaren faiz indirimi yapacağını açıkladı!

ABD'li yatırım bankası Goldman Sachs, Fed'in faiz indirimine 2024 ikinci çeyrekte başlamasını bekliyor. Şirket ekonomistleri, "Çeyrek başına 25 baz puanlık kesinti öngörüyoruz ancak bunun hızı konusunda emin değiliz" ifadesini kullandı.

ABD’li Goldman Sachs: Hindistan ekonomisi ABD’yi geçecek

ABD’nin büyük bankalarından Goldman Sachs, Hindistan ekonomisine yönelik bir rapor yayımladı. Rapora göre, Hindistan 2075 yılında ABD, Almanya ve Japonya’yı geride bırakarak dünyanın en büyük 2’nci ekonomisi olacak.

Migros'tan lüks markalara yüzde 50'ye varan indirim! Adidas, Nike, Michael Kors ve Tommy Hilfiger fiyatları çakıldı!

Migros lüks markalara yüzde 50'ye varan indirim yaptığını duyurdu. Kampanya kapsamında Adidas, Nike, Michael Kors ve Tommy Hilfiger fiyatları çakıldı. İşte detaylar...

Goldman Sachs'tan korkutan faiz tahmini! 

Goldman Sachs, Türkiye'ye has tahminlerini yeniledi ve ekonomi politikalarını yönetecek kişilerin "tamamen geleneksel" yöntemleri kabullenmesi halinde faiz seviyeleriyle alakalı beklentilerini açıkladı. Bu da yüzde 40 seviyesinde bir faizi tahmin ediyor.

Goldman Sachs’tan korkutan dolar tahmini!

ABD’li yatırım Bankası Goldman Sachs, seçim sonrası Türk lirasına ilişkin tahminlerini güncelledi. Yatırım yapmadan önce bankanın 3, 6 ve 12 aylık dönemler üzerinden yaptığı tahminleri mutlaka okuyun.

Piyasalarda Mehmet Şimşek rüzgarı! Amerikan yatırım bankası Goldman Sachs dolar tahminini güncelledi!

Amerikan yatırım bankası Goldman Sachs, seçimin ardından Türk lirasına ilişkin tahminlerini güncelledi. Banka Dolar/TL kurunun 12 ay sonra 28 liraya yükseleceği tahmininde bulundu.

Goldman Sachs: Depremin Türkiye ekonomisine etkisi yüzde 1’in altında kalabilir

Goldman Sachs ekonomistleri, depremlerin Türkiye’deki etkilerini analiz etti. Raporda, bölgenin büyümedeki payı dikkate alındığında depremin GSYH’ye maliyetinin yüzde 1’in oldukça altında kalabileceği belirtildi.

Migros’ta Michael Kors kadın kol saati 2099 TL,  Skechers erkek ayakkabı 999,90 TL! İşte 28 Aralık 2022 fiyat listesi

Migros yılbaşı kampanyalarını duyurmaya devam ediyor. Michael Kors MK4594 kadın kol saati 2099,90 TL, Skechers 51896-BBK erkek ayakkabı 999,90 TL! İşte Migros yılbaşı hediyeleri

Goldman Sachs'dan flaş açıklama!

Goldman Sachs baş ekonomisti, ABD ekonomisinin agresif Fed faiz artırımlarına ve jeopolitik belirsizliğe rağmen resesyondan kaçınmasının "çok makul" olduğunu söyledi.

Michael Goldman Haberi

Michael Goldman


ADÜ Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü’nün  “Sosyoloji Konuşmaları” seminerleri kapsamında Atatürk Kongre Merkezi’nde “Kontrolden Çıkmış Kentler: Kentsel Spekülasyonun ve Prekarya Vatandaşlığın Yeni Sınırı” konulu seminer düzenlendi. Seminere konuşmacı olarak katılan Minnesota Üniversitesi Öğretim Üyesi Sosyolog Michael Goldman ABD, Avrupa ve Asya’daki kentlerin karşılaştırmalı bir analizini yaptı.


2008 yılındaki küresel ekonomik krizin küresel kentler yaratma arzusunu ortaya çıkardığını dile getiren Goldman, küresel sermayenin küresel kentleri bir tür rant ve spekülasyon aracına döndürdüğünü kaydetti.


KONTROLDEN ÇIKMIŞ KENTLER


Goldman, “Kriz öncesi İspanyasında konut fiyatları yılda yüzde 20-30 oranında artınca, inşaat sektöründe patlama yaşandı. Üniversite öğrencileri bile banka kredileriyle ev almaya teşvik edildi. 1990’da çıkarılan yabancılara konut satma yasasıyla kuzey Avrupa başta olmak üzere birçok Avrupa ülkesinden yurttaş konut almaya teşvik edildi. Bu süreçte sahiller, ormanlık...