12 / 05 / 2024

mütaahitler sıkıntılarını anlattı aliağa

mütaahitler sıkıntılarını anlattı aliağa

Aliağa'da inşaat sektöründe faaliyet gösteren firmalar geçtiğimiz ALTO Başkanı Adnan Saka ve Meslek Komitesi Başkanı Tamer Karaman yönetiminde toplanarak sektörün sorunlarını, yerel seçimlerden sonra karşılaştıkları sıkıntıları konuştu.

Ev sahipleri ve kiracıların en çok merak ettiği konu! 1 yıllık kiracı evden çıkarılır mı?

Kiracılar ile ev sahipleri arasında yaşanan sıkıntılar meselenin hukuki boyutlarının daha çok araştırılmasını sağlıyor. Buna göre, 1 yıllık bir kiracıyı ev sahipleri evden çıkarabilir mi?

İnşaat sektöründe ara eleman sıkıntısı derinleşiyor!

Türkiye Müteahhitler Birliği’nin merakla beklenen İnşaat Sektörü Analizi Raporu’nda inşaat sektöründe yaşanan ara eleman sıkıntısı derinleştiğine dikkat çekildi. İşte söz konusu raporda yer alan detaylar...

İnşaat sektöründe ara eleman sıkıntısı: Maaş çok çalışan yok!

İnşaat sektöründe eleman sıkıntısı hız kesmeden devam ederken, Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Nebioğlu konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada ara eleman sıkıntısından yakınırken, pek çok sektörde teknik eleman da bulunamadığını söyledi.

Ev sahipleri aman dikkat! Bakın kira sözleşmesiyle neleri kabul etmiş oluyorsunuz?

Yüzde 25 kira zammına isyan eden ev sahipleri sıkıntılarını sosyal medya üzerinden sık sık dile getiriyor. Yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken Hukukbil'den kira sözleşmeleri ile ilgili çarpıcı bir paylaşım geldi. İşte o paylaşım...

Kiracısını tahliye ettirirken sıkıntı yaşamak istemeyenler bunlara dikkat!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan tartışmalar hız kesmeden devam ederken pek çok ev sahibi de kiracısını sorunsuz bir şekilde tahliye ettirmenin yollarını arıyor. Peki kiracı nasıl sıkıntısız bir şekilde tahliye edilir?

Mert Başaran: Türkiye’deki konut pazarı sıkıntıda, yatırımcılar yurt dışına yöneldi!

Master Haber Youtube kanalında önemli açıklamalar yapan Ekonomist Mert Başaran, Türkiye’deki konut pazarının sıkıntıda olduğunu söyleyerek, yatırımcıların yurt dışına yöneldiğini söyledi.

'Kira 10 bin lira, maaş 11 bin lira nasıl geçinelim?'

Asgari ücret 2024 maaş zammı görüşmelerine katılan işçiler sıkıntılarını anlattı. 11 bin 402 TL’ye çalıştıklarını belirten işçiler; 'Kira 10 bin lira, maaş 11 bin lira nasıl geçinelim?' diye sordu...

Ev sahipleri dikkat! Kiracı ile komşusu arasında yaşanan sıkınıtıda kiracı evden çıkartılır mı?

Kiracı ve ev sahipleri arasında son zamanlarda yaşanan sorunların yanı sıra, kiracıların komşuları ile olan sıkıntıları da evden çıkarılmaya yol açabileceği kaydedildi. Buna göre ev sahiplerinin yasal hakları ve çıkarılma sürecinin nasıl işlediği önemli bir detay. İşte haberin ayrıntıları...

Kentsel dönüşüm uzmanından korkutan açıklama: Yerinde dönüşüm projesi sıkıntı oluşturabilir! 

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Kentsel Dönüşüm Uzmanı Av. Osman Avcıl, yerinde kentsel dönüşüm projesinin Elazığ için sıkıntılara neden olabileceğini söyledi.

DAİMFED Genel Başkanı Karslıoğlu: İnşaat sektörü sıkıntıda! Kamu müteahhitleri reel fiyat farkı bekliyor

DAİMFED Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu, inşaat sektörün sıkıntıda olduğunu açıklayarak, yetkililer tarafından reel fiyat farkı ile cezasız tasfiye kararnamesinin ele alınması gerektiğini vurguladı.

Ekonomik sıkıntılar konut dolandırıcılığını artırıyor!

Federal Konut Kredisi Mortgage şirketi Freddie Mac yaptığı açıklamada son dönemlerde sık sık gündeme gelen ekonomik sıkıntıların konut dolandırıcılığını artırdığını açıkladı. İşte Federal Konut Kredisi Mortgage şirketi Freddie Mac'in konu ile ilgili yaptığı açıklamalar....

Yönetmelik sıfır araçta etkili oldu! Artık bayiler kayıt dışı ödeme almıyor!

Otomerkezi.net CEO’su Muhammed Ali Karakaş, “Bayi tarafında artık sıkıntıların ortadan kalktığı görülüyor. Ancak ilan sitelerinde sıfır araçlar için kapora dolandırıcılıkları ortaya çıkmaya başladı. Vatandaşımız dikkat etsin” dedi.

Turistik amaçlı kiralanan evlere turizmcilerden büyük tepki: Ciddi sıkıntılar çıkıyor...

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, Turistik amaçlı olarak kiralanan evlerin turizm sektörü açısından ciddi sıkıntılar çıkarttığını belirtti.

mütaahitler sıkıntılarını anlattı aliağa Haberi

mütaahitler sıkıntılarını anlattı aliağa

ORTAK SIKINTILAR


 Toplantıda söz alan katılımcılar sıkıntılarını şu başlıklar altında topladı:

 • Daha önce Belediye tarafından verilen ön olurlar şu an geçersiz kabul ediliyor. 

• Yönetmelik olumsuz ve yanlış yorumlanıyor. 

• Geçmişe dönük oturma ruhsatları konusunda Belediye Başkanı çözümleyeceğini, başkan yardımcıları yıkılacağını söylüyor. 

• Aliağa'daki imar sorunu ne olacak? Metrekare sıkıntılarından dolayı balkon kapamaları nasıl çözülecek? Sanayideki imar problemi nasıl çözülecek? 

• Geçmişte yapılmış işlerin milat kabul edilerek çözüme kavuşturulması... 

• Numarataj geç veriliyor. 

Bürokrasi ağırlaştı. 

• Oturma ruhsatı bekleyen projelerin akıbeti • Yeni inşaat ruhsatı alınırken yaşanan zorluklar • İmar müdürlüğü'nün olumsuz yaklaşımları, çözüm üretememesi ve yavaş kalması. Personel yetersiz ve iş bilmiyor. 

• Dükkan ruhsatlandırma ile ilgiliiözellikle bodrum katlarda) dilekçe ve encümen kararı istenmekte. Bu konunu daha adil ve hızlı çözülmesi için ne yapılmalı? 

• Sektördeki sıkıntılar tüm...