11 / 05 / 2024

Mirasçıların birbirine karşı sorumluluğu

Mirasçıların birbirine karşı sorumluluğu

Miras hukuku ve mirasın kaldığı yasal mirasçıların hak ve sorumlulukları Medeni Kanun kapsamında açıklanıyor. Peki, mirasçıların birbirlerine karşı sorumluluğu nedir? Mirasçıların üçüncü kişilere karşı sorumluluğu nedir?

Miras paylaşma sözleşmesi!

Mirasçılar arasında payların oluşturulması ve fiilen alınması veya aralarında yapacakları paylaşma sözleşmesi mirasçıları bağlıyor. Miras payı üzerinde sözleşme nasıl yapılır? İşte miras paylaşma sözleşmesi esasları...

'Şimdi gümüşe geçtik' diyen İslam Memiş en çok kazandıran yatırım araçlarını açıkladı!

31 Mart seçimlerinin ardından piyasalardaki dalgalanmalar sonucu yatırımcıların kafası karışık. Yatırımcılar en çok kazandıracak yatırım aracını merak ediyor. Peki en çok hangi yatırım aracı kazandırır, neye yatırım yapılmalı? İslam Memiş sosyal medya hesabından açıklandı...

Kiracıların ev sahiplerine karşı hakları!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında gerilim hız kesmeden devam ederken, kiracıların da ev sahiplerine karşı hakları pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki kiracıların ev sahiplerine karşı hakları neler?

Arsa mirasçılarına talih kuşu kondu! İşlenmeyen araziler artık kiralanacak!

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından, annesinden ya da babasından miras kalanlara sevindiren haber geldi. Mirasçıların işlenmeyen arazileri artık kiralanacak.

Türkiye Sigorta Birliği'nden depremde hayatını kaybedenlerin mirasçılarına duyuru...

Türkiye Sigorta Birliği, Kahramanmaraş’ta yaşanan deprem sonrasında hayatını kaybedenlerin mirasçılarına yönelik önemli bir duyuruda bulundu. İşte haberin detayları...

Prof. Dr. Kılıç afetlere karşı uyardı! Şehir planlamacılarının önerileri dinlenmeli, nehir yataklarına ev yapılmamalı!

Dicle Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Kılıç, afetlere karşı şehir plmacılarının önerilerinin dinlenmesi gerektiğini belirterek aksi takdirde çok fazla can ve mal kaybının olacağını açıkladı.

Mülk sahibi mirasını istediğine bırakabilir mi, diğer mirasçılar bu durumda nasıl hak talep eder?

Anne ve babanın hayatta iken evlatlarına mal vermesine “sağlararası kazandırma” işlemi denir. Peki, Mülk sahibi mirasını istediğine bırakabilir mi? Diğer mirasçılar bu durumda nasıl hak talep eder?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin depremlere karşı okul yapılarını denetledi! Okul binaları depreme hazır mı?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Kayseri'de okul yapılarının olası depremlere karşı hazırlık durumlarını inceleyerek değerlendirmelerde bulundu.

Mevduat faizleri borsaya rakip olma yolunda! Yatırımcıların kafası karıştı! Faizler daha da yükselebilir

Geçtiğimiz sene mevduatta bekleyen yatırımcılar, borsa yükselişe geçince tercihini değiştirmeye başladı. Özellikle son yılda borsada kar eden yatırımcıların kafası karıştı. 

Memur ve emekli maaşları arasındaki makas açıldı! Emekli aylıklarının memur maaşlarını karşılama oranı nasıl değişti? 

Memur maaşlarına yapılan seyyanen zam, memur emeklisi maaşlarına yansımayacak. Peki emekli aylıklarının memur maaşlarını karşılama oranı nasıl değişti? 

Emeklilere sevindirici haber! Bayram ihtiyaçlarını karşılamak için 10 bin TL destek verilecek!

Emeklilerin ihtiyaçlarına destek olmak amacıyla Ramazan Bayramı öncesinde yeni bir ödeme kampanyası başlatıldı. Kampanya kapsamında, emeklilerin ihtiyaçlarını karşılamalarına yardımcı olacak 10 bin TL'ye kadar nakit ödeme yapılmaktadır ve başvurular şimdiden başladı.

Mirasçılar arasında hisse devri nasıl olur? Tapuda hibe etmek ne demek?

Hisseli tapuda mirasçıların aklını kurcalayan bazı noktalar bulunmaktadır. En çok sorulan sorular hisseli tapu devri olmaktadır. İşte detaylar!

Mirasçılar soruyor! Paylaşılamayan miras nasıl satılır?

Miras kalan gayrimenkul her zaman mutlu etmeyip, mirasçıların başına dert de olabilir. İşte bu konuda merak edilenler!

Oto pilot sisteme sahip araçların içinde en çok kazaya karışan marka belli oldu

Günümüzde otomobillerdeki otonom destek sistemleri araçların güvenli sürüşlerine katkı olarak donanımlara eklense de kazalara engel olamıyor. ABD'de oto pilot sisteme sahip araçlar içinde kazaya en çok karışan otomobil markası belli oldu.

Mirasçıların birbirine karşı sorumluluğu Haberi

Mirasçıların birbirine karşı sorumluluğu

Mirasçıların birbirlerine karşı sorumluluğu!

Miras, bir kimsenin vefat etmesinin ardından geride bıraktığı mal varlığına deniyor. Miras hukuku ve mirasın kaldığı yasal mirasçıların hak ve sorumlulukları Medeni Kanun kapsamında açıklanıyor.


Mirasçılar arasında payların oluşturulması ve fiilen alınması veya aralarında yapacakları paylaşma sözleşmesi mirasçıları bağlıyor.


Paylaşma sözleşmesiyle mirasçılar, tereke mallarının tamamı veya bir kısmı üzerindeki elbirliği mülkiyetinin miras payları oranında paylı mülkiyete dönüştürülmesini de kabul edebiliyor.


Paylaşma sözleşmesinin geçerliliği yazılı şekilde yapılmasına bağlı oluyor. Peki, bu noktada mirasçıların birbirlerine karşı sorumluluğu nedir?


Mirasçıların birbirine karşı sorumluluğu nedir?

I. Garanti borcu

MADDE 679.- Paylaşmanın tamamlanmasından sonra mirasçılar, paylarına düşen mallar için birbirlerine karşı satım hükümlerine göre sorumludurlar.


Mirasçılar, paylaşmada her birine özgülenmiş olan alacakların varlığını birbirlerine karşı garanti ettikleri gibi; borsaya kayıtlı olan kıymetli evrak dışında, alacağın mirasçının hakkına mahsup...