19 / 05 / 2024

muğala sahilinde olan kaçak inşaatlar

muğala sahilinde olan kaçak inşaatlar

İki yıl önce Muğla'da İl Özel İdaresi ve belde belediyelerinin kapatılması, denetimsizlik ve kaçak yapılaşmanın önünü açtı. Kurumlar arasındaki yetki karmaşası yüzünden devam eden inşaatlara yıkım kararı verirken bir başkası çalışma ruhsatı veriyor.

Prof. Dr. Naci Görür'den ürküten Muğla açıklaması: 4 büyüklüğünde sallandı, çok daha büyük deprem olabilir!

Bugün saat 05:04'te Muğla'da merkez üssü Köyceğiz ilçesi olan 4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, X sosyal medya hesabından depremle ilgili önemli bir açıklamada bulundu. İşte o açıklama...

Loft İasos için onay çıktı! Akfen'den Muğla'ya 550 odalı yeni otel geliyor!

Loft İasos için projesi onay çıktı. Akfen tarafından Muğla Milas'ta hayata geçirilecek olan Loft İasos 547 milyon 785 bin TL'ye mal olacak.

7 bin 500 TL olan ev kirası 25 bin TL'ye çıkarılabilir mi? Ev sahibi mi haklı, kiracı mı?

Girişimci Orhan Büyüktaş, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ev sahibinin 7 bin 500 TL olan ev kirasını 25 bin TL yapmak istediğini aktardı ve "Şimdi o mu haklı ben mi haklıyım bilmiyorum?" sorusunu sordu. İşte Orhan Büyüktaş'ın o paylaşımına gelen yanıtlar...

6 ay önce 10 milyon TL olan konut bugün hala aynı paraya alınabiliyor mu? Vatandaşlar ne diyor?

Konut ve otomobil fiyatları gündemden düşmezken, Finanscı Abi resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda konut ve otomobil balonunun patladığını belirterek,  6 ay önce 10 milyon TL olan konut bugün hala aynı paraya alınabildiğini söyledi.

Sirius Yapı'dan konut sahibi olmak isteyenlere MülkPay Sistemi!

İzmirli inşaat firmaları arasında yer alan Sirius Yapı, ülkemizde ilk kez hayata geçirdiği paylaşımlı mülkiyet sistemi olan MülkPay'i tanıttı. İşte detaylar...

Muğla'da hazine arazisine kaçak konut inşaatı yapmıştı! İnşaat kendi elleriyle yıktırıldı!

Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı yaz turizminin en canlı mahallelerinden biri olan Türbükü'de bir inşaatçı, hazine arazisine kaçak inşaat yapmıştı. Söz konusu inşaat Milli Emlak Müdürlüğü tarafından inşaat sahibine yıktırıldı.

Muğla'da imar skandalı!

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanmış olan imar planlarının tümünün ve daha sonrasındaki revizyonların hukuka aykırı olduğu ortaya çıktı.

Kempinski Residences Alaçatı'da yüzde 50 peşin 6 ay vade fırsatıyla! Teslimler Haziran 2024'te!

Çeşme, Alaçatı'nın en özel projelerinden biri olan Kempinski Residences Alaçatı Dilek Gayrimenkul tarafından hayata geçiriliyor. Kempinski Residences Alaçatı'da yüzde 50 peşin 6 ay vadeyle satışlar devam ediyor.

Fahiş kira artışı nedeniyle sağlık merkezine kilit vuruldu! 8 bin lira olan kira 70 bine çıktı! 

Kira fiyatlarında uygulanan fahiş rakamlar bu kez Muğla’nın Bodrum ilçesindeki 20 No’lu Aile Sağlığı Merkezi'ne vurdu. 8 bin lira olan kira 70 bine çıktı...

Dolar mı alalım, euro mu? sorusuna İslam Memiş'ten net yanıt! Bunu almanız daha isabetli...

Elinde parası olan yatırımcılar ''dolar mı alalım euro mu?'' sorusunu araştırıyor. Hangi yatırım aracının daha çok kazandıracağını merak edenler için, İslam Memiş'ten açıklama geldi. Memiş, 'Bunu almanız daha isabetli' diyerek o döviz kurunu işaret etti.

Loft İasos için düğmeye basıldı! Muğla'ya 550 odalı yeni otel geliyor!

Loft İasos için projesi için start verildi. Muğla Milas'ta hayata geçirilecek olan Loft İasos projesinde 550 oda yer alacak.

Elinde birikmiş parası olan dikkat! Dolar mı alalım euro mu? sorusuna net yanıt geldi!

Elinde birikmiş parası olan vatandaşlar yatırım için döviz kurlarından ''dolar mı alalım euro mu?'' sorusunu araştırıyor. Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, dolar mı, euro mu?  sorusunu yanıtladı. İşte İslam Memiş'ten net yanıt...

Konut tercihleri Z kuşağı ile değişiyor! Z Kuşağının mekana olan bağımlılığı bitiyor mu? 

Konut tercihleri değişirken, kiralık konut piyasasında da arz sorunu devam ediyor. Peki konut tercihleri nasıl değişti? Z Kuşağının mekana olan bağımlılığı bitiyor mu? 

muğala sahilinde olan kaçak inşaatlar Haberi

muğala sahilinde olan kaçak inşaatlar


İki yıl önce Muğla'da İl Özel İdaresi ve belde belediyelerinin kapatılması, denetimsizlik ve kaçak yapılaşmanın önünü açtı. Kurumlar arasındaki yetki karmaşası yüzünden bir merci devam eden inşaatlara yıkım kararı verirken bir başkası çalışma ruhsatı veriyor. Bu durum Bodrum, Marmaris, Datça ve Fethiye gibi turizm merkezlerinde kıyılar ve arkeolojik alanlar tehdit ediyor. 


6360 sayılı Büyükşehir Kanununun yürürlüğe girmesinin ardından İl Özel İdaresi tarafından Muğla genelinde daha önceden tespit edilen yaklaşık 5 bin 597 kaçak yapı sayısında artış yaşanıyor. İki yıl önce söz konusu kanunla büyükşehir statüsü kazanan Muğla'da İl Özel İdaresi ve belde belediyelerinin kapatılması, denetimsizlik ve kaçak yapılaşmanın önünü açtı. 


Özel çevre koruma, arkeolojik ve doğal sit alanlarına sahip kentte, son bir yılda özellikle sahil şeridi ve kıyı kesimlerinde kaçak yapılaşma...