29 / 04 / 2024

müteahhit nasıl olunur

müteahhit nasıl olunur

Türk Standardları Enstitüsü (TSE) ve Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) tarafından yapılan protokol çerçevesinde yapım sektöründeki müteahhitlere standartlar getiriliyor.

Müteahhitlik girişimcilik ruhu ister!

Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkan Vekili Deniz Karataş, bugünkü yazısında müteahhitlik sektörüyle ilgili bilgi verdi. Karataş, "Müteahhitlik girişimcilik ruhu ister ama aynı zamanda inşaat alanında bilgisi olmayan insanların da girişmemesi gereken bir iştir'' diye konuştu.

Müteahhitliğe akın var!

İNSANIN "bu kadarı da fazla" diyesi geliyor. Sanayici fabrikasını kapatıyor, çiçekçi-çerezci dükkanını kilitliyor. Hepsi müteahhitlik peşinde.

Tahir Tellioğlu: Önüne gelen müteahhitlik yapmamalı!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (IMKON) Başkanı Tahir Tellioğlu, “Sektördeki çürük elmaları temizleyebilmek için ‘müteahhitlik hizmet yasası’nın bir an önce TBMM gündemine alınması gerekiyor” dedi..

Müteahhit olmak için hangi bölüm okunur?

Yüklenici veya üstlenici olarak nitelendirilen müteahhit, bir başka kimse için yapı müteahhit veya ticaret ile ilgili bir işi yapmayı üstlenen kimseye deniyor. Peki, müteahhit olmak için hangi bölüm okunur?

Müteahhit nasıl olunur?

Bir başka kimse için yapı müteahhit veya ticaret ile ilgili bir işi yapmayı üstlenen kimseye müteahhit deniyor. Peki, müteahhit olmak için ne gerekli? Müteahhit nasıl olunur?

Müteahhit olmak için ne yapmak lazım?

İnşaat sektöründe yüklenici veya üstlenici olarak nitelendirilen müteahhit, bir başka kimse için yapı müteahhit veya ticaret ile ilgili bir işi yapmayı üstlenen kimseye deniyor. Peki, müteahhit olmak için ne yapmak lazım?

Müteahhitlik belgesi nasıl alınır İstanbul!

Müteahhitlik belgesi için ilk kez başvuracak kişiler, mevcut müteahhitlik belgesi olup da yenilemek isteyenler, özel iş yapıp da müteahhitlik belgesi almak isteyenler için müteahhitlik belgesi nasıl alınır İstanbul cevabı haberimizde...

Her müteahhidim diyenden daire almaya kalkmayın!

Tamer Heper Posta Gazetesi'ndeki bugünki köşesinde Kötü bir müteahhide düştüm. 2.5 yıl oldu inşaatta henüz ortada bir şey yok. Ne paramı veriyor ne de dairemi. Bu ne yaa? sorusunu yanıtladı...

Uzmanı açıkladı: Aylık 1000 TL ile BES'te fon dağılımı nasıl yapılır?

Bireysel Emeklilik Sistemi’ne katılım gün geçtikçe artıyor. BES’e yatırım yapanlar, birikimlerini en çok nasıl değerlendireceklerini araştırıyor. Portföy Yöneticisi Tahsin Şeşenoğlu, BES’e ayda bin TL yatıranların fon dağılımını nasıl yapması gerektiğini açıkladı.

Kentsel dönüşüm nasıl yapılmalı? İstanbul nasıl dönüşebilir? Prof. Dr. Şükrü Ersoy tek tek açıkladı!

YTÜ İnşaat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şükrü Ersoy, kentsel dönüşümün nasıl yapılması gerektiğini tek tek açıkladı. Diğer yandan İstanbul'un riskli binalarına da değinerek önemli açıklamalarda bulundu. 

Binaların ısı ve su yalıtımı deprem güvenliğini etkiler! Yalıtım uygulamaları nasıl yapılmalı? 

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Füsun Sümer, ısı ve su yalıtımının binaların deprem güvenliğini de etkileyeceğini belirtti. Peki yalıtım uygulamaları nasıl yapılmalı?  İşte detaylar...

Elbirliği mülkiyet nedir? Elbirliği mülkiyet müşterek mülkiyete nasıl çevrilir? 

Elbirliği mülkiyet, gayrimenkul sahiplerini ilgilendiren önemli bir terimdir. Elbirliği mülkiyetin, müşterek mülkiyete de çevrilmesi mümkündür. Peki elbirliği mülkiyet nedir ve müşterik mülkiyete nasıl çevrilir? İşte konu ile ilgili detaylar haberin devamında yer alıyor...

