05 / 05 / 2024

Müteselsil kefalet damga vergisi

Müteselsil kefalet damga vergisi

Kefalet sözleşmesi, kefilin alacaklıya karşı, borçlunun borcunu ifa etmemesinin sonuçlarından kişisel olarak sorumlu olmayı üstlendiği sözleşme olarak tanımlanıyor. Peki, müteselsil kefalet nedir? Müteselsil kefalet nasıl olur?

Arsa yatımı 2023'e damga vurdu!

Yatırımcılar, son zamanlarda yaşanan yüksek enflasyon ve beraberinde getirdiği belirsizliklerden dolayı konut yatırımından uzaklaştı ve arsaya yönelmeye başladı.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan asrın felaketinin yıl dönümünde çarpıcı uyarı!

Ülkemizi depreme karşı uyaran isimlerden Prof. Dr. Ahmet Ercan, asrın felaketi şeklinde nitelendirilen 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinin yıl dönümünde dikkat çeken bir mesaj paylaştı. Prof. Övgün Ahmet Ercan Türkiye tarihine damga vuran depremleri anımsatarak "Geçmiş olsun" yazdı.

Hazine Bakanlığı açıkladı! Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü'nde çalışacak 50 işçi alınacak

Hazine ve Maliye Bakanlığı Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama kapsamında, kurumda çalıştırılmak üzere 50 kamu işçisi istihdam edeceğini açıkladı. İşte haberin ayrıntıları...

GYODER'in yeni konut modeli Cityscape Global 2023'e damga vurdu!

Riyad'da gerçekleştirilen ve merakla beklenen Cityscape Global 2023'e katılım sağlayan GYODER'in yeni konut modeli Cityscape Global 2023'e damga vurdu...

Emtia piyasasındaki sert yükselişler haftaya damga vurdu!

Pozitif seyrin geçen hafta sürdürüldüğü emtia piyasasına sert yükselişler damga vurdu. İşte emtia piyasasına ilişkin merak edilen tüm detaylar...

Ne dolar ne altın... 2023, gümüşün yılı olacak! Sollayıp geçecek! İşte gümüşün geleceği o seviye

Gümüş fiyatları için gelecek yılın umut vadettiğini belirten analistler ortak düşüncede birleşti. Citi yayınladığı raporda, gümüşün 2023 yılına damga vuracağını belirterek geleceği rekor seviyeyi açıkladı.

BMW'den 2023'e damga vuracak kampanya! Tüm modellerde yüzde 30 indirim! Bu tarihi kaçırmayın

Dünyanın en prestijli otomobil firması BMW yeni kampanyasını duyurdu. 10 Nisan -31 Mayıs 2023 tarihleri arasında geçerli olmak üzere, 36 ay veya 80.000 km’yi geçmemiş tüm BMW otomobiller için %30’a varan indirim sunuyor. Kampanyanın detayları haberimizde.

Gelişmiş özellikli Ford Transit Custom 2023'e damga vuracak! 0 km'lerde %2 peşin alım indirimi desteğini kaçırmayın

 Transit Custom, güvenilir ve dayanıklı bir kamyonet olmasıyla ünlüdür. Ticari kullanım taleplerine dayanacak şekilde tasarlanmış ve çeşitli koşullarda test edilmiştir. Transit Custom, emisyonları azaltmak ve yakıt verimliliğini artırmak için tasarlanmıştır. Peki 10 Nisan 2023 fiyat listesi nedir?

Yatırım için son saatler! İslam Memiş yine damga vuracak

Altın fiyatlarında son dakika gelişme. Uzman isimler tarafından üst üste gelen açıklamalara isabetli tahminleriyle tanınan İslam Memiş'ten de flaş bir tahmin geldi. Yatırım için son saatler olduğunu belirterek uyarılarda bulundu. İşte tüm ayrıntılar...

Gümüşün fırlayacağı net tarih belli oldu! Bu rakamı görenler çalmadan oynayacak! Gümüş yatırımcıları koşun bakın

Gümüş, 2022 yılına damga vururken aynı etkiyi bu yılda da göstermesi bekleniyor. İşte gümüşün fırlayacağı net tarih belli oldu! Bu rakamı görenler çalmadan oynayacak! Gümüş yatırımcıları koşun bakın...

Gümüşün parlayacağı net tarih açıklandı! Bu rakam yeni yıla damga vuracak! Gümüş yatırımcıları yerinde duramayacak!

Analistler, volatil yapısından dolayı son iki yılda yeterince değer görmeyen gümüşün altından daha iyi performans göstereceğini belirtti. Analistler gümüşün parlayacağı net tarihi açıkladı! Bu rakam yeni yıla damga vuracak! Gümüş yatırımcıları yerinde duramayacak!

''Gümüşte daha yükseliş başlamadı'' diyen İslam Memiş asıl rakamı açıkladı! Yatırımcıların ayakları yerden kesilecek

Günüş fiyatları, bu seneye damga vurdu. Rekor yükselişler gösteren gümüş fiyatları yatırımcılarını heyecanladırmaya başladı. Asıl yükselişin bu olmadığını söyleyen İslam Memiş, gümüşün geleceği asıl rakamı açıkladı. Bu rakamı gören yatırımcıların ayakları yerden kesilecek. 

Emekli promosyonunda sürpriz hamle! Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank'tan 7 bin 500 TL'lik müjde! 

Eylül ayına damga vuran promosyon yarışı Ekim'de de devam ediyor. Özel bankalar arasında süren promosyon yarışına kamu bankalarından da sürpriz bir adım geldi.

Müteselsil kefalet damga vergisi Haberi

Müteselsil kefalet damga vergisi

Müteselsil kefalet nedir?

Kefalet sözleşmesi, kefilin alacaklıya karşı, borçlunun borcunu ifa etmemesinin sonuçlarından kişisel olarak sorumlu olmayı üstlendiği sözleşme olarak tanımlanıyor. 


Borçlar Kanunu gereğince kefalet sözleşmesi, mevcut ve geçerli bir borç için yapılabiliyor. Ancak, gelecekte doğacak veya koşula bağlı bir borç için de, bu borç doğduğunda veya koşul gerçekleştiğinde hüküm ifade etmek üzere kefalet sözleşmesi kurulabiliyor.


Müteselsil kefalet türleri arasında "Müteselsil kefalet" yer alıyor. Peki, müteselsil kefalet nedir?


Müteselsil kefalet

MADDE 586- Kefil, müteselsil kefil sıfatıyla veya bu anlama gelen herhangi bir ifadeyle yükümlülük altına girmeyi kabul etmişse alacaklı, borçluyu takip etmeden veya taşınmaz rehnini paraya çevirmeden kefili takip edebilir. Ancak, bunun için borçlunun, ifada gecikmesi ve ihtarın sonuçsuz kalması veya açıkça ödeme güçsüzlüğü içinde olması gerekir.


Alacak, teslime bağlı taşınır rehni veya alacak rehni...