03 / 05 / 2024

müteahhitler sınıflandırıldı mı

müteahhitler sınıflandırıldı mı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşüme ilişkin yapılan düzenlemelerle ilgili olarak, "Kentsel dönüşüme ilişkin çalışmalarda müteahhitleri sınıflandırdık. Kentsel dönüşüm projelerinde vatandaşlarımızın mağdur olmaması adına tamamlama sigortası zorunluluğu getirdik" dedi.

İç hatlar uçak biletlerinde tavan fiyata zam yapıldı? Ekonomi sınıfı uçak biletleri ne kadar oldu?

İç hatlar ekonomi sınıfı uçak biletlerinde tavan fiyatın artırıldığı açıklandı. Buan göre, yurt içi uçuşlarda tavan fiyat yüzde 30'luk artış ile 3 bin 250 TL'ye kadar yükseltildi.

11 yılda İstanbul’daki 84 bin bina dönüştü! Acil dönüştürülmesi gereken 7 ilçe tek tek açıklandı! 

İstanbul Planlama Ajansı’nın yeni raporuna göre son 11 yılda İstanbul’daki 2000'den önce yapılan 800 bin binanın yalnızca 84 bini dönüştürüldü. Peki hangi ilçelerin acil dönüştürülmesi gerekiyor? 

Marmaris’te mermer ocağı projesinin ÇED süreci sonlandırıldı!

Muğla’nın Marmaris ilçesinde özel bir firma tarafından yapılması planlanan mermer ocağı işletmesi için başlatılan Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci, proje sahasının orman alanında yer alması ve aynı zamanda da yerleşim yerlerine yakın olması gerekçesi ile sonlandırıldığı açıklandı.

10 müteahhitten dokuzunun vasıfsız olduğu ortaya çıktı!

“Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması” yönetmeliği kapsamında derecelendirilen müteahhitlerin sadece yüzde birlik bölümünün üst grupta yer aldığı ortaya çıktı. Sektördeki mesleki ve teknik yetersizlik de oldukça tepki çekti. İşte detaylar....

Yüzde 25'lik sınırlandırma kira artışını hızlandırdı!

Ev sahibi kiracı kavgaları hız kesmeden devam ederken, Ekonomist Tunç Şatıroğlu, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "kira artışının yüzde 25 ile sınırlandırılmasıyla kiraların artışı yavaşlayacağı yerde daha da arttı." ifadelerini kullandı.

Bayraktar İnşaat Adres Ankara Evleri'nde konut sayısını artırıyor! 3 bin 376 yeni konut geliyor!

Sınırlı Sorumlu Yenişehir Ankara Konut Yapı Kooperatifi tarafından Ankara ili Yenimahalle İlçesi, Işınlar Mahallesi sınırları içerisinde, 2 bin 486 adet konut ve 84 adet işyerinden oluşan Adres Ankara Evleri'nde kapasite artışına gidiliyor.

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: Ücretsiz halk plajlarımızın sayısını artıracağız!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye'nin turizm ülkeleri arasındaki sıralamada konumunu yükselttiğini söyledi. Bakan Ersoy ayrıca, ücretsiz halk plajlarının sayısını artırılacağını belirtti.

Bodrum Altaş Otel oda sayısını artırıyor! 1 milyon 175 bin liraya mal edilecek! 

Erdem Mühendislik tarafından, 40 oda, 80 yatak inşa edilerek faaliyetine başlanılan Altaş Otel San ve Tic. A.Ş oda sayısını artırıyor. 

Zeytinburnu'nun kentsel dönüşüm başarısı taçlandırıldı! 'Yeni İmar Plan Notu' projesi ile ödül aldı!

Zeytinburnu, Çevre ve İklim Değişikliği Eğitim Merkezi'ndeki çalışmalar ile "Yeni İmar Plan Notu" projeleriyle "Altın Karınca 2022" ödüllerine layık görüldü.

Mühendisler ve mimarlar için sınıflandırma kriteri önerisi!

İnşaat sektöründe 4 yıl boyunca yürürlükte olan sınıflandırma kriterlerinin, sektör için yararlı olduğunu aktaran Karmar İcra Kurulu Başkanı Emrullah Yedikardeş, şimdi bu kriterlerde mimar ve mühendisler gözetilerek yeni bir düzenleme gerçekleşirse kalitenin artacağını söyledi.

İstanbul'da 855 bin bağımsız bölüm dönüştürüldü! Dönüşmesi gereken yaklaşık 600 bin konut daha var!

Türkiye'de kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandırıldı. Kentsel dönüşüm projelerine ilişkin bilgi veren Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler'de şimdiye kadar 60 bin, İstanbul'da ise 855 bin bağımsız bölümün dönüştürüldüğünü söyledi.

İstanbul'da yaklaşık 800 bin bağımsız bölüm dönüştü: Bakan açıkladı: 1,5 milyon konut 5 yılda dönüştürülecek! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul'da yaklaşık 800 bin bağımsız bölümün dönüştürüldüğünü ve 5 senede de 1.5 milyon konutu dönüştüreceklerini belirtti. 

EYT Şartı Kaldırıldı mı? Kısmi Emeklilik Sistemi Kimleri Kapsıyor?

Bazı kişiler için EYT şartının kaldırıldığı duyuruldu. Torba yasa gündeminde kısmi emeklilik ele alınmaya devam ediyor. Kısmi emeklilik düzenlemesi kapsamında kadınlar için 50, erkekler için 55 yaş şartının getirilmesi bekleniyor.  3600-5000 primle de erken emeklilik bekleniyor.

müteahhitler sınıflandırıldı mı Haberi

müteahhitler sınıflandırıldı mı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Elazığ'da kısa bir zaman önce heyelan yaşanan Maden ilçesinde incelemeler yaptı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, depremin büyüklüğüyle ilgili açıklama yapan Bakan Kurum, "Elazığ'ın yapı stokunun yaklaşık yüzde 25-30'unu etkilemiş durumda. Bir kısmını orta hasarlı, bir kısmını ağır hasarlı ve bir kısmını da yıkmak suretiyle etkilemiş durumda. Malatya'da da acil yıkılacak 186 binamız var. Şehrin hemen hemen her yerinde tehlike arz eden, yıkılma riski bulunan binaların yıkılmasına ilişkin çalışma başlattık. Şu an itibarıyla 54 binanın yıkımı gerçekleşti." diye konuştu.

- Kentsel dönüşüm çalışmaları

Bakan Murat Kurum, kentsel dönüşüme ilişkin yapılan düzenlemelerle ilgili şunları söyledi: "Bu süreçte kentsel dönüşüme ilişkin çalışmalarda müteahhitleri sınıflandırdık. Kentsel dönüşüm projelerinde vatandaşlarımızın mağdur olmaması adına tamamlama sigortası...