Boşanma durumunda çiftler arası mal paylaşımı nasıl yapılır? Mal paylaşımı davası nasıl açılır?

Boşanma sürecinde merak edilen konulardan bir de mal paylaşımdır. Mal paylaşımı davası açılarak, çiftler arasında bazı mallar paylaştırılır. Peki mal paylaşımı nasıl açılır, mal paylaşımı davası nasıl açılır ve hangi mallar paylaşılır? İşte boşanma sürecinde mal paylaşımı detayları…

Kat mülkiyeti nedir? Kat mülkiyeti nasıl alınır?

Kat mülkiyeti nedir sorusu, gayrimenkul alanında önem kazanan bir terimdir. Kat irtifakı olarak da kullanılan bu kavram bazı ayırt edici noktalarla ayrılmaktadır. Peki kat mülkiyeti ve kat irtifakı nedir ve kat mülkiyeti nasıl alınır? İşte kat mülkiyeti ile ilgili önemli bilgiler…

Müşahit ne demek? Müşahit nasıl olunur? Sandık görevlisi nasıl olunur?

Seçimlerde müşahit nasıl olunur? Müşahit ne demektir? İşte detaylar!

2023 sandık görevlisi ücreti! Sandık görevlisi ücreti ne kadar? Sandık görevlisi nasıl olunur?

Sandık görevlisi olmak isteyenler, “Sandık görevli ücreti ve sandık görevlisi nasıl olunur? Şeklindeki sorularının yanıtını arıyor. İşte detaylar!

2 bin TL yardım parası nasıl alınır? Asgari ücretliler faydalanabilir mi?

Asgari ücretle çalışan ve maddi sıkıntılar sebebiyle mağduriyet yaşayan vatandaşlar için sevindirici haber geldi. Peki 2 bin TL yardım parası nasıl alınır? Asgari ücretliler faydalanabilir mi? Şartlar nedir? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

Başvurana tam 3 bin 38 lira veriliyor! Aile Bakanlığından SED yardımı nasıl alınır? Peş peşe açıklandı! 

Sosyal ve Ekonomik Destek yardımı ile ilgili son dakika gelişmeleri merakla araştırılıyor. SED yardımı hesaplara yattı mı? SED yardımına nasıl başvurulur? 

Sandık görevlisi başvuru ne zaman 2023? Sandık görevlisi nasıl olunur? Sandık görevlisi ücreti 2023!

Sandık görevlisi nasıl olunur, nereye başvuru yapılır soruları şu sıralarda en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. İşte bu konuya dair detaylar!

Sandık görevlisi nasıl olunur? 2023 sandık görevlisi ücreti ne kadar? Sandık görevlisi olmak için nereye başvurulur?

Seçim yaklaşırken, sandık görevlisi nasıl olunur, nereye başvurulur? soruları sorulmaya başlandı. İşte detaylar!

Cumhurbaşkanı açıkladı! Depremzedelere 15 bin TL taşınma yardımı başladı… Nasıl başvurulacak?

Alınan kararla afetzede vatandaşlara yapılacak 15 bin lira taşınma yardımı ödemelerinin başladığı haberini bölgeyi ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı. Peki taşınma yardımına nasıl başvurulur?

müteahhit nasıl olunur Haberi

müteahhit nasıl olunur

Müteahhitlik sektörünün uzun zamandır beklediği ve yeni bir dönemin başlangıcı olacak Türk Standardları Enstitüsü (TSE) ve Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) tarafından yapılan protokol çerçevesinde yapım sektöründeki müteahhitlerin yeterlilik kriterleri belirlenecek.

TSE ve İNTES, "Yapım Müteahhitlik İşletmelerinin Yeterlilik Kriterlerinin Belirlenmesi ve Belgelendirilmesi" amacıyla iş birliği protokolünü imzaladılar.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre;  İNTES Başkanı Celal Koloğlu konu hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Koloğlu, belgelendirme sürecinin sıkı denetimlere tabi olacağını belirterek, "Müteahhitlik sektöründe TSE güvencesiyle şeffaf, güvenilir ve tarafsız bir sistem hayat bulacak." dedi.

"Sektörde kontrolsüz büyümenin önüne geçmenin zamanı geldi"

Celal Koloğlu, ülkede inşaat müteahhitliğinin kriterlerinin tam olarak tanımlanmamış olması, bu işi yapmak isteyenlerde yeterlilik ve lisans gibi belirleyici unsurların aranmamasının, sektörü, isteyen hemen herkesin girebileceği bir iş alanı haline dönüştürdüğünü dile getirdi. 

Koloğlu,...