26 / 07 / 2024

Muharrem Yılmaz TÜSİAD istifa

Muharrem Yılmaz TÜSİAD istifa

Muharrem Yılmaz, son günlerde Sütaş-sendika ilişkileri hakkında gerçek dışı haberler yayılarak TÜSİAD’ın da yıpratılmaya çalışıldığını belirtti ve TÜSİAD’a zarar gelmemesi ve bu konunun istismar edilmemesi için başkanlık görevini bıraktığını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz açıkladı! İlk evini alacaklara kredi desteği verilecek...

Merkez Bankası ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) ilk kez ev sahibi olacaklar için yüksek vadeli, düşük faiz ile konut kredisi çalışmalarına devam ediyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz konu ile ilgili olarak "Evlilik kredisi tüm Türkiye'de yaygınlaşacağı açıklandı.

Konut fiyatları düşecek mi? Kirada yüzde 25 sınır kalkıyor mu? Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz sinyali verdi...

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ekonomide hayata geçirilen adımlar, enflasyonla mücadele ve konut kiraları hakkında önemli açıklamalar yaptı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: ‘200 bin konutun ihalesi devam ediyor

Deprem harcamaları için 2023 yılı bütçesinde 762 milyar lira, 2024 yılı bütçesinde de 1 trilyon 28 trilyon lira kaynak ayrıldı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 2023’teki deprem harcamalarının milli gelirinin yüzde 3'ü bandında olduğunu, 2024’te bu oranın yüzde 2,5 olacağını belirtti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: ‘Sosyal konut, her zaman gündemimizde’

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 2024'te uygulanacak asgari ücret için müzakere sürecinin üçlü şekilde yürütüldüğünü söyledi. Yılmaz, aynı zamanda, sosyal konutun hiçbir zaman ihmal edilecek bir konu olmadığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’dan kentsel dönüşüm ve afet rehabilitasyonu açıklaması!

12’nci Kalkınma Planı TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan geçti. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Kalkınma Planı üzerinde yapılan görüşmelerde kentsel dönüşüm ve afet rehabilitasyonuna ilişkin birtakım açıklamalar yaptı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan enflasyon açıklaması! Bu tarihten itibaren düşüş görülecek!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, politika adımlarının olumlu etkileri ile 2024 yılının ikinci yarısından itibaren kalıcı bir dezenflasyon sürecine girileceğini açıkladı. 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’dan dar ve orta gelirlilere konut müjdesi! Hayaller gerçek oluyor!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda 12’nci Kalkınma Planı'nı sunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, dar ve orta gelirlilere konut müjdesi verdi. Yılmaz, en az 375 bin sosyal konut üretiminin hedeflendiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan ocak zammıyla ilgili yeni açıklama: İşçi ve emeklimizi enflasyona ezdirmeyeceğiz!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi Basın Bilgilendirme Toplantısı'nda son dakika açıklamalarda bulundu. Yılmaz, ocak zammıyla ilgili yeni açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz müjdeyi verdi! İlk evini almak isteyenlere destek sağlanacak!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ev sahibi olma hayali kuran vatandaşlar için ilk konut sahibi olma sürecini destekleyici çerçevede adımlar atacaklarını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz konuştu: Yeni vergi artışları yapılacak mı?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, vergi konusunda yeni adımların beklenmediğini açıkladı. Yılmaz, yapılan açıklamada, maktu vergilerin yüksek seviyeye ulaştığını ve hedefin deprem sonrası destekler ve kritik yatırımlar olduğunu vurguladı. 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Ekonomimiz tüm olumsuzluklara rağmen 2022'de yüzde 5,6 büyüdü!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ekonomiye ilişkin açıklamalarda bulundu. Yılmaz, 2022 yılını etkisi altına alan savaşın tüm olumsuzluklarına rağmen ekonominin yüzde 5,6 oranında büyümeyi başardığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’dan önemli açıklamalar! Enflasyon ne zaman düşecek? Dolar ne olacak?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, yeni hükümetin öncelikli gündeminin enflasyonu düşürmek olduğunun altını çizdi. Enflasyonun tek haneli rakamlara indirilmesinin biraz zaman alacağını söyleyen Yılmaz, bu süreçte vatandaşı enflasyona ezdirmeyeceklerini ileri sürdü.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan asgari ücretlilere '500 Dolar' planı için kötü haber! 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, bir canlı yayında asgari ücret hakkında açıklamalarda bulundu. Yılmaz, asgari ücretin 500 dolar olacağı iddialarına karşın "Dolar yerinde durmuyor her gün farklılaşıyor. Biz TL konuşmak durumundayız. Ana ilkemiz çalışanlarımızı enflasyona ezdirmemek." dedi.

Muharrem Yılmaz TÜSİAD istifa Haberi

Muharrem Yılmaz TÜSİAD istifa

 

TÜSİAD ve Sütaş Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, son günlerde Sütaş-sendika ilişkileri hakkında gerçek dışı haberler yayılarak TÜSİAD’ın da yıpratılmaya çalışıldığını belirtti ve TÜSİAD’a zarar gelmemesi ve bu konunun daha fazla  istismar edilmemesi için başkanlık görevini bıraktığını açıkladı.

Muharrem Yılmaz, iş barışını bozarak, işçi-işveren kutuplaşması peşinde koşarak ve baskı kurarak işyerinde çoğunluk ve yetki elde etmeye çalışan sendikanın iddiaları hakkında şunları söyledi:

“Sütaş, evrensel yönetim ilkelerine ve etik değerlere bağlılıkla faaliyetlerini yönetmektedir.  Bu ilke ve değerler doğrultusunda, çalışan haklarını korumaya,  günün ve ekonominin gerekleri doğrultusunda iyileştirmeye büyük özen göstermektedir.  Bu özen, işyerinde uzun yıllardır  bir  huzur ve barış ortamı yaratmıştır. Sütaş’ın  sürekli olarak  pazar lideri olma başarısını göstermesinin en önemli sebeplerinden biri de işyerindeki bu huzur ve güven ortamıdır.

Karşılıklı saygıya dayalı,...