02 / 05 / 2024

MİM-Der

MİM-Der

Mamak İnşaat Müteahhitleri Derneği (MİM-Der) Başkanı Sezai Mallı ve Yönetim Kurulu üyeleri Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül'ü ziyaret etti..

Kiracı mı? Ev sahibi mi? Kombi bakımını kim öder? 

Ev sahipleri ile kiracılar arasında her anlamda yaşanan sıkıntılar devam ederken, evde yaşanan sıkıntılı bir surumda da masrafların kim tarafından ödeneceği maalesef sorun olabiliyor. Kiralık bir evde kombi bozulursa bakımının masrafını kim öder? 

Kira tespit davası masraflarını ev sahibi mi öder, kiracı mı?

Ev sahipleri ve kiracılar, kira artış oranını belirlemek amacıyla kira tespit davasına yöneliyor. Peki kira tespit davası nasıl açılır? Kira tespit davası masraflarını ev sahibi mi öder, kiracı mı?

Cumhur İttifakı ABB Başkanı adayı Turgut Altınok'tan evi olmayan vatandaşlara kira öder gibi konut müjdesi!

Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı adayı Turgut Altınok düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalar yaptı. Altınok Ankara'daki emeklilere ayda 5 bin TL vereceklerini müjdeleyerek  evi olmayan vatandaşlara kira öder gibi konut sahibi olacağını söyledi.

Malatya Battalgazi'deki 6 mahalleye kentsel dönüşüm müjdesi!

Malatya Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Belediye tarafından 6 mahallede kentsel dönüşüm projesi uygulanacağını açıkladı. İşte o mahalleler...

Apartmanlarda ve sitelerde aidat krizi! Her daire eşit aidat mı öder?

Son zamanlarda apartmanlarda ve sitelerde aidat sorunu yeniden gündeme geldi. Apartmanlarda veya sitelerde aidatlar tutarları belirlenirken hangi kriterler göz önüne alınıyor. Peki, her dairenin eşit aidat ödemesi mümkün mü? İşte detaylar...

Tüm Emekliler Derneği'nden emeklilere konut müjdesi!

Tüm Emekliler Derneği (Tüm. Emek. Der.) Isparta Şube Başkanı Hayati Yıldız, Isparta ilinde emeklilerin konut sahibi olacağını belirtti.

KAGİDER Başkanı Bezircioğlu: ‘Kadınların iş gücüne katılım oranı OECD ortalamasının çok altında!’

KAGİDER Başkanı Esra Bezircioğlu, Türkiye’de kadınların iş gücüne katılım oranlarının OECD ortalamasının çok altında kaldığını ifade etti. Bezircioğlu, son 10 senede yüksek nitelikli işlerde istihdamın düştüğünü, düşük nitelikli işlerde ise istihdamın arttığını belirtti.

Araç alım-satımında ek vergiyi kim öder? Ek MTV'de tüm ayrıntılar belli oldu!

Ek motorlu taşıtlar vergisinde (MTV) tüm ayrıntılar netleşti. Bu kapsamda vatandaşlar araç alım-satımında ek vergiyi kimin ödeyeceği merak ediliyor. İşte detaylar...

Kervana toptancılar da katıldı! Enflasyonla mücadeleye karşı onlarda birleşti

 Enflasyonun yükseldiği alım gücünün düştüğü şu dönemlerde marketler fiyat sabitleme yada fiyat indirimine gitmişlerdi. Türkiye'nin bir çok sektörü yavaş yavaş fiyat sabitlerken bu kervana, İstoç İş Adamları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İSTOÇDER)'de katıldı.

Garanti bankası 'daha ne yapayım' der gibi promosyon veriyor! Promosyon artı bonusu duyanlar şok oldu! 

Garanti bankası EYT düzenlemesi yapıldıktan sonra promosyonda yenilemeye gideceğini ilan etti. En az promosyon tutarının 11. 000 TL olacağını duyuran banka 1.000 TL'de ek bonus vererek promosyon yarışına heyecan katıp rekabeti kızıştırdı.

Kombi bozuldu kim öder? Kombi arızasını kiracı mı yoksa ev sahibi mi öder?

Kiracıların ve ev sahiplerinin bazı hakları bulunmaktadır. Evde meydana gelen hangi hasarları ev sahibi öder, Kombi bozuldu kim öder, Kombi arızasını kiracı mı yoksa ev sahibi mi öder? İşte detaylar!

Evde bakım maaşları yattı mı? Ödemeler ne zaman yatacak? 2022 Evde bakım maaşı sorgulama!

Birçok vatandaş evde bakım maaş anketi ekranını izliyor. İlçe Aile ve Sosyal Kurulu, engelli vatandaşlara ve ailelerine maddi destek sağlamak için aylık evde bakım ücreti öder. Peki 2022 Evde Bakım maaşları yattı mı? İşte ayrıntılar...

TOKİ ucuz konut başvuruları başladı mı? İstanbul, Ankara, İzmir, Gaziantep,Tekirdağ'da yaşayanlar dikkat! Bu tarihte...

Tarihin en büyük sosyal konut projesi için geri sayım devam ediyor. TOKİ sosyal konut projesi arsa satışları başladı mı, ne zam başlayacak? TOKİ 81 ile sosyal konut projesi için başvuru tarihi açıklandı, başvuru başladı mı? Kira öder gibi ev sahibi olmak için ayrıntılar...

MİM-Der Haberi

MİM-Der

Mamak İnşaat Müteahhitleri Derneği (MİM-Der) Başkanı Sezai Mallı ve Yönetim Kurulu üyeleri Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül'ü ziyaret etti. Dernek çalışmaları ve inşaat sektörü hakkında bilgi aktaran Mallı, Mamak'ta yapılan hizmetler için Akgül'e teşekkür etti. Mallı, Mamak Belediyesi'nin müteahhitlerle karşılıklı fikir alışverişinde bulunmasının kendilerini memnun ettiğini belirterek, Akgül'ün Mamak'ta çıtayı yükselttiğini